MarekMitura pisze:Tak więc dla wyjaśnienia sprawy rozwinę nieco pojęcie komunikatywny. Szść lat nauki w szkole pięć lat lekcji dodatkowych trzy miesiące spędzone w stanach matura zdana na 92%. Potrafię się dogadać chociaż oczywiście nie rozumiem wszystkiego zwłaszcza jeżeli ktoś mówi językiem potocznym. Nie mówię, że mój angielski jest średnio zaawansowany gdyż dla mnie oznacza to płynne i poprawne gramatycznie posługiwanie się językiem a nie bezosobowe dukanie, z którym zazwyczaj mamy do czynienia u osób znających angielski w stopniu "średnio zaawansowanym". To by było na tyle pozdrawiam.
aina24 pisze:MarekMitura pisze:Tak więc dla wyjaśnienia sprawy rozwinę nieco pojęcie komunikatywny. Szść lat nauki w szkole pięć lat lekcji dodatkowych trzy miesiące spędzone w stanach matura zdana na 92%. Potrafię się dogadać chociaż oczywiście nie rozumiem wszystkiego zwłaszcza jeżeli ktoś mówi językiem potocznym. Nie mówię, że mój angielski jest średnio zaawansowany gdyż dla mnie oznacza to płynne i poprawne gramatycznie posługiwanie się językiem a nie bezosobowe dukanie, z którym zazwyczaj mamy do czynienia u osób znających angielski w stopniu "średnio zaawansowanym". To by było na tyle pozdrawiam.
to chyba nauczycielkom na dupy patrzyles zamiast na tablice...
MarekMitura pisze:Jak tak patrze na poziom Twojej wypowiedzi to zastanawiam się na co Ty patrzyłeś/aś na lekcjach języka polskiego. Współczuje.
MarekMitura pisze:Ależ ja się nie gniewam:) Zastanawia mnie tylko po co dodaje się wypowiedzi, które niczego nie wnoszą? Dla mnie kozak w necie = c...a w świecie, pełno teraz dzieci neostrady dodających takich wypowiedzi. Jak nie możesz pomóc to bynajmniej nie przeszkadzaj:)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 16 gości