O wszystkim na tematy prawne
NocnySokol
Gastarbeiter

Certyficate of good conduct

Postautor: NocnySokol » 17 sty 2011 21:55

Witam

Jestem od niedawna w Londynie i obecnie przy zmianie pracy, natrafilem na dany problem:

Oprocz standardowego CRB, pracodawca zarzadal ode mnie "Certyficate of good conduct", googlowalem juz troche i wstepnie dowiedzialem sie ze jest to zaswiadczenie o niekaralnosi...

I teraz moje pytanie: Czy o takie certyfikat mam sie starac w ambasadzie czy wystarczy posterunek policji i zaswiadczenie ze nie wystepuje sie bazie scotland yardu ??

Oraz, czy aktualne zaswiadczenie z sadu z Polski z KRS-u przetlumaczone przez tlumacza przysieglego, jest w jakikolwiek sposob adekwatnym dokumentem i moze byc w tym przypadku uzyty.

Za wszelakie porady z gory dziekuje i pozdrawiam!

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 17 sty 2011 23:43

http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/services-we-deliver/legal-services/local-document-search/good-conduct

skontaktuj sie z polska ambasada i dowiedz sie szczegolow ale mysle ze przetlumaczony KRS powinien wystarczyc + dokument ze byles "czysty" w czasie swojego pobytu w UK (nawet jesli jestes tu od niedawna)
Nie sadze ze istnieje juz jednolity europejski system sprawdzenia niekaralnosci na terenie calej UE....jakkolwiek, poczytaj link ktory wkleilam i zadzwon do ambasady

NocnySokol
Gastarbeiter

Postautor: NocnySokol » 18 sty 2011 23:54

Dzieki za info, bede "atakowac" ambasade w takim razie, ta stronke juz odwiedzilem lecz mam wrazenie ze odnosi sie to obywatela brytyjskiego ktory przebywal poza krajem.

Pozdrawiam

Wróć do „Prawo”