Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
adrenalinka
Gastarbeiter

Postautor: adrenalinka » 25 wrz 2010 03:12

a skoro juz mam wenne to zapytam tak: ja i dwie moje kolezanki (tez polki) pracujemy na tym samym stanowisku i mamy ta sama stawke za godzine. One przez ostsnie dwa lata pracowaly po 39 godz tygodziowo, wydajac pieniadze na ciuchy i kosmetyki, ja pracowalam po 70 (albo i wiecej-wiec automatycznie placilam wiecej podatku) i oszczedzalam na dziecko i leki, dzis wszystkie przywiozlysmy dzieci i one przeszly na pol etatu i dostaly housing benefit (chociaz zaplacily polowe mniej podatkow przez oststanie dwa lat niz ja) a ja miala bym nie dostac bo mam oszczednosci? zastanawiajace jest wasze glupkowate rozumowanie............i smiechu warte!

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 wrz 2010 18:33

adrenalinka pisze:a skoro juz mam wenne to zapytam tak: ja i dwie moje kolezanki (tez polki) pracujemy na tym samym stanowisku i mamy ta sama stawke za godzine. One przez ostsnie dwa lata pracowaly po 39 godz tygodziowo, wydajac pieniadze na ciuchy i kosmetyki, ja pracowalam po 70 (albo i wiecej-wiec automatycznie placilam wiecej podatku) i oszczedzalam na dziecko i leki, dzis wszystkie przywiozlysmy dzieci i one przeszly na pol etatu i dostaly housing benefit (chociaz zaplacily polowe mniej podatkow przez oststanie dwa lat niz ja) a ja miala bym nie dostac bo mam oszczednosci? zastanawiajace jest wasze glupkowate rozumowanie............i smiechu warte!

UK przez rządy laburzystów, stała się państwem socjalistycznym. A w socjaliźmie praca jest grzechem.
W normalnym państwie, nie płaciłabyś wysokich podatków i dzięki temu nikt by nie dostawał zasiłków. A teraz sama widzisz, zasiłki dostają lenie, a ciężko pracujące osoby, które to wszystko sponsorują muszą się obejść smakiem.
Lepiej po prostu przepuść te pieniądze na żigolaków, zacznij brać narkotyki i po jakimś czasie dostaniesz takie zasiłki, że będziesz mogła sobie wybudować pałac i codziennie kąpać się w kozim mleku.

onalight
Gastarbeiter

ohh

Postautor: onalight » 26 wrz 2010 11:56

Adrenalinka__--------->nie chce mi sie zbytnio rozpisywać, ale zgadzam się z Tobą pod każdym względem! Polakom w Uk i nie tylko zreszta poprzewracało się w głowach. Jeszcze troche i pozatracają ludzkie odruchy.

Widzisz są tak zawistni, zazdrośni i wpatrzeni w siebie, że nie potrafią odp nawet na Twoje proste pytanie! Byle tylko komus przywalić.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 27 wrz 2010 11:02

oj adrenalinko az mi sie mokre oczy zrobily po twoich postach

tylko nie z litosci ale od potoku liter w jednym ciagu ...

nie bardzo wiem co ci odpowiedziec bo nie kumam o co tak naprawde ci biega

jedyny komentarz jaki cisnie mi sie na place to taki ze bylo brac przyklad ze swoich mardych kolezanek, teraz nie dosc ze sie narobilas, mniej ci sie nalezy to jeszcze przez awans bedziesz miec wiecej na glowie a mniej w portfelu ... i na h... ci to bylo pani manager ?!?

onalight
Gastarbeiter

Postautor: onalight » 28 wrz 2010 10:14

gdybym tylko znała odpowiedz blondynku.. to bym napisała;p

pozdrawiam;)

Jakby nie patrzeć to lepiej wsparcia udzielić, aniżeli niczym hiena, pożerać resztki nadziei;) :twisted:

wstydzcie się :oops:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 28 wrz 2010 11:33

onalight pisze:gdybym tylko znała odpowiedz blondynku.. to bym napisała;p

pozdrawiam;)

Jakby nie patrzeć to lepiej wsparcia udzielić, aniżeli niczym hiena, pożerać resztki nadziei;) :twisted:

wstydzcie się :oops:

wsadz se butelke w pipe i udawaj marynarza

mika612
Gastarbeiter

Postautor: mika612 » 20 lut 2012 19:05

Witaj adrenalinka
Tez jestem samotna matka,mam 13 letnia corke. Jako samotna matka wynajmuje juz drugie z kolei mieszkanie. Jedyne czego ode mnie wymagali w agencji to potwierdzenie dochodow i referencje z poprzedniego miejsca zamieszkania. I na wstepie powiedzialam,ze szukam mieszkania dla siebie i corki,zreszta takie tez zazwyczaj pytanie pada:kto bedzie mieszkal?
Nie ukrywaj prawdy o dziecku,bo-przepraszam za porownanie-dziecko to nie kot,ktorego mozesz ukryc. Chociaz moj kot mieszka z nami legalnie,bo ma odrebna strone w kontrakcie :D
Pozdrawiam,
Agnieszka

user854728
Gastarbeiter

Postautor: user854728 » 09 kwie 2012 11:17

Zdecydowanie mowic!!! Wielu Landlordow nie zyczy sobie dzieci w domu. Z roznych powodow. Jesli zatajamy taka informacjei podpisujemy umowe rownoczesnie skladamy podpis pod umzyslnym skadaniem falszywego orzeczenia.
Landlord moze wymowic najem ze zerwanie waronkow umowy.

Nie oplaca sie - zbyt duzo nerwow.

zawsze cos znajdziesz - a po co zaczynaj ze zlej strony.

Wróć do „Mieszkanie”