O wszystkim na tematy prawne
banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lut 2011 15:55

:shock: mi na przyklad to moglabys cos takiego zarzucic ale MF raczej nie wypada ... moze dawno dawno temu tak, teraz jak juz sie udziela to odpowiada nie komentuje - rasizm, pisowcy itd sie nie licza :wink:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 lut 2011 15:58

i zeby nie bylo - jesli jest inaczej to poprosze przyklad - jak jestem w bledzie to pozycze od babci pejczyk i sie bede karal :lol:

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 28 lut 2011 18:53

Pejczyka nie mam, mam smycz z grubego lancucha - moze byc?

Krotka taka, zeby mi sie psica miedzy nogami nie platala i zeby nie wyrwala 100km/h za jakims ciapackim stafem.... wole ja karmic w domu, jakosciowo lepszym zarciem - to musze trzymac na takiej krotkiej... zeby mi sie nie strula CZYMS po drodze

To podeslac ta smycz? Mam z 5 chyba, kazda innego koloru :lol:

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 28 lut 2011 18:59

jasna cholera - ZNOWU mam 2 nicki?

:shock:

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lut 2011 19:04

pie... kotka za pomoca mlotka przez 6 stron, opanowaliscie te umiejetnosc do perfekcji :lol: a tylko kilka naprawde wartosciowych wypowiedzi, ech....

Karolina, wchodzenie w doroslosc nie odbywa sie za pomoca ucieczki, nie mozesz omijac (przepraszam za wyrazenie) gowna tylko je posprzatac. Ja wiem ze pewnie to dla ciebie chinszczyzna ale uwierz mi rozmowa z matka (jak juz Veda ci poradzila) moze wiele zmienic, a tobie moze troche dojrzec....
Wyprowadzisz sie, za jakis czas przyjda problemy (masz to zagwarantowane) i co? Powiesz ze to wszystko przez matke alkoholiczke?
Absolutnie nie jestem fanem mieszkania z kims toksycznym, nawet jesli to jest moja matka, ale tak jak teraz rozwiazesz swoj problem nauczy cie stawiac czolo wiekszym...

PS: mieszkanie z facetem czasami moze przysporzyc ci wiecej bolu glowy niz pijaca matka :-))
Powodzenia dziewczyno i duzo madrosci zycze :)

omnomnomnom
Gastarbeiter

Postautor: omnomnomnom » 08 mar 2011 08:00

Parę zasad dla imigrantów ;)

1. Nie znasz języka - nie przyjeżdżaj. Wbrew pozorom nie wszyscy zrozumieją pojedyńcze słowa i machanie rękoma.

2. Nie chcesz porady - to po cholerę piszesz o tym na forum. Matka - alkoholiczka? Nie myślałaś że o tym napiszesz i ktoś się do tego nie ustosunkuje, prawda?

3. Get a life. Forum to nie życie, nie reaguj na zaczepki trolli - jak to ktoś powiedział:
"Nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Uśmiechu wszystkim w ten mroźny poranek :)

juzekbrona
Emigrant

Postautor: juzekbrona » 11 mar 2011 00:58

blondynek pisze:
MarcFloyd pisze:blondynek, a na jakiej podstawie tak oceniasz? Bo widzisz to z zewnatrz? Widzisz, moze to ty g... wiesz?

zarowno ona jak i ja mamy opinie na pewne sprawy wyrobiona na podstawie autopsji i roznych innych znajomych z dziecmi roznymi nastoletnimi - a ty wyczytujesz w artykulach populistycznych

Emka specjalnie czasem ludzi nakreca - a wiesz mi - przez te lata poznalysmy sie jak lyse kobyly :lol:

fakt jest jeden - jak EMi powiedziala - znasz jedna strone historii; matka moze byc alkoholiczka, moze nie byc; dziewczyna chce sie wyprowadzic - i tyle;
mnie tylko zadziwia fakt ze chce sie wyprowadzic do chlopaka...jesli ktos jest w naprawde trudnej i ciezkeij sytuacji - szuka pomocy w roznych organizacjach do tego utworzonych - a jest ich bez liku

nie wspominajac o tym co ktos wczesniej napisal - rozmowa z nauczycielem w szkole wystarczy zeby social services szybciutko w domu sie pojawily i dziewczyne ulokowaly w tzw bezpieczniejszym srodowisku - tym bardziej jesli sie uczy

ale jesli dziewczyna tego nie chce - a ten post i jej problem ciagnie sie od kilku miesiecy z tego co pamietam - to moze nie chodzi o matke alkoholiczke tylko o fakt ze dziewczynie chce sie doroslosci i swobody i zamieszkania z chlopakiem tylko nie wie za bardzo jak to finansowo rozwiacac...
'bo jak cos dzadza to sie wyprowadze, a jak nie - no to musze u matki zostac' - tak mi to wyglada

OK, małolato, dostaniesz poradę prawną za friko.

1. Tak, możesz wyprowadzić się od matki, jeżeli masz ukończone 16 lat.
2. Masz prawo nie podać jej Twojego nowego adresu ale musisz załatwić to poprzez Childre's service and Lifelong Learning (jeżeli się uczysz). Taka komórka istnieje przy każdym Councilu. Oni skontaktują się z Twoją matką ale na pewno nie podadzą jej Twojego nowego adresu.
3. Możesz zajść w ciążę i ją usunąć. I nikt o tym nie będzie wiedział. Wbij sobie w angielskie Google "Bpass".
4. Jeżeli Twoja matka pobiera zasiłki i pracuje legalnie, to możesz ubiegać się o alimenty (maintenance).
5. Jeżeli Ci się uda, to będzie Ci płacić do ukończenia przez Ciebie 18 lat.

Amen

Wróć do „Prawo”