Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Alfi
Gastarbeiter

Prośba o podwyżkę

Postautor: Alfi » 15 kwie 2011 16:31

Proszę o poradę:)

Mam pracę w Anglii, z przyczyn niezależnych trwa ona jedynie sezonowo, od maja do października. Spędziłam już tak trzy lata, a to przyjeżdżając do Polski, raz nawet znalazłam inną pracę w Anglii i wtedy mój obecny szef ściągnął mnie z powrotem niewielką podwyżką i częściowym polepszeniem warunków pracy. W praktyce okazało się, że momentami zastępowałam kierownika. Nie jest to żalenie się, naprawdę lubię moją pracę.

Teraz znów na zimę wróciłam do Polski, nawet podłapałam pracę tutaj, ale tęskni mi się za Anglią.
Dziś dostałam maila od mojego angielskiego szefa z zapytaniem, kiedy do nich wrócę. Wiem, że nie jestem niezastąpiona, ale z drugiej strony dużo łatwiej pracuję się z osobą znającą się na rzeczy. Konkretnie chodzi mi o to jak delikatnie zasugerować, że mogliby podwyższyć nieco moje zarobki? Sytuacja jest o tyle trudniejsza, że muszę zrobić to telefonicznie, lub mailowo. A może lepiej poczekać z taką rozmową jak już tam pojadę?

Co myślicie?

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 15 kwie 2011 17:39

Zalezy co konkretnie robisz i ile Ci za to do tej pory placili - wtedy mozna porownac do innych podobnych pracy i pensji za nie. Inaczej to tylko dgybanie.

Alfi
Gastarbeiter

Postautor: Alfi » 15 kwie 2011 17:48

Hmm, generalnie kontrola jakości owoców, pomoc w zarządzaniu pakowaniem, tłumaczenia dla grupy polskiej i tymczasowa (jak szefa nie ma) odpowiedzialność za zamówienia.
EDIT: Mam 6, 40/h

banita
Rezydent

Postautor: banita » 18 kwie 2011 11:33

Dear Boss

I think there is a typo in your message about the position that you are offering me. I believe that there should be 1 before 6.40 ?

Regards

Your slave

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 19 kwie 2011 11:59

co roku pensja powinna isc w gore, u mnie zawsze jest spotanie z szefem co roku takie podsumowanie. Potem na koncu mam wypelniac komentarz od siebie. Mam juz taka taktyke, napisze, ze w pracy wszystko ok bla bla, szczegolnie menagement jest bardzo pomocny itd, a potem na koncu pisze o podwyzce, ze za moja prace powinnam dostawac wiecej i co roku gaja podwyzke i bonusy. To jest normalne, a nawet konieczne, jesli nie umiesz walczyc o swoje to mowi tez to jakim jestes pracownikiem. Wydaje mi sie np, ze jesli bym sie nie dopominala o podwyzke itd to by pomysleli, e jestem pie.... Napisz, ze chetnie przyjela bys posade ale uwazasz, ze powinno by Ci byc zaplacone wiecej. I naprawde to bedzie dobrze o Tobie swiadczylo, starasz sie o posade kierownicza musisz pokazac, ze sie nadajesz :wink: powodzenia :)

Wróć do „Praca”