Wszystko co dotyczy miasta Londyn
user869443
Gastarbeiter

poszukuje opiekuna dla mojego kota na 7 tygodni

Postautor: user869443 » 26 gru 2011 21:40

Czesc, Mam wielki problem, poniewaz wyjezdzam za granice na okres 7 tygodni (wyjazd pod koniec stycznia) i nie mam co zrobic z kotem.Sytuacja jest na tyle nietypowa poniewaz wyjazd mialam juz wykupiony w Sierpniu a kotka znalezlismy w ogrodzie i z dobrego serca zdecydowalismy sie go zaadoptowac. Mieszkam w SE3, Blackheath.Jesli ktos moglby nam pomoc to bysmy byli bardzo wdzieczni. iwonka pisz na iwonka@aol.com

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 27 gru 2011 01:00

Jezeli kot jest zaszczepiony, zachipowany i po sterylce/wykastrowany to poszukaj cattery gdzie (za oplata) mozesz go zostawic na czas wakacji.

Np:

http://www.thecatteryse20.co.uk/

http://sylvesterscattery.co.uk/

i cala masa innych

user869443
Gastarbeiter

Postautor: user869443 » 04 sty 2012 12:55

[quote="StaraBaba"]

czesc.dziekuje za Twoja odpowiedz, ale rozpatrywalismy juz taka opcje i nie moglabym sie zdecydowac azeby kot mieszkal zima w klatkach na zewnatrz. Najlepsza opcja bylby Cat sitter, ktos kto moglbym przychodzic do naszego domu i sprawdzal czy ma jedzenie, wypuszczal na chwilke, itp. Bardzo nam jest zal kotka poniewaz jest bardzo mily, lubi bardzo towarzystwo czlowieka i nie chcielibysmy azeby byl zupelnie pozbawiony wszysktiego tylko dlatego, ze musimy wyjechac.

Jeszcze raz dziekuje serdecznie, ze odpisalas.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 sty 2012 13:35

Ja zawsze prosze kogos znajomego zeby wpadal raz dziennie do mojego...

user869443
Gastarbeiter

Postautor: user869443 » 04 sty 2012 15:07

Czesc, Dziekuje za porade, tylko, ze wlasnie niedawno przeprowadzilismy sie do innej dzielnicy i tak naprawde to nie mam tutaj zadnych znajomych, ktorych moglibysmy poprosic o taka przysluge. Dziekuje niemniej jednak za zainteresowanie. i

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 04 sty 2012 19:33

SE za daleko dla mnie ....niestety.

obecnie w domu kotow sztuk 6 plus psica marki ON - do siebie nie upchne a dojezdzc za daleko.

Zreszta na 7 tygodni kot sam w domu zdziczeje....

Zapytaj na tym forum:

http://www.purrsinourhearts.co.uk/

Moze ktos z okolicy sie znajdzie i wezmie na ten czas do siebie. KOta na 7 tygodni samego w domu nie zostawiaj bo zglupieje z nudy, nawet jezeli bedzie go ktos odwiedzal....

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 05 sty 2012 08:58

Fakt, siedem tygodni to za dlugo. Moj byl maksymalnie sam na dwa, z tym ze on ma zalozona klapke w drzwiach, wiec i tak pol nocy i czesc dnia spedza poza domem.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 05 sty 2012 10:01

Moje max tydzien z sasiadka z gory zagladajaca do nich po 3-4 razy dziennie.

7 tygodni o duzo za dlugo samego kota zostawiac

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 06 sty 2012 22:25

Opcja najbardziej praktyczna i najlepsza dla kota - znaleac house sitter.

http://www.housecarers.com/

Ktos mieszka u was w domu za darmo, w zamian za to opiekuje sie kotem.

Kot w cattery - za dlugo 7 tygodni.

Ktos wpadajacy do kota raz dziennie - kot zdziczeje przez tyle czasu.

House sitter, ktos kto w domu bedzie z kotem mieszkal - najlepsze rozwiazanie.

user869443
Gastarbeiter

Postautor: user869443 » 08 sty 2012 21:50

czesc, Dziekuje, ze zajelas sie moim problemem na powaznie. Tak naprawde to ta opcje juz rozpatrywalismy z moim mezem od poczatku, ale problem jest znacznie glebszy.Niedawno przeprowadzilismy sie do naszego domu, ktory wymaga wielkiego remontu i tak wlasciwie to tylko na dole domu mozna mieszkac, jest ogrzewanie, ala kuchnia, bedroom, itp. Z tych wlasnie powodow nie bardzo moge poszukiwac chetnego na mieszkanie, bo mieszkanie ma warunki ktore dla nas sa jak narazie do zaakceptowania, ale nie koniecznie dla kogos kto szuka wspanialych komfortowych warunkow. Najlepiej jesli mialabym kontakt z osoba, ktora chcialaby zamieszkac bezplatnie w naszym domu (oplata tylko za gaz i eletrycznosc,ktora by uzyl) w zamian za opieke nad kotem, ale przypuszczam ze szanse na znalezienia takiej osoby sa raczej znikome. Dziekuje jeszcze raz za wszelkie porady od wszystkich, ktorzy odpisali do mnie!

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 08 sty 2012 22:08

Takie uslugi sa na zasadzie zupelnie free exchange - nikt nie bedzie zadnych oplat robil za prad gaz czy cokolwiek.

Ktos mieszka za darmo - opiekuje sie domem/zwierzakiem za darmo. Nie ma oplat zadnych w zadna strone.

Podalam strone, oglos tam/poszukaj kogos - moze ktos sie znajdzie.

Nic wiecej nie jestem w stanie poradzic....

Wróć do „GREATER LONDON”