Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 20 wrz 2011 15:10

acha, jak juz byla to dobrze.. ufff

MarekMitura
Gastarbeiter

Postautor: MarekMitura » 20 wrz 2011 22:08

Tak więc dla wyjaśnienia sprawy rozwinę nieco pojęcie komunikatywny. Szść lat nauki w szkole pięć lat lekcji dodatkowych trzy miesiące spędzone w stanach matura zdana na 92%. Potrafię się dogadać chociaż oczywiście nie rozumiem wszystkiego zwłaszcza jeżeli ktoś mówi językiem potocznym. Nie mówię, że mój angielski jest średnio zaawansowany gdyż dla mnie oznacza to płynne i poprawne gramatycznie posługiwanie się językiem a nie bezosobowe dukanie, z którym zazwyczaj mamy do czynienia u osób znających angielski w stopniu "średnio zaawansowanym". To by było na tyle pozdrawiam.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 20 wrz 2011 22:12

MarekMitura pisze:Tak więc dla wyjaśnienia sprawy rozwinę nieco pojęcie komunikatywny. Szść lat nauki w szkole pięć lat lekcji dodatkowych trzy miesiące spędzone w stanach matura zdana na 92%. Potrafię się dogadać chociaż oczywiście nie rozumiem wszystkiego zwłaszcza jeżeli ktoś mówi językiem potocznym. Nie mówię, że mój angielski jest średnio zaawansowany gdyż dla mnie oznacza to płynne i poprawne gramatycznie posługiwanie się językiem a nie bezosobowe dukanie, z którym zazwyczaj mamy do czynienia u osób znających angielski w stopniu "średnio zaawansowanym". To by było na tyle pozdrawiam.

to chyba nauczycielkom na dupy patrzyles zamiast na tablice...

MarekMitura
Gastarbeiter

Postautor: MarekMitura » 20 wrz 2011 23:30

Jak tak patrze na poziom Twojej wypowiedzi to zastanawiam się na co Ty patrzyłeś/aś na lekcjach języka polskiego. Współczuje.

user1826326
Gastarbeiter

Postautor: user1826326 » 21 wrz 2011 02:13

aina24 pisze:
MarekMitura pisze:Tak więc dla wyjaśnienia sprawy rozwinę nieco pojęcie komunikatywny. Szść lat nauki w szkole pięć lat lekcji dodatkowych trzy miesiące spędzone w stanach matura zdana na 92%. Potrafię się dogadać chociaż oczywiście nie rozumiem wszystkiego zwłaszcza jeżeli ktoś mówi językiem potocznym. Nie mówię, że mój angielski jest średnio zaawansowany gdyż dla mnie oznacza to płynne i poprawne gramatycznie posługiwanie się językiem a nie bezosobowe dukanie, z którym zazwyczaj mamy do czynienia u osób znających angielski w stopniu "średnio zaawansowanym". To by było na tyle pozdrawiam.

to chyba nauczycielkom na dupy patrzyles zamiast na tablice...

i pochwala za taka chamska odpowiedz???
moderatorowie na tym forum troche maja nie halo w glowie...
tak tak zbanujcie mnie!!!!!!

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 21 wrz 2011 08:25

Dla mnie komunikatywna znajomość języka to po prostu umięjętność dogadania się. Nie ważne czy ktoś ma bogaty zasób słownictwa i mówi poprawnie gramatycznie- ważne, że załatwi to co chciał załatwić.

Ja tam zawsze zachęcam ludzi, żeby nie bali się mówić i nie ważne czy robią błędy, tylko czy się dogadają. Dla mnie nie jest ważne to na ile % ktoś zdał maturę ani ile lat uczył się angielskiego w szkole tylko to na ile daje sobie radę ze swoją znajomością języka w życiu codziennym.

Ktoś kiedyś mądrze powiedział, że granice Twojego języka to granice Twojego świata.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 21 wrz 2011 10:38

user1826326 pisze:i pochwala za taka chamska odpowiedz???
moderatorowie na tym forum troche maja nie halo w glowie...
tak tak zbanujcie mnie!!!!!!

jak to byla chamska odpowiedz to jedyne forum internetowe jakie czytales(as) do tej pory to to na naszej klasie chyba :roll:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 21 wrz 2011 14:42

MarekMitura pisze:Jak tak patrze na poziom Twojej wypowiedzi to zastanawiam się na co Ty patrzyłeś/aś na lekcjach języka polskiego. Współczuje.

przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz, te o jez. komunikatywnym, i zobacz ile bykow narobiles, szczegolnie stylistycznych. Pewnie wiec na lekcjach j. polskiego na cycki patrzyles (skoro za dupe sie gniewasz) bo ani ang. dobry ani polski. :o :wink:

MarekMitura
Gastarbeiter

Postautor: MarekMitura » 22 wrz 2011 20:55

Ależ ja się nie gniewam:) Zastanawia mnie tylko po co dodaje się wypowiedzi, które niczego nie wnoszą? Dla mnie kozak w necie = c...a w świecie, pełno teraz dzieci neostrady dodających takich wypowiedzi. Jak nie możesz pomóc to bynajmniej nie przeszkadzaj:)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 06 paź 2011 15:01

MarekMitura pisze:Ależ ja się nie gniewam:) Zastanawia mnie tylko po co dodaje się wypowiedzi, które niczego nie wnoszą? Dla mnie kozak w necie = c...a w świecie, pełno teraz dzieci neostrady dodających takich wypowiedzi. Jak nie możesz pomóc to bynajmniej nie przeszkadzaj:)

tys za to strasznie duzo wniosl :roll:

MarekMitura
Gastarbeiter

Postautor: MarekMitura » 12 paź 2011 16:52

Zadałem proste pytanie, nie potrzebuje Twoich wywodów i prób udowodnienia jaki to Ty fajny, mądry i ogólnie kozak nie jesteś:) nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie zawracaj d...y :) pzdr

Wróć do „Praca”