Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
zaraz
Gastarbeiter

CENTRUM HIPNOTERAPII I BIOMEDYCYNY

Postautor: zaraz » 14 kwie 2011 09:29

Uwazajcie na firme CENTRUM HIPNOTERAPII I BIOMEDYCYNY. Facet do niedawna był zwykłym ochroniarzem w Londynie, zrobil w Polsce kilkudniowy kurs, tam tez poznal kobiete (architekt z wykształcenia), zmanipulowal ja i razem otworzyli sobie cos na czym kompletnie się nie znają. Już malo to, ze nie pomoga, ale mogą zaszkodzic. Nie maja podastawowej wiedzy psychologicznej, nie mówiąc już o technikach hipnoterapeutycznych. Co wiecej – stworzyli sobie swoja własną teorie (tragedia) i nazwali ja psychogeneaologia. Po krótce tylko zaznajomie was z tym bezsensem, bo naprawde nie ma sensu rozpisywac się o takich bzdurach: wg nich jest zasada 3x9, ktora mowi, ze dziedziczymy po rodzenstwie naszych rodzicow, ale tylko tych, ktorzy urodzili sie trzeci w kolejnosci i ich imioma rowniez maja wielkie znaczenie. i niezaleznie od problemu to stosuja. ponadto graja na emocjach – śmierć bliskiej osoby,(każą opowiedziec, o bliskiej osobie, ktora umarla).wtedy osoba często mieknie, stosuja tzw triki psychologiczne. I w trakcie pseudoseansu, teksty, ze czują wielka energie, ze czują osobe zmarłą o ktorej byla mowa, co wiecej – ta osoba do nich przemawia! Twierdzą, ze działają na poziomie wyższym od wg nich „zwykłych hipnoterapeutow”, bo na p. duchowym.
Ponadto gosc stwierdził, ze poziom emocjonalny klienta jest na bardzo niskim poziomie, ze on nie czuje sercem, wlasciwie wcale nie czuje, a na koniec powiedzial, ze jego swiadomy umysl nie kontaktuje się z umysłem podświadomym. Dodam tylko, ze obowiązkiem terapeuty jest wzmocnic poczucie wartosci i wspierac pacjenta, a reszte pozostawie bez komentarza…

eMWu
Gastarbeiter

Postautor: eMWu » 14 kwie 2011 09:35

Ludzka inwencja nie zna granic, a Polak kombinuje gdzie się da i jak się da. W jakim innym języku świata występuje słowo: kombinować, w takim znaczeniu jak w polskim?
Szkoda tylko tych naiwnych, którym tacy ludzie mogą zaszkodzić. Dzięki za to ostrzeżenie.

kinia00
Gastarbeiter

Postautor: kinia00 » 02 lut 2012 01:52

Witam,
Po przeczytaniu opinii dotyczacej Centrum Hipnoterapii i Biomedycyny, pozwole sobie nakreslic kilka wlasnych uwag.
Zastanawiam sie, co kierowalo osoba, ktora zamiescila powyzszy tekst (?)
Kilka miesiecy temu, wzielam udzial w zajeciach organizowanych przez w/w centrum. Zanim jednak zdecydowalam sie na swoj udzial, posililam sie na podstawowa forme wywiadu u znajomych, przyjaciol, przesdtudiowalam informacje zawarte na lamach strony internetowej CHB. Z psychoterapia i psychologia "cos tam" tez mialam do czynienia, sadze wiec, ze techniki pracy stosowane przez terapeutow CHB sa jak najbardziej adekwatne i umiejetnie stosowane. Jestem dociekliwym klientem, lubie zadawac pytania; tutaj, od prowadzacych uzyskalam absolutnie doglebne informacje na temat hipnointegracji, hipnoz: ericsonowskiej, scenicznej, NLP; ich genezy, charakterystyki i metod stosowania - a wszystko w trakcie odbytych zajec!
Mozliwosc intensywnej pracy nad sama soba, poprzez wspomniany"pseudo-proces", a ja to nazwe hipnointegracyjnym procesem, pozwolila mi dotrzec do przyczyn powstawania moich dolegliwosci psychosomatycznych, zrozumiec je i po prostu sie od nich uwolnic.
Nie sa to zajecia z serii: "usiadziemy- pogadamy", ale trudne, intensywne i czesto bardzo emocjonalne, no,ale kto z nas, lubi i potrafi uzewnetrzniac swoje najskrytsze bole i wlasne dramaty????
Energie? Oczywiscie ze sa! Nie ma co do tego zadnych watpliwosci, juz dzieciak w podstawowce wie, co znaczy Einstein`owskie E=mc2, osobie zainteresowanej podpowiem szybko ze, rownanie to kryje w sobie zarowno teorie wzglednosci jak i teorie rozwoju ludzkiej swiadomosci. Mysle ze, troche dobrej lektury pomoze w zrozumieniu wielu zawilosci.
Czucie energii zmarlych osob...to temat delikatny dla kazdego z nas.
To, czy ktos czuje, widzi czy slyszy, to, co zwane powszechnie jest niewidzialnym, pozostanie zawsze pomiedzy: tym, kto widzi-czuje-slyszy, a tym, kto powiazany jest z duchem osoby zmarlej, no i tym duchem, rzecz jasna. Uwazam, ze jest to kwestia indywidualnych doswiadczen i nie mnie, laikowi o tym mowic.
Jezeli chodzi o bycie "bylym ochraniarzem" czy "zmanipulowanym architektem"... hmmm czy to jakis przytyk? Jak wielu z nas, imigrantow wykonywalo i wykonuje po dzis dzien, prace, ktore sa tak dalece odmienne od tych wyuczonych?? Inzynier budownictwa przy zmywaku, mloda absolwentka prawa w hotelu na szmacie a krawcowa i mechanik samochodowy prowadza biuro doradztwa personalnego... bo taki nasz los i karma...nic dodac nic ujac.
Zaczerpnelam jezyka tu i tam- i z tego co mnie jest wiadomo, to terapeuci CHB w branzowym srodowisku, ciesza sie swoja estyma, co nie jest bez znaczenia. Wazne jest dla mnie to, ze uzyskalam ogromna pomoc i wsparcie, ze wielu z moich przyjaciol rowniez. Poniewaz zmienilam swoje zycie na takie, jakie chcialam, pozostane wdzieczna i lojalna wobec tych, ktorzy przyczynili sie do mojego sukcesu, czyli: do mnie samej, moich wspanialych przyjaciol, rodziny i rowniez CHB!
pozdrawiam serdecznie,
K.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 02 lut 2012 07:59

Jezeli chodzi o bycie "bylym ochraniarzem" czy "zmanipulowanym architektem"... hmmm czy to jakis przytyk? Jak wielu z nas, imigrantow wykonywalo i wykonuje po dzis dzien, prace, ktore sa tak dalece odmienne od tych wyuczonych?? Inzynier budownictwa przy zmywaku, mloda absolwentka prawa w hotelu na szmacie a krawcowa i mechanik samochodowy prowadza biuro doradztwa personalnego... bo taki nasz los i karma...nic dodac nic ujac.

Tylko że inżynier na zwymaku nie igra z czyimś zdrowiem... Absolwentka prawa na szmacie też raczej nikomu wielkiej krzywdy nie zrobi.

Fryzjerka z marnym certyfikatem potrafi narobić sporo szkód, a co dopiero ochroniarz hipnoteraputa.

evve
Gastarbeiter

Postautor: evve » 02 lut 2012 22:03

Witam serdecznie.

Ja rowniez wzielam udzial w zajeciach CH i B.Zanim jednak tam trafilam moje zycie bylo jednym wielkim ,,upadkiem",a poniewaz jestem osoba bardzo sceptyczna,pozwolilam sobie na maly wywiad na temat osob prowadzacych oraz wysluchanie opinii klientow,ktorzy przede mna skorzystali z pomocy.Dziekuje za list KINI00,poniewaz dzieki Niej nie bede musiala sie rozpisywac jak wiele skorzystalam na w/w spotkaniach
z hipnoza.Dodam tylko,ze zarowno ja,jak i kilkanascie osob z mojej rodziny oraz grupy przyjaciol, jestesmy bardzo wdzieczni za pokazanie nam drogi,w jaki sposob pozbyc sie ,,trudnej"przeszlosci i pokonac problemy dnia codziennego,zyc w harmonii ze wszystkim co nas otacza.CH i B zawdzieczamy wiare we wlasne mozliwosci,pozbycie sie le,kow,zazegnanie problemow w zwiazkach partnerskich,pozbycie sie kompleksow i wiele innych.Nasze zycie uleglo diametralnej zmianie i za to BARDZO WAM DZIEKUJEMY CHi B!
Jesli chodzi o pierwsza opinie,nie bede oceniac Osoby,ktora to napisala.Taka tylko moja mala rada...moze warto skupic sie na wspanialosciach tego swiata,korzystac z zycia i wyjsc z miloscia do ludzi zamiast tracic energie na listy tego typu.Ktos madry kiedys napisal:,,Jesli chcesz zmieniac swiat-zacznij od siebie"...
I jeszcze jedno...Co do ,,ochroniarza-hipnoterapeuty"...Sadze,ze Osoby,ktore zostaja hipnoterapeutami nie musza byc specjalnie poczeci,ani tez szkolic sie w tym kierunku od dziecka.W zyciu kazdego czlowieka,po roznych doswiadczeniach,moze nastapic zwrot,odmiana,nawrocenie,jakkolwiek to nazwiemy.Kazdy z nas w kazdej chwili moze rozwinac sie duchowo,otworzyc na milosc do ludzi i chec pomagania.Dzieki tym checiom oraz sporej wiedzy i nie jednego lecz wielu ukonczonym kursom Osoby prowadzace CHiB tworza wspanialy Zespol,ktory przyczynil sie do uszczesliwienia wielu ludzi.Dziekuje Wam za to Kochani.
Reasumujac:na nauke i zmiany nigdy nie jest za pozno!Pozdrawiam.E.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 03 lut 2012 09:29

Jacyś tacy Ci zadowoleni klienci podejrzanie elokwentni i rozeznani w temacie... zastanawiam się czy przypadkiem nie znają się równie dobrze na architekturze...

Obie panie zarejestrowały się wczoraj, ciekawe czy z tego samego IP.

aniaboruch
Gastarbeiter

Postautor: aniaboruch » 03 lut 2012 09:34

Witam wszystkich zainteresowanych!
CHB, coz, mozna by duzo powiedziec!,ale chocbym nie wiem ile myslala nie moge nic wymyslec negatywnego! Chyba, ze... to co uslyszysz lub sie dowiesz o samym sobie jest czyms przed czym uciekasz lub sam przed soba nie chcesz sie przyznac!!! Jest to raczej dla tych, ktorzy cos chca dla siebie zrobic i nie boja sie dowiedziec prawdy o samym sobie. Prawdy, ktora nie zawsze jest przyjemna i czasem jest trudna do zaakceptowania! To nie jest dla kogos,kto boi sie stanac twarza w twarz z samym soba, bo to do latwych nie nalezy! Dla mnie moze to byc i bezdomny, ktory jest analfabeta, wazne, zeby mial madrosc zyciowa, rozumial i dostrzegal ludzkie cierpienie i bol. A najwazniejsze, zeby potrfafil pomagac innym tak jak to wlanie robi 'byly ochroniarz' z CHB!!! Techniki pracy stosowane przez Niego nie musza posiadac encyklopedycznej terminologii, wazne zeby byly skuteczne! Nie bede opisywac jak moje i mojego meza zycie sie zmienilo, jedyne co moge powiedziec to, ze chyle czola przed ' ochroniarzem' i, ze bede mu wdzieczna do konca zycia!!!
Nauczycielka! A o architekturze wiem tyle co swinia o gwiazdach, nie uwlaczjac swiniom ani gwiazdom!!!

kinia00
Gastarbeiter

Postautor: kinia00 » 03 lut 2012 09:55

NoToCo pisze:Jacyś tacy Ci zadowoleni klienci podejrzanie elokwentni i rozeznani w temacie... zastanawiam się czy przypadkiem nie znają się równie dobrze na architekturze...

Obie panie zarejestrowały się wczoraj, ciekawe czy z tego samego IP.

Drogi NoToCo,
Wyglada na to, ze jestes bardzo niezadowolony z uslug CHB, masz do tego swoje swiete prawo i nikt na sile go zmieniac przeciez nie bedzie.
Zastanawia mnie fakt, co sklonilo Ciebie do wziecia udzialu w tego rodzaju zajeciach, bo wyglada na to ze skupiles(as) sie na rzeczach zewnetrznych, dotyczacych innych, a nie, na samym sobie i pewnie stad to niezadowolenie.
Nie chodzi tu o mocna argumentacje ale o zwykla ludzka pomoc.
Poniewaz duzo wiesz na temat zajec, sadze, ze istnieje powod, dla ktorego sie tam znalazles(as) i nie jest to tylko ciekawosc. Czasem tak jest, ze jezeli slyszymy cos, co nas dotyka, to znaczy ze mamy to w sobie (lek, zlosc, gniew itd). Moze warto jest zastanowic sie nad tym, dlaczego tak sie czujesz, zamiast tracic czas i energie na dopatrywanie sie oszustwa i niezgodnosci. To przeciez bledne kolo prowadzace donikad.
Jezeli taka forma terapii jest dla Ciebie nie do przyjecia, to moze sprobuj jakiejs innej formy!
Trzymam kciuki!!!!
K.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 03 lut 2012 13:19

Nie korzystałam z ich usług, a gdybym szukała psychologa to raczej nie kierowałabym się do polskich szarlatanów z certyfikatem-niewiadomo-z-czego.

Kiniu, chyba tak skupiłaś się na zaglądaniu wgłąb siebie, że tracisz kontakt z rzeczywistością :) To nie ja pisałam, że korzystałam z ich usług. Nie znam się na szamańskich terapiach.

I trzymaj te kciuki, żebym nigdy taiej pomocy nie potrzebawała, hej!

evve
Gastarbeiter

Postautor: evve » 04 lut 2012 01:11

Kochani,a ja mysle,ze nie ma znaczenia co tutaj napiszemy.Wazne i prawdziwe jest tylko to,co nosimy w sercu i jak sie z tym sami czujemy.Nie mozna oszukac samego siebie.Kazdy jest odpowiedzialny za swoje zycie,kazdy ma prawo wyboru i przy tym pozostanmy.Zycze szczescia i pozdrawiam:)E.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 04 lut 2012 02:49

NO i jak ladnie - tyl nowych osob zarejestrowalo sie po to by tylko w TYM temacie sie wypowiedziec....

Ciekawe, rozdwojenie (roztrojenie?) jazni?

heheh

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 04 lut 2012 16:25

Moze to jeszcze nieznane skutki uboczne terapii.

marcerator
Gastarbeiter

Postautor: marcerator » 06 lut 2012 09:09

NoToCo pisze:Obie panie zarejestrowały się wczoraj, ciekawe czy z tego samego IP.

Posty pisane sa z roznych IP i z roznych miejscowosci. Tylko jeden z Londynu

Vego1
Gastarbeiter

Podsumowanie

Postautor: Vego1 » 16 kwie 2013 11:42

Podsumowując wasze potyczki – pierwsza wypowiedz to relacja z odbytej sesji, te pozytywne, gloryfikujące dorote ziemba-miłek i lukasza kowalskiego bo o nich mowa, to ogolne uwielbienie bez szczegółow w czym konkretnie pomogli. Poza tym pisane są w bardzo podobnym stylu wiec można przypuszczac ze pisala je jedna osoba i ip komputera nie jest tu dobrym dowodem ze było inaczej, bo laptopów możemy mieć kilka, a czy nie możemy opinii wystawic siedząc sobie w kafejce internet? Wypowiedz kobitki z wzorem einsteina no rewela, a czy proszę pani pierwsza opinia neguje istnienie energii? Ewidentnie widac ironie co do odczuwania i słyszenia zmarłej osoby. Druga pochwalna opinia tez jest niczego sobie „Osoby, ktore zostaja hipnoterapeutami nie musza byc specjalnie poczeci,ani tez szkolic sie w tym kierunku od dziecka” a czy jest osoba, która uczy się swego fachu od dziecka? Znacie 4-latka studiujacego akty prawne? Może wyjatek stanowią artyści.
Otóż wziąłem tych panstwo pod lupe i oto nasi bohaterowie po wielkiej transformacji, bo już firma CHB nie istnieje, osobno w nowych odsłonach.
Wiec nasi transformersi głoszą nową prawdę.
Dorotka teraz głosi wizje nijakiej Dolores Cannon wg której już za ok. 20 lat ziemia podzieli się na dwie polowy i na jednej kuleczce bo już polowie znajda się ludzie o wyższych wibracjach a na drugiej o niższych, niestety autorka nie wyjaśniła jak ludzie się przerotują, a mogloby to być ciekawe. Tu można obejrzec cen cudowny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=DQQb-vbrDK0
A jej stronka: http://www.mikoterapie.pl/
Dorotka za jedyne 680zl radykalnie uwolni Cie od powiązań karmicznych już w nowym duecie z nijakim Robertem Nowakowskim. Kusząca propozycja musze przyznać. A to już jego stronka, na której nie ma nic o jego kwalifikacjach, stronka ogolnie można by rzec jest o wszystkim i o niczym, czyli totalne pie...: http://robertnowakowski.pl/cel-rola-wartos

A lukaszek tez stworzył sobie nową firemkę, a co nie może…
Oto opinie na jego temat: http://forum.gazeta.pl/forum/w,468,1404 ... zwoju.html
http://forum.wspolczesna.pl/oszukani-pr ... te-t66472/
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=6746682
A to już jego stronka:
http://www.centrumcrt.pl/pg_1_strona_glowna.html i jeszcze bardzo wazne jakby ktos nie dotrał do ciekawej podstrony u umywaniu rąk w razie roszczeń: http://www.centrumcrt.pl/pg_98_zasady_warunki
.
I jak wam się teraz podobają nasi specjaliści od oszustw? Całość ujeta jest w tonie żartobliwym, jednak z pewnością nie jest mi do smiechu. Jeśli nic się z tym nie zrobi to jedno, drugie, a teraz i trzecie może trwale uszkodzic psychike nie jednemu szukającemu rzetelnej pomocy.

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”