Temat poważny to nie chcę nikogo atakować, ale ludzie. Czy wy jak wyjeżdzacie za granicę, to mózgi zostawiacie w Polsce?
@user2122738
Też trochę offtop w nawiązaniu do twojego posta:
Strony z prawdziwymi ofertami pracy? Pełno, jobsite, cwjobs, guardianjobs, totaljobs, dla większości branż znajdą się też branżowe.
Coś czego nie umiem zrozumieć, to dlaczego ludzie za granicę wyjeżdzają fizycznie, ale psychicznie i mentalnie zostają w Polsce. Szukać pracy na polskich stronach, pracy u Polaków, mieszkań wspólnie z Polakami tworząc sobie małe polskie getto za granicą. Ja nie mam nic przeciwko Polakom, w końcu sam jestem jednym z was/nas

. To o czym piszę, to dobrowolne tworzenie wręcz idealnego ekosystemu dla właśnie takich sytuacji. To nie jest tak, że tylko Polak w jajo Polaka zrobi. Każdy może Polaka ( i obywateli innych narodowości ) w jajo zrobić. Stereotyp ten wziął się właśnie z tego, że przyjeżdzając do UK ( i innych krajów też ) wpada się w te polskie getto, a tam kto jak nie Polak ma cię w te wspomniane jajo zrobić?
Natomiast co do tematu. Czy ktoś z poszkodowanych faceta zgłosił organom ścigania takich typów? Skoro się ogłasza, to myślę, że szybko by został namierzony i zdjęty ze swojego \"teatru działań\".
@magu7
Też trochę offtop, ale w nawiązaniu do tego co napisałeś. Jeśli takie zarobki uważasz za kokosy...

Gdzie są wasze ambicje?