O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
banita
Rezydent

Postautor: banita » 22 cze 2011 12:37

wypadek, chora babcia, kradziez telefonu, zlamana reka - wlasciciel tej firmy to jakies chodzace nieszczescie :lol:

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 22 cze 2011 14:50

A mówili a pisali że się tylko http://eagletransport.net.pl/ wysyła. Czytać forum dokładnie! eagle transport wysłałem 50 paczek zawsze bez problemu i nie słać z podróbek eagle zapamiętać EAGLETRANSPORT.NET.PL reszta do domu!

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 22 cze 2011 22:33

Same nieszczęścia nad tą firmą wiszą no ale swój ciągnie do swojego.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 cze 2011 09:07

hehehe bardzo trafne spostrzezenie maya :lol:

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 28 cze 2011 10:29

Kontaktowalam sie z tym typkiem jakis tydzien temu. Oto tresc maila

witam
Telefon nam skradziono I czekamy na aktywacje karty wiec lada dzien powinien zaczac znowu dzialac jesli chodzi o paczki z informacji jakie mielismy ostatnio przewoznik mial je odebrac ze spedycji I rozwozic jednak dzis dostalem wiadomosc mailowa ze jeszcze tego nie zrobil nie wiem dlaczego cos mowil ze swieto w polsce a oni w swieta nie jezdza dla mnie to jest jakis nieodpowiedzialny czlowiek I szef w polsce juz sie tym zajmuje na razie nic innego Sam nie wiem jak tylko bede mial wiadomosci to napisze maila lub jesli zacznie dzialac karta to zadzwonie prosze tylko o podanie nr telefonu Bo wszystko pojechalo z dokumentami do pl I jeszcze do jakiego miasta to idzie.Przepraszam za zaistaniala sytuacje i mam nadzieje ze w koncu te paczki dotra Bo Sam jestem bardzo zdenerwowany ta sytuacja pozdrawiam

Ja zrobilam co moglam. Sprawa zlozona na policji, poinformowalam angielskie i polskie media, zajmie się nie rowniez program Uwaga TVN.

Czy ktos ma jakies wiesci?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 cze 2011 10:38

na bogato LOL

u papieza byliscie? z barakiem temat omowiony?

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 28 cze 2011 10:42

banita pisze:na bogato LOL

u papieza byliscie? z barakiem temat omowiony?

To nie jest zabawne. Ludzie utracili cale dobytki.
Zrobilam blad wysylajac paczki, nie sprawdzajac dokladnie co i jak, ale niestety zalezalo mina czasie i pieniadzach.

Policja angielska pojela sie tej sprawy, nikt wiecej nie zostanie juz oszukany przez tego oszusta. W akcji wezmie takze tygodnik cooltura.

Szczerze, nie wierze ze te paczki do mnie dotra, ale niech nigdy nikt nie zostanie oszukany przez tego czlowieka.

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 28 cze 2011 10:44

Na szczescie numery rejestracyjne spisane, mam zdjecie tego rzekomego pana Bartka.

Jezeli to czytasz, uczulam ze opublikuje zdjecia w internecie.
Na policje raczej sie z tym nie zglosisz kryminalisto

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 cze 2011 11:08

ten gosciu to raczej wyglada na kompletna sierote ktora nie potrafi prowadzic interesow a nie na oszusta bo ze wszystkich opisanych histori wynikia tylko to ze nikomu nic nie zginelo ale podochodzilo z ogromnym opoznieniem

annabanana pisze:Ludzie utracili cale dobytki.

:shock: ze co? w kartonie do 20kg? dobytek? :roll:

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 28 cze 2011 11:14

banita pisze:ten gosciu to raczej wyglada na kompletna sierote ktora nie potrafi prowadzic interesow a nie na oszusta bo ze wszystkich opisanych histori wynikia tylko to ze nikomu nic nie zginelo ale podochodzilo z ogromnym opoznieniem

annabanana pisze:Ludzie utracili cale dobytki.

:shock: ze co? w kartonie do 20kg? dobytek? :roll:

Jezeli ktos wyslal 5 kartonow to uwierz mi, to moze byc znaczna czesc czyjegos dobytku. Oszukani czesto korzystali z uslug tej firmy przy przeprowadzkach z polski do anglii, badz tez odwrotnie.

Z reszta jakie to ma znaczenie. Okrada z paczki czy z 5. Zlodziej to zlodziej.. Co do faktu ze jest nieporadny.. absolutnie sie zgadzam. Natomiast mija juz 5 tydzien a telefony sa wylaczone.. ZERO kontaktu.

Tutaj nie chodzi tylko o opoznienie. Kontatkowalam sie z ludzmi ktorzy po dzis dzien nie otrzymali przesylek.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 cze 2011 11:24

nikt nigdzie nie napisal ze cokolwiek z przesylki mu zginelo wiec nie nazywaj sieroty zlodziejem

annabanana
Gastarbeiter

Postautor: annabanana » 28 cze 2011 11:48

banita pisze:nikt nigdzie nie napisal ze cokolwiek z przesylki mu zginelo wiec nie nazywaj sieroty zlodziejem

Przeciez napisalam ze sie kontaktowalam z ludzmi do ktorych przesylki nie dotarly. Wyslane w marcu. Czyli mozna je uznac za zaginione.

chyba ze wg Ciebie jestem w bledzie..

Nie ma zadnego kontaktu. Facet zniknal z pienedzmi i paczkami. 5 tydzien juz minal. Policja nazwala go zlodziejem i oszustem, wiec mam swiete prawo tego kuriera tak nazwac.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 cze 2011 12:13

Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu. Podobnie stanowi Kodeksu postępowania karnego: Oskarżonego uważa się za niewinnego, dopóki wina jego nie zostanie udowodniona i stwierdzona prawomocnym wyrokiem (art. 5 § 1 kpk). Założeniem tej zasady jest domniemanie uczciwości każdego obywatela, chyba że dowiedziona zostanie jego nieuczciwość.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Domniemani ... no%C5%9Bci

Zniesławienie, pomówienie, obmówienie – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.

Zagrożony karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. k.k.).

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pom%C3%B3wienie

(przytaczam polskie bo firma pewnie z polski wiec podlega tamtemu prawu)

jeszcze troche a mysliwy stanie sie ofiara ...

Wróć do „Hyde Park”