O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
chocolate2211
Gastarbeiter

przeporowadzka do Londynu .

Postautor: chocolate2211 » 02 cze 2011 21:43

Witam,

obecnie mieszkam w Polsce, dokładnie na śląsku. Mam 14 lat i kończę 1 klasę gimnazjum. Moi rodzice od jakiegoś czasu zastanawiają się nad przeprowadzką do Londynu ( niestety, USA nie weszło w grę - koszty. ). By zacząć tzw. "nowe życie" . Pomysł ogólnie mi się podoba, mimo tego, że będę musiała zostawić szkołę, przyjaciół, i wszystko co dotychczas miało dla mnie duże znaczenie. Z językiem angielskim radzę sobie nieźle, ale jednak moje umiejętności nie sięgają tak wysoko by iść zaraz do brytyjskiej szkoły i bez problemu rozmawiać z nauczycielami i innymi ludźmi . Tym bardziej moja 9-letnia siostra, która ma angielski dopiero drugi rok. Czy istnieją jakieś polskie szkoły ?

Moi rodzice nie mają w Londynie żadnych znajomych, by im pomogli co i jak. Nie mamy zielonego pojęcia co zrobić ze szkołą ( bo owszem, można iść na kurs, ale to lączy się z dodatkowymi kosztami, a uczący musiał by być Polakiem. )
Więc chciałabym by ktoś wyjaśnił mi jak wygląda życie w Londynie, gdzie najlepiej się przeprowadzić ( jaka dzielnica), koszty, szkoła, ludzie, ?

Będę bardzo wdzięczna.

Wiem, że to nie ma ładu i składu, ale mam nadzieję, że się połapiecie :)
Pozdrawiam, chocolate .

banita
Rezydent

Re: przeporowadzka do Londynu .

Postautor: banita » 03 cze 2011 08:53

chocolate2211 pisze:Z językiem angielskim radzę sobie nieźle (...)
uczący musiał by być Polakiem

:shock: ktos kto sobie niezle radzi nie potrzebuje chyba polskiego nauczyciela :roll:

Wróć do „Hyde Park”