Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
bartek0109
Gastarbeiter

UWAGA NA LANDLORDA!!!!

Postautor: bartek0109 » 28 paź 2010 15:37

UWAGA NA LANDLORDA!!! Piotr W. oraz Monika W. wykorzystuja ludzi. Podpisuja umowy poczym, podczas waszej nieobecnosci wchodza do pokoju kradna dokumenty wynajmu i wyrzucaja Was na ulice ze wszystkimi ciuchami!

PS. PROSZE O KONTAKT DO NAJLEPSZYCH ADWOKATOW KTORZY BY SIE ZAJELI SPRAWA NIELEGALNEJ EKSMISJI Z MIESZKANIA LANDLORDA!!!!

malina30
Gastarbeiter

Postautor: malina30 » 10 gru 2010 13:49

Hej! :)
Mam pytanie: czy ktoś wynajmował pokój od Sebastiana Kamińskiego? Nie wiem kto to jest i czy ma uczciwe zamiary. Chcę od niego wynająć pokój w styczniu. Oprócz zaliczki on chce jeszcze potwierdzenia rezerwacji - przelewem pieniężnym (np. 100 zł). Czy to normalne w Anglii?????
Pozdrawiam Asia

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 10 gru 2010 14:23

buahahahhahahaahhahah

dziołcha, nic z góry dopóki nie widzisz fizycznie własciciela, i pokoju zapamietaj !!!!!!

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 gru 2010 14:25

Nie to nie jest normalne....

malina30
Gastarbeiter

Postautor: malina30 » 13 gru 2010 12:05

Dzięki
od razu to mi się wydało podejżane, jak gość chce pieniądze z góry praktycznie za nic. a ile teraz kosztuje wynajęcie pokoju tak średnio, jakie są stawki? ile kosztuje miesięczny internet?

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 13 gru 2010 12:20

umowe zawsze podpisuj.. nawet tzw simple, ze tylko wymionione ile zaplacone, data i podpisy. Mozna tez zarzadac potwierdzenia tozsamosci. Przy jakis problemach to jest bardzo wazne. Kilka miesiecy temy moja znajoma miala problem ze wspollokatorami, nie chcieli jej oddac dypositu i kazali natychmiast sie wyprowadzic bo wyrzuca reczy, zapomieli chyba, ze na samomym poczatku podpisali umowe o dypozyt. To bardzo wspomoglo moje dalsze kroki, bo oczywiscie niezle ich urzadzilam :roll: skarga tu skarga tam .. ale no wlasnie trzba znac dane, ja kolezanke odwiedzalam czasem, po gebach wiedzialam,ze beda w pzyszlosci cos krecic wiec sama jak ich nie bylo w dokumentch poszukalam od kogo wynajmuja itd.. ale im kopara opadla jak pokazalam kopie wszystkiego co mi bylo potrzebne itp..

no wlasnie jak takim pacanom pokazywac cos to wazne tez,ze to kopia bo oryginal moze zawsze wyrwac z reki i juz nie masz, wiec kopie od razu robic..

za duzo nie chce informacji podawac, bo moze tez na londynku siedza :lol: ale poprostu radze wszystkim zawsze dokladnie upowenic sie, ze sie wie te podstawowe informacje :wink: kretaczy pelno :x

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 13 gru 2010 12:38

malina30 pisze:Dzięki
od razu to mi się wydało podejżane, jak gość chce pieniądze z góry praktycznie za nic. a ile teraz kosztuje wynajęcie pokoju tak średnio, jakie są stawki? ile kosztuje miesięczny internet?

koszty wynajmu są różne wachają sie od 60-110 funtów tygodniowo w zalezności od lokalizacji i standardu

zazwyczaj jest to cena obejmująca wszelkie rachunki w tym internet .

Wróć do „Mieszkanie”