Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
donbluesboy
Gastarbeiter

Jaki typ pracy?

Postautor: donbluesboy » 01 sty 2011 23:00

Witam. Jestem nowy na tym forum, krótko się przedstawię.
Jestem Tomek mam 18 lat kończę w tym roku maturę i zamierzam wyjechać do pracy by zarobić troszkę kapitału na studia.

Podstawy już wiem lecz mam kłopot z określeniem co bym chciał robić.
Mi nie zależy ma długiej pracy, tak na 3-4 miesiące.

O sobie mogę powiedzieć że mam 18 lat, mówię perfekcyjnie po polsku i niemiecku, bardzo dobrze po angielsku i komunikatywnie po francusku. Co mnie wyróżnia to że mam Certyfikat ECDL Advanced.

Może ktoś mi doradzi jaki typ pracy szukać już na miejscu.

Dziękuję i pozdrawiam

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sty 2011 02:05

Co mnie wyróżnia to że mam Certyfikat ECDL Advanced.

Serce, jako ex IT Trainer wlasnie miedzy innymi ECDL/ECDL Advanced?MOS/MOS Expert to Ci powiem ze nic Cie nie wyroznia bo niby jak?

Masz 18 lat, to ze znasz jezyk jak mowisz "biegle" to i tak nie w takim stopniu jak native speakers tutaj, w tym wieku nie masz zednego doswiadczenia w zadnej pracy ktore mogloby tu byc brane pod uwage.

Szukasz tez pracy krotkoterminowej - nastaw sie wiec na zmywanie garow a i to jezeli bedziesz mial kupe szczescia zeby cos a tak krotkim czasie w ogole znalezc.

W Twoim wieku, z Twoim brakiem doswiadczenia to nie jest kewstia Twojego wyboru "co bym chcial robic" tylko tego czy coklowiek zlapiesz za jakas minimalna stawke z ktorej to i tak wiekszosc pojdzie Ci na mieszkanie/dojazdy/jedzenie.

Taka jest rzeczywistosc wiec przygotuj sie na to...

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 02 sty 2011 08:36

To na początek. A później jak masz 'łeb' to coś rozkręcisz... opcji jest wiele.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sty 2011 09:53

W 3-4 miesiece to nic nie rozkreci...

donbluesboy
Gastarbeiter

Postautor: donbluesboy » 02 sty 2011 12:41

Jasne. Wcale nie sądzę że nie wiadomo jaką kasę wyciągnę. Fakt że nie mam doświadczenia ale kiedyś zacząć trzeba. Miałem nadzieje że ktoś mi podpowie gdzie szukać. Co do mojego angielskiego to mogę się pochwalić poziomem C1 więc naprawde dobrym. Ludzie podpowiadali mi że z znajomościami języków warto szukać fuche jako kelner lub w hotelu. Może są jakieś miejsca gdzie warto zajść.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sty 2011 13:21

Przyjedziesz zakladam latem - najgorszy czas na szukanie pracy w hotelach/restauracjach poniewaz jest pelno ludzi z Australi, Nowej Zelandi itd dla ktorych angielski to native language...

Znajomosc angielskiego to nie plus, to absolutna koniecznosc...

POwodzenia w kazdym razie

Wróć do „Praca”