O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
banita
Rezydent

Postautor: banita » 04 lip 2011 14:52

cichoooooo
nie psuj zabawy :wink:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 04 lip 2011 23:56

nie no chyba wszyscy tu jaja sobie robia z tymi paczkami, bo nie mozliwe by az taka ciemnota i naiwnosc panowala wsrod gatunku ludzkiego... :?

wjustyna
Gastarbeiter

Postautor: wjustyna » 05 lip 2011 01:43

W tym momencie nie rozumiem Waszej postawy.
Jest to watek, ktory zostal zalozony przez osoby z konkretnego-rzeczywistego powodu. Jesli Was to nie dotyczy darujcie sobie zbedne komentarze bo ani to smieszne ani interesujace.
Zenada.

Puchalski
Gastarbeiter

Postautor: Puchalski » 05 lip 2011 08:02

wjustyna pisze: ani to smieszne ani interesujace.
Zenada.

Jak widzisz, nie wszyscy tak uwazaja :D

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 05 lip 2011 08:42

banita pisze:cichoooooo
nie psuj zabawy :wink:

sorry ;-)
Żem sie wyrwał zdeka :D

Czekam aż zaczniecie płacić za odebranie przesyłek z magazynu w pl.
Tylko zdajcie relacje, please, jak było.
Mhahaa

banita
Rezydent

Postautor: banita » 05 lip 2011 09:09

maya pisze:zaczniecie płacić

zobaczymy ile dorobkow zycia jest wartych wiecej niz 170zl :lol:

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 05 lip 2011 13:22

Wiesz co daruj sobie.

To naprawde nie jest zabawne! Nie zdajesz sobie sprawy z sytuacji w jak trudnej sytuacji wszyscy jestesmy.
Po pierwsze, musimy zaplacic drugi raz za przesylke.. po drugie np ja mam 6 paczek, wiec musze wynajac samochod, oplacic benzyne. Jestem z Zakopanego.. a gdzie ZDUNSKA WOLA!

Cala ta 'przyjemnosc' wyniesie mnie ponad tysiac zlotych.
Tego posta zalozylo osoby oszukane, by dowiedziec sie jakichs informacji. Ty robisz sobie zwyczajnie jaja. Jezeli tak Cie smieszy nasze zachowanie.. nikt nie zmusza Cie do czytania.

Przestan wiec spamowac

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 05 lip 2011 14:11

by google maps:

Est. fuel cost: zł167.33 x 2 + 6 paczek x 170zł + wynajęcie samochodu 50zł? + dniowka kierowcy 100zł = ok 1500zł

Trochę jednak więcej ci to wyjdzie.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 05 lip 2011 14:17

mysle ze pismo od jakiegos papugi "proszace" o wydanie paczek z cudza wlasnoscia, nielegalnie przetrzymywanych (bo to nie strona w sporze) bedzie o wiele tansze - rozliczenia pomiedzy tamtymi 2 firmami to nie jest ich problem - ich = tych co wyslali paczki

gosc w polsce powinien je oddac - nie mowie ze rozwiesc i robic sobie wiecej kosztow i sadzic sie z packar czy jak im tam

ja bym sie jednak do adwokata udal a nie placil kupe kasy jakiemus cwaniakowi ze zdunskiej woli

zgloscie na policje ze on wam to ukradl - mial dostarczyc a nie dostarczyl
jesli packar ma z nim jakas umowe to niewywiazanie sie ze spraw finansowych to inna bajka bo w tym wypadku to ten ze zdunskiej jest "zlodziejem" a nie packar

amen

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 05 lip 2011 14:45

banita pisze:mysle ze pismo od jakiegos papugi "proszace" o wydanie paczek z cudza wlasnoscia, nielegalnie przetrzymywanych (bo to nie strona w sporze) bedzie o wiele tansze - rozliczenia pomiedzy tamtymi 2 firmami to nie jest ich problem - ich = tych co wyslali paczki

gosc w polsce powinien je oddac - nie mowie ze rozwiesc i robic sobie wiecej kosztow i sadzic sie z packar czy jak im tam

ja bym sie jednak do adwokata udal a nie placil kupe kasy jakiemus cwaniakowi ze zdunskiej woli

zgloscie na policje ze on wam to ukradl - mial dostarczyc a nie dostarczyl
jesli packar ma z nim jakas umowe to niewywiazanie sie ze spraw finansowych to inna bajka bo w tym wypadku to ten ze zdunskiej jest "zlodziejem" a nie packar

amen

Rozumiem dokladnie o czym mowisz, bo powiedzialam to samo policji. Ale niestety to juz jest sprawa z powodzctwa cywinlego i TEORETYCZNIE paczki nie sa bezprawnie przetrzymywane. Przeciez ten przewoznik ze Zdunskiej Woli mowi zebysmy je odebrali. Zarowno policja jak i federacja konsumentow powiedzieli ze jedyna droga to droga sadowa, gdzie bedziemy mogli ubiegac sie o odszkodowania badz reklamacje czyt. zwort kosztow postepowania, odbioru paczek itd itd. Niestety wiemy ile to trwa!

Dlatego poprostu teraz musimy odebrac paczki i pozniej domagac sie swoich praw. TO JEST POLSKA

Zostanie frustracja, stracone pieniadze i zlosc na samego siebie.
Co moge wiecej napisac, CO TANIE TO DROGIE.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 05 lip 2011 15:01

jasne mowi zeby je sobie odebrac ale kaze wam zaplacic 4x wiecej niz za pierwotna usluge a to juz podpada pod zdzierstwo i stawia go w tym samym rzedzie co tego drugiego

a dobrze zabezpieczony ten magazym w tej zdunskiej :?: :wink:

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 05 lip 2011 15:41

oby nie :D

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 05 lip 2011 17:04

Skupcie się na odebraniu paczek z magazynu może najpierw a sprawy sądowe - później.
Dlatego wcześniej napisałem:

Oczywiście nie było do dosłowne, jak można zapłacić za coś co wam się należy i za co zapłaciliście już czyli wasze paczki. Magazynier powinien mimo wszystko rozwieść te paczki i potem sądzić się o odszkodowanie czy co tam od packar.
No ale chce, jak widać, zarobić podwójnie a nawet poczwórnie.

kurieruk
Gastarbeiter

Postautor: kurieruk » 07 lip 2011 14:01

maya pisze:Skupcie się na odebraniu paczek z magazynu może najpierw a sprawy sądowe - później.
Dlatego wcześniej napisałem:

Oczywiście nie było do dosłowne, jak można zapłacić za coś co wam się należy i za co zapłaciliście już czyli wasze paczki. Magazynier powinien mimo wszystko rozwieść te paczki i potem sądzić się o odszkodowanie czy co tam od packar.
No ale chce, jak widać, zarobić podwójnie a nawet poczwórnie.

Zgadzam sie z przedmowca jak mozecie placic za cos co wam sie nalezy i za co juz zaplaciliscie.Gosc jesliby byl choc troche uczciwy pozwolilby wam zabrac swoje paczki bo juz narazacie sie na dodatkowe koszty.Teraz napisze jak to jest z kasa otoz pieniadze za wasze paczki zostaly wyslane do polski do pana Rafala zostalo tez wyslane do pana Mariusza 200f bo zazyczyl sobie za poprzedni transport doplate ok wyslalem bo takie otrzymalem polecenie.Na wyslanie pieniedzy mam pokwitowanie bo szly przez WU.Mam tez invoice za placenie magazynu tu w uk i uwierzcie mi to wszystko sie pokrywa z zebrana kwota za paczki.Moge przeslac osobom poszkodowanym skany wplat tylko prosze napisac dokad w polsce szla paczka na mojego maila poniewaz do sluzbowego nie mam juz dostepu.Chetnie udziele wszystkich informacji jakie posiadam,jak ktos napisal gdzies wczesniej ja faktycznie nie jestem oszustem ani zlodziejem tylko sierota i dlatego nie mam firmy a jestem w niej kierowca wczesniej pracowalem w innej firmie ale tez byla do kitu dlatego odszedlem,dla tej firmy tez juz nie pracuje zreszta i tak mi nie placil jak nalezy bo wiecznie jakies problemy,ale ze ciezko z praca wiec robilem tylko ze ja sie do tego nie nadaje a to co sie teraz dzieje to jakas paranoja.Koles udaje ze firma jest nie jego ale kazdy kto bedzie chcial dotrzec do informacji to dotrze czyj jest packar.pl ,kase odbiera to jego ale paczki juz nie jego,dlatego jesli bede mogl pomoc to na pewno wam odpisze.Ja w tej chwili nie musze byc juz lojalny a ze nic nie zrobilem ani nie ukradlem to chetnie wam pomoge bo tak w sumie to sam jestem oszukany.A to ze nazywacie akurat mnie zlodziejem to sie nie dziwie tylko ze mna mieliscie kontakt tylko mnie widzieliscie bo ja odwalam czarna robote i wiem ze mialbym prawo podac was do sadu za znieslawienie ale rozumiem wasze nerwy wzburzenie w emocjach pisze i mowi sie rozne rzeczy,tylko czy ktos z was chcialby odpowiadac za nie swoje winy to nie moja wina ze trafilem na takiego czlowieka.Moja praca polegala na zbieraniu paczek po londynie placeniu tutaj rachunkow .np magazyn reklama itp reszte wysylalem z transportem do polski czasem wlasnie przez WU i tak w kolko tak to dzialalo w obydwu firmach wiec w innych pewnie dziala podobnie no chyba ze to szef jest w uk ale wtedy i tak musi sie ktos zajmowac tym w pl.Potem dzwonicie z pytaniem co z paczkami a ja moge wam tylko powiedziec to co przekazuje mi strona polska bo przeciez tam nie jestem i nie wiem o co dokladnie chodzi.Czy ktos z was chcialby ponosic odpowiedzialnosc za swojego pracodawce?

Wróć do „Hyde Park”