O wszystkim na tematy prawne
tedlipski
Gastarbeiter

Barclays

Postautor: tedlipski » 15 sty 2012 20:53

Wróciłem na stałe do kraju w lipcu 2010r, tu na miejscu uzywałem karty bankowej i m.in. zrobiłem zakup przez internet, którym przekroczyłem o parę funtów swój overdraft limit wynoszacy -10GBP. Nie mając dostępu do online bankingu nie byłem tego świadom. Ostatnio będąc przejazdem w Anglii wziąłem z bankomatu mini-statement i okazało się, że od lipca 2010 co każde kolejne 5 dni roboczych naliczaja mi reserve fee w wysokości 22GBP bo mój debet wynosi około 600GBP. Zadzwoniłem z Polski do banku to panienka na helpdesku powiedziała, że może mi przesłać wyciąg. Gdy powiedziałem, że ja chcę żeby przestali mi naliczać wirtualny dług bo i tak nie jestem w stanie go spłacić a do Anglii już nie wracam za moment połączenie się przerwało. Wysłałem więc do nich pismo i czekam na odpowiedź.
Czy ktoś może mi powiedzieć czy będa mnie ścigać za taki dług, gdzie rzeczywisty dług to jest kilkanascie funtów plus odsetki a reszta to kara nałozona przez bank. Będe wdzieczny za rady.
Tadeusz

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 15 sty 2012 22:44

Lipa no ale tak zarabiają banki...
http://bit.ly/xfHn1F
Ktoś musi ich utrzymywać.

Odsetki i kary będą rosły ale niebawem ma być krach więc kto wie, może barclays pójdzie na dno.
Tylko czy liczyć na to ?

mezatka
Gastarbeiter

Postautor: mezatka » 06 lut 2012 19:21

Mozesz napisac do nich pismo z opisaniem sytuacji i prosba o umorzenie dlugu. Czasami to dziala, ale gwarancji nie ma. A swoja droga, to jak w Polsce siedzisz, to czego zes tego konta nie zamknal????!!!

Wróć do „Prawo”