Witam.
Na początek napisze,że w 2007 roku w październiku przyjechałem do UK i pracowałem od 25 do początku lutego 2008 roku.Miesiąc później wyleciałem do Polski.Mając P60 od pracodawcy i z pomocą firmy odzyskałem swój podatek z UK za ten okres.Było to jakieś 400 funtów.W listopadzie 2010 wróciłem do tej samej firmy,pracuje do teraz i mam zamiar jeszcze trochę.Obliczyłem sobie że do końca roku podatkowego czyli do 5 kwietnia zarobie jakieś góra 7000 funtów.Na payslipach mam tax code - 647L Period 1.Czyli próg to jakies 6500.Czy mam szanse na zwrot większości podatku za 2010/2011?... czy to że 3 lata temu odzyskałem podatek ma jakieś znaczenie czy dostane teraz czy nie??Chciałbym po prostu wiedzieć wcześniej bo nie wiem czy planować już te pieniądze czy nie..w końcu jakieś 800 funtów może by mi zwrócili..z góry dzięki za pomoc...pozdrawiam
jesli co miesiac (tydzien czy jak tam masz placone) odpowadza ci firma podatek dochodowy to po zakonczeniu roku dostaniesz jego zwrot (przy zalozeniu warunkow jakie opisales)
tak odprowadza mi co tydzien...dlatego własnie obliczyłem że wyjdzie mi do 5 kwietnia z 900 coś funtów podatku odprowadzonego...czyli mówisz że na 100% dostane ten zwrot?? i to że pobrałem podatek wcześniej nie ma na to wpływu?? dzięki za odpowiedź banita..pozdrawiam
wczesniej to bylo pare lat wstecz i oddzielna kwota wolna od podatku, teraz pracujesz w innym okresie rozliczeniowym
na 100% to dzis rano wstalem aczkolwiek niektorzy na tym forum mowia ze to wszystko nam sie tylko wydaje ... wiec na 100% to nie ale tak, pownienes dostac - nie cala kwote odpowadzona ale tyle ile bedzie ci sie nalezalo a to dokladnie bedzie mozna policzyc 5 kwietnia
Uwazam ze masz duze szanse na odzyskanie podatku.
Kwota wolna od podatku na rok 2010-11 to 6,475.00
Jesli mialabys jakies dodatkowe pytana chetnie odpowiem