Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
ksena
Gastarbeiter

OSZUST Z BRADFORD

Postautor: ksena » 20 mar 2011 23:36

Czesc wszystkim mam na imie Sandra chcialam przestrzec wszytkich przed typep zwanym MAREK ZIEBA ktory daje swoje ogloszenia glownie na stronie poloniuszek tak naprawde podaje sie za kogos innego i jest starym kryminalista ze Świdnicy proponuje ludziom prace za nie samowite pieniadze co w rzeczywistoscia jest jedna wileka sciema. Tak samo jak zakwaterwoanie za ktore kasuje 40 funtow na tydzien a mieszka tam 12- cioro a tak naprawde on nie palci wiecej niz 400 funtow za miesiac. To poprostu czysty wyzysk ten gościu to czysty naciagacz ktory niby zalatwia wszystko a jak cos nie idzie po jego mysli to zastrasza. Proponuje wszystkim co mieli z nim do czynienia zgłoszenia sie do najblizszego komisariatu i zlozenia skargi na niego i jego wspolnika ktory z nim organizuje te podstepne oszustwa. Mam nadzieje ze ktos sie zainteresuje ta sprawa

bizoniusz1975
Gastarbeiter

Postautor: bizoniusz1975 » 21 mar 2011 18:16

Wydaje mnie sie Sandro ze powinnas cos wiecej napisac,np.o jakiej pracy mowisz,rejonie dzialania,podac nr.telefonu(tego typa)wowczas bedzie mozna cos wiecej zrobic.Jak on wyglada,ile moze miec lat...

ksena
Gastarbeiter

Postautor: ksena » 21 mar 2011 22:32

rejon dzialania jest w cleackheaton bylej firmie forzy nie wiem jak ona sie nazywa dokladnie. ciezko podac numer telefonu bo z tego co zaobserwowalam na stronie poloniuszek.pl to on zmienia numer jak i swoje imona i nazwiska rownie szybko. ma gdzie ok 30-33 lat jakies 180 cm i ze 110 kg dosc postawny wlosy ciemny blond i z reguly ulizany na zelik mam nadzieje ze to cos pomoze

ksena
Gastarbeiter

Postautor: ksena » 21 mar 2011 22:42

dodam wam link na krotym jest treść jego ogloszenia numer jest jeszcze aktualny nie wiem na jak dlugo http://www.poloniusz.pl/o1-1fjgnf/ dodam jeszcze ze gosiu ma jakies dziwne uklady w agecji pracy MACH w bradford bo dziwnym trafem kto sie od niego wyprowadza to traci prace

user2122738
Gastarbeiter

Postautor: user2122738 » 25 mar 2011 22:16

ksena wyprowadziłaś się i p. Zieba szukać musi nowych :P
http://londynek.net/jobs/PRACA+++ZAKWATEROWANIE+West+Yorkshire+Bradford+Produkcja++Magazyny+ogloszenia+praca,/jobs/ad?ad_id=497170
330 pw na pakowaniu do tego 40 pw mieszkanie...złote warunki

a tak offtopem, zna ktoś z was jakieś źródło z "prawdziwymi" ofertami prac? oprócz jobcentre bo to akurat już mam

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 07 kwie 2011 13:43

ja znam :) tygodnikoferta.co.uk tam jest ttego sporo

magu7
Gastarbeiter

Postautor: magu7 » 05 paź 2012 11:25

uwaga na tego oszusta nadal próbuje nakłonić ludzi na wyzysk

Jak wygląda :
1,75m wzrostu
czarne włosy przylizane do tyłu na żelu
dobrze zbudowany ale to Ciota
mocny zarost ciemny

Rok temu jeździł wanem chewroletem w gazie
Ubiera się elegancko spodnie do kanta jak cygan, czarna skóra oraz koszula

Rok temu właśnie trafiłem w jego łapy UWAGA podaje się pod innymi imionami i nazwiskami gdy się zorientowaliśmy się z znajomymi próbowaliśmy sprawdzić jakieś jego papiery gdy zostawił 2 z 5 osób w aucie ale niestety nie udało się więc jak ma na prawde na imie nikt nie wie podawał się jako PIOTR NOWAK. Najczęściej sprowadza ludzi do mieszkań na BD3 a on mieszka na BD13. Dzielnica BD3 to samo ciapatowo lepiej nie wychodzić wieczorem. Chata na jaka sprowadza należy do Khana grubej ryby w Bradfor dillerka i broń. Obiecuje pracę w FORZIE niby zna ludzi a w agencji boi się pokazać zawozi was do Leeds do agencji tam przyjmuje was niejaki KUBA który pracuje w agencji job center plus. Następnie zawiezie was do innej jeszcze i obiecuje duże kokosy mówi że zarobicie od 180do 280 coś takiego. Jeżeli są jakieś jeszcze pytanie to proszę pytać najchętniej bym tam pojechał i zrobił z nim porządek może nie bawem.

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 05 paź 2012 13:14

Temat poważny to nie chcę nikogo atakować, ale ludzie. Czy wy jak wyjeżdzacie za granicę, to mózgi zostawiacie w Polsce?

@user2122738

Też trochę offtop w nawiązaniu do twojego posta:

Strony z prawdziwymi ofertami pracy? Pełno, jobsite, cwjobs, guardianjobs, totaljobs, dla większości branż znajdą się też branżowe.

Coś czego nie umiem zrozumieć, to dlaczego ludzie za granicę wyjeżdzają fizycznie, ale psychicznie i mentalnie zostają w Polsce. Szukać pracy na polskich stronach, pracy u Polaków, mieszkań wspólnie z Polakami tworząc sobie małe polskie getto za granicą. Ja nie mam nic przeciwko Polakom, w końcu sam jestem jednym z was/nas :). To o czym piszę, to dobrowolne tworzenie wręcz idealnego ekosystemu dla właśnie takich sytuacji. To nie jest tak, że tylko Polak w jajo Polaka zrobi. Każdy może Polaka ( i obywateli innych narodowości ) w jajo zrobić. Stereotyp ten wziął się właśnie z tego, że przyjeżdzając do UK ( i innych krajów też ) wpada się w te polskie getto, a tam kto jak nie Polak ma cię w te wspomniane jajo zrobić?

Natomiast co do tematu. Czy ktoś z poszkodowanych faceta zgłosił organom ścigania takich typów? Skoro się ogłasza, to myślę, że szybko by został namierzony i zdjęty ze swojego \"teatru działań\".

@magu7
Też trochę offtop, ale w nawiązaniu do tego co napisałeś. Jeśli takie zarobki uważasz za kokosy... :shock: Gdzie są wasze ambicje?

Wróć do „Praca”