O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 28 lut 2011 18:36

a z TA to sie niezle usmialam... dzieki hehehheeh :lol:

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 18:44

Emi
Marc mieszka na wsi tak samo jak Banita wiec trzeba na ich niewiedze
troszeczke oko przymnknac... 8)

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 19:16

Emi, Ewa...rozumiem ze obie czytalyscie Koran w wersji arabskiej dlatego roscicie sobie prawo wypowiadania sie o Islamie, tak?
Mowie o Islamie a nie o interpretacjach religijnych, i nie o wyciaganiu poszczegolnych wersetow z kontekstu zeby udowodnic ze muzulmanie to banda dzikusow, bo w takim razie to cala banda zydow ze Starego Testamentu byla notorycznymi mordercami w imie religii i ich Boga

PS: Aha, i nie probuje bronic Islamu bo poki co wszelkie religie mam w glebokim powazaniu....

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 19:23

ja sie nie wypowiadam o islamie,nie posiadam wiedzy na ten temat
chociaz wiem z ust Araba ze Koran zezwala na FIZYCZNE karanie zony
w razie nieposluszenstwa!Kaslawka,czy to ci k...a wystarczy???

a Islam probujesz bronic bo masz w domu obrzezanego

nieprawdaz?

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 19:27

i nie wywyzszam innych religii poniewaz uwazam ze kazdy fundamentalista
czy to muzulmanski,zydowski lub katolicki ma nasrane we lbie ale musisz przyznac ze islamisci traktuja kobiety dosyc "specyficznie"?

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 28 lut 2011 19:34

kaslawka odpowiadam specjalnie dla ciebie :

2:191 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!

2:222 Będą ciebie pytać o okres miesięczny. Powiedz: "To jest cierpienie. Trzymajcie się więc z dala od kobiet podczas okresu miesięcznego i nie zbliżajcie się do nich, dopóki one się nie oczyszczą. A kiedy się oczyszczą, to przychodźcie do nich, tak jak nakazał wam Bóg." Zaprawdę, Bóg miłuje nawracających się i miłuje oczyszczających się!

2:223 Wasze kobiety są dla was polem uprawnym. Przychodźcie więc na wasze pole, jak chcecie, i czyńcie pierwej coś dobrego dla samych siebie. Bójcie się Boga i wiedzcie, że się spotkacie z Nim! A ty głoś radosną wieść dla wierzących!

żródło :

http://www.poznajkoran.pl/

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 19:34

no alez ja przeciez napisalam ze nie bronie islamu wogole bo ja religiami poki co sie interesuje z punktu czysto teoretycznego i znam fragment ktory cytujesz jak rowniez mase ktore mowia ze kobieta ma byc traktowana na rowni z mezczyzna i na rowni byc respektowana i ble ble ble ble ktore to dla ciebie znaczenia zadnego nie maja bo nigdy Koranu nie przeczytalas...
I tak, moj maz jest muzulmaninem i jeszcze reki NIGDY na mnie nie podniosl (a do pokornych raczej nie naleze),ale dam ci znac jak to sie zmieni lol

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 19:45

Marek, te trzy fragmenty sa ZAWSZE cytowane przez ludzi ktorzy Koranu w calosci nie czytali, jak przeczytasz to sie zglos, usiadziemy, pogadamy, moze nawet mnie przekonasz :wink:

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 19:45

i dam sobie prawa reke uciac ze nie macie w lodowce wieprzowiny
jezeli urodzisz syna to bedzie musial byc obrzezany...
myle sie??

jezeli sie nie myle to jestes zwykla glupia c...a..

mnie sie zdarzyl kontakt z muzulmancem
po ujawnieniu moich pogladow jemu sie odniechcialo wszelkich kontaktow

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 19:48

jestes bez reki Ewa!
Jem wieprzowine przy nim...jak mi sie chce (aczkolwiek wywodze sie z rodziny jedzacej wiecej drobiu niz wieprzowiny ze wzgledu na malo zdrowotne wlasciwosci)

Polecam poznac ludzi a nie fanatykow :)

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 19:51

kaslawka pisze:no alez ja przeciez napisalam ze nie bronie islamu wogole bo ja religiami poki co sie interesuje z punktu czysto teoretycznego i znam fragment ktory cytujesz jak rowniez mase ktore mowia ze kobieta ma byc traktowana na rowni z mezczyzna i na rowni byc respektowana i ble ble ble ble ktore to dla ciebie znaczenia zadnego nie maja bo nigdy Koranu nie przeczytalas...
I tak, moj maz jest muzulmaninem i jeszcze reki NIGDY na mnie nie podniosl (a do pokornych raczej nie naleze),ale dam ci znac jak to sie zmieni lol

nigdy nie podniosl?
a to k...a osiagniecie!
a poswiecil cos dla ciebie?
moze plasterek szynki zezarl?nie zezarl?pewnie mu powiedzialas ze tak wlasciwie to szynki nie lubisz...a obrzezanie to wlasciwie z medycznego punktu widzenia korzystne jest....czy tak bylo??

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 19:53

nie pie... mi tu o zdrowotnych wlasciwoscach
naukowcem nie jestes
jestes pod jego wplywem a on pod twoim nie jest

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 20:01

Boze Ewa!!! Ja nie mam zamiaru niczego ci udowadniac, bo niby po co???
Ty masz jak widac swoja racje i zebym ci tu na uszach stanela to i tak to gowniany rezultat przyniesie....klapki na oczach dziewczyno posiadasz i mam nadzieje ze kiedys zdecydujesz sie je zrzucic....

Moja rodzina NIE je wieprzowiny w duzych ilosciach, przez ponad 20 lat (bedac panna) nie jadlam wieprzowiny w duzych ilosciach i nadal jej nie jem w duzych ilosciach, jem szynke i mielonke w puszkach wieprzowa jak mam na to ochote, moj maz rowniez probowal wieprzowine ale tylko ja probowal, nie chce jej jesc ze wzgledow religijnych i ma do tego pieprzone prawo jak i ja mam prawo do decydowania o tym co chce a czego nie i tak juz od ponad 5 lat, ale moze to sie zmienia po 10 latach??? Ewa, powiedz po ilu bo w koncu ty ekspert od zwiazkow jestes, prawda?

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 28 lut 2011 20:11

nie, nie jestem expertem i zycze ci jak najlepiej z nim naprawde
macie dzieci?tak z ciekawosci..

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 28 lut 2011 20:16

jak zacznie uczyć dzieciaka obwiazywania sie świeczkami i doczepiania do nich starego budzika to jeszcze nie bedzie sygnał ze coś jest źle,

to bedzie sygnał ze masz prze....bane

Wróć do „Hyde Park”