O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
EwaJow
Gastarbeiter

Zjawiska paranormalne/duchy.

Postautor: EwaJow » 06 maja 2012 22:00

Witam! Poniewaz UK ma opinie kraju nawiedzonego jestem ciekawa czy ktos z was mial jakies doswiadczenia ze zjawiskami paranormalnymi na Wyspach? Ja osobiscie nie mialam, bynajmniej nie w Londynie, a mieszkam tu 5 lat. Wczesniej mieszkalam w Szkocji i tam nikogo nie dziwia rozne dziwne historie. Raz nawet w hotelu, w ktorym pracowalam pewna Szkotka przybiegla w nocy do recepcji wrzeszczac, ze widziala ducha! :shock: A jak u was, macie jakies dziwne doswiadczenia, a moze brytyjskie duchy gardza emigrantami :)

maciejwuk
Gastarbeiter

Postautor: maciejwuk » 07 maja 2012 18:31

Dom w którym mieszkałem zaraz po przyjeździe do Londynu, było w nim coś dziwnego. W jednym tylko miejscu, na zakręcie schodów, czuć w nocy było czyjąś obecność. Zawsze gdy w nocy w drodze do toalety przechodziłem tamtędy, czuć było fizycznie wręcz, jakby ktoś stał na schodach. Co dziwne potwierdzała to większość domowników. Taka tam, historia :)

SadiBaxton
Emigrant

Postautor: SadiBaxton » 23 maja 2012 09:16

najwięcej seansów spiryt-ystycznych można w UK zobaczyć na budowach :roll: zdarzają się codziennie ale w weekendy jest największe zatrzęsienie , a wtedy to można zobaczyć słaniające się posępne postacie , lezące prawie nieżywe dusze , jakieś dziwne skowyty w muszlach klozetowych można usłyszeć, czasem jęki i zawodzenia w budowlanych korytarzach, szczek butelek i zgrzyt otwieranych tanich konserw, a ducha jedynie można wyzianac od nadmiaru ''ducha''

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 maja 2012 15:00

nie slyszalam takiej opini jakboby anglia to byl kraj nawiedzony, choc osobiscie znam wiele osob, ktore mialo takie zdarzenie w Pl, w Anglii tez, choc jak dla mnie slyszac te prawdziwe opowiesci to raczej cos smutnego. Bo wolalabym miec pewnosc, ze kazdy zmarly odpoczywa w pokoju, najlepiej w niebie, a nie blaka sie po jakis opuszczonych miejscach na ziemii. Bo myslac logicznie w duchy nie wierzylam, ale z tego co ogolnie slusze, nie mam powodow by nie wierzyc, ze jednak z jakiejs przyczyny niektore dusze ludzi zmarlych blakaja sie po ziemii. Choc ja nie widze tego jako sensacji tylko cos smutnego raczej.

pikado1980
Gastarbeiter

Postautor: pikado1980 » 24 maja 2012 11:25

Anglia to jak najbardziej nawiedzony kraj. Nie ma innej opcji. Tu jest pelno duchow i nawiedzonych ludzi.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 29 maja 2012 11:25

bangala12
Gastarbeiter

Postautor: bangala12 » 30 maja 2012 15:40

Witam
Mieszkajac w Szkocji niedaleko Dundee w ST Andrews pracowalem w fajnym hotelu niedaleko plazy.Ogolnie super klimat.Jednego wieczoru portier starszyPan ktory dowodzil mlodszymi portierami poprosil mnie zebym poszedl z nim na obchod,pozamykac okna zapalac lampy itp. Szlismy na 3 pietrze gdy nagle poczulem bardzo zimny powiew na plechach i na karku,oczywiscie serce walilo mi na maxa.Portier zaczol mi opowiadac historie ze duchy to normalka w hotelu i nie raz czuje ich obecnosc.Mowil mi,że jesli zobacze cos co sie zbliza do mnie to najlepiej zamknac oczy na chwile,one znikna,powiem Wam ze juz nie poszedlem wiecej na obchod ....Ogolnie to w UK mnostwo tego typu histori sie przejawia.pozdro

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 31 maja 2012 18:54

ej tam, watpie by w hotelach byly duchy, w domach to tak, ale w hotelach nikt nie umiera raczej, no chyba, ze jakis cmetarz w tyk miejscu wczesniej stal, bo zwykle jesli juz sa jakies duchy to w miejscach gdzie umarly :wink:

user991689
Gastarbeiter

Postautor: user991689 » 23 cze 2012 10:43

witam wszystkich
czytałem wasze wypowiedzi ....
mogę zaoferować pomoc w sprawach paranormalnych z zjawiskach
w moim przypadku w domu było odczuwać obecność osób trzecich
słychać było chodzenie po schodach laptop sam się włączał a dzieci
budziły się w nocy z płaczem ( wiem brzmi to jak scena z filmu)
zwracałem się o pomoc do księdza który do dnia dzisiejszego nie odezwał się
zostałem sam z tym problemem wszystko się nasilało ...
którejś nocy ze szlem do kuchni i mojemu zdziwieniu stała ciemna postać kutra zaczęła ruszać blatem wszyscy mieszkańcy domu byli szoku coraz częściej odczuwałem obecność kogoś czułem jak stał za mną czołem dotyk czegoś czego nie wadziłem i często to przeraźliwe zimni które poruszało się po domu... byłem załamany nie wiedziałem co mam robić myślałem ze zemną jest coś nie tak... któregoś dnia znalazłem osobę którą mi pomogła i zajęła się tym duchem (demonem ) wszystko wróciło do normy żyjemy normalnie teraz wiem jak się tymi sprawami zajmuje i teraz jak coś przyjdzie do domu to wiem jak się tym zając
podam numer gg dla osób które majom podobne doznania
i nie możne znal esc pomocy
ngg 42070761

[/u]

Wróć do „Hyde Park”