O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 lis 2010 14:49

banita pisze:znalazles juz te potwierdzone fakty blaznie czy nadal p..... dla samego faktu p..... ? i po co mi te oczka puszczasz? chcesz sie umowic czy co? kolegom w pracy puszczaj

Masz tam uzasadnienie sedziego co do Kwasniewskiego, co do Jaruzelskiego masz zrodlo z archiwum IPN (jak to nazywasz prywatnym blogiem ;) ) o Millerze masz z jego strony, reszte mozesz sobie zweryfikowac gdzie indziej jak ci nie pasuja te adresy.

I jeszcze z dedykacja:

http://i56.tinypic.com/2reqn1k.jpg

:D
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010 15:09 przez Usercostam, łącznie zmieniany 1 raz.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 lis 2010 15:08

czy kwasniewski zostal skazany jako klamca lustracyjny?
co mnie obchodzi czyim agentem byl jaruzelski?
co mnie obchodzi ze ktos byl w pzpr? w jakije innej pari mial byc skoro byla tylko jedna?
co mnie obchodzi na jakim koniu sobieski wyzwalal wieden?

takie wtedy byly czasy, kazdy kombinowal jak umial
twoi rodzice oczywiscie bron cie panie boze nigdy nic sobie w komunie na lewo nie zalatwili, byli swieci, zadnego salcesoniku z pod lady nigdy nie kupili itd.

jak za 50 lat historcy stwierdza ze pis to byla partia [piii...].. i na czasy za 50 lat to bedzie cos nieakceptowalne spolecznie to tez wszyscy co kiedykolwiek mieli z nia wspolnego wg powiini pojsc do piachu? tak jak wszyscy ktorzy niechcacy urodzili sie i zyli w komunie?

to ze cos jest w aktach ipn-u nie znaczy ze tak bylo, jeszcze musza to potwierdzic sady a jak narazie nie potweirdzily zadnego z wymienionych przez ciebie agentow dlatego jak dla mnie to jest to prywatny blog, prywatna opinia jakiegos jajoglowego w okularach z ciemnej piwnicy

po ki h.. ja ci to wszytko tlumacze? i tak tylko wleci i wyleci razem z przeciagiem

nie masz jakis dokumentow do podpisania albo sekretarki do przerzniecia?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 lis 2010 15:16

banita pisze:czy kwasniewski zostal skazany jako klamca lustracyjny?
co mnie obchodzi czyim agentem byl jaruzelski?
co mnie obchodzi ze ktos byl w pzpr? w jakije innej pari mial byc skoro byla tylko jedna?
co mnie obchodzi na jakim koniu sobieski wyzwalal wieden?

Nie zostal skazany, jednak po procesie wyplynely dokumenty, ze jednak wspolpracowal.
W PRL bylo kilka partii nie tylko PZPR.
Sam widzisz, ze nic cie nie obchodzi i jestes ignorantem.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 lis 2010 15:27

jesli pojawiaja sie nowe dowody to procesy sa wznawiane, widac cienkie te dowody byly skoro nikomu nie chce sie sadzic kwacha za klamstwo lustracyjne

a co do partii

W praktyce nasilała się sowietyzacja Polski; ranga sejmu malała, a władzę sprawowała komunistyczna Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. 22.VII.1952 r. uchwalono ustawę zasadniczą, wzorowaną na sowieckiej konstytucji z 1936 r.; w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej (nazwa nadana w konstytucji) usankcjonowano m.in. dyktaturę partii komunistycznej i sojusz ze Związkiem Sowieckim; kolejne sejmy pochodziły z niedemokratycznych wyborów i choć miały szerokie — formalnie —uprawnienia, nie były rzeczywistym ośrodkiem władzy w państwie ani wyrazicielem woli obywateli.

amen

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 lis 2010 15:36

Niezle zrodlo, sciaga.pl ;)

W PRL istaniało jeszcze oprocz PZPR, Stronnictwo Demokratyczne

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stronnictw ... ne#W_kraju

oraz Zjednoczone Stronnictwo Ludowe

http://portalwiedzy.onet.pl/28906,,,,zj ... haslo.html

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 lis 2010 15:57

Co do tego ze byl zarejestrowanym agentem, masz pare postow wczesniej czesc uzasadnienia wyroku, w ktorym sedzia mowi ze byl zarejestrowanym agentem.

http://orka2.sejm.gov.pl/Debata3.nsf/main/3B9B8191
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata3.nsf/main/329A05DB

I jak ci sie nudzi to poczytaj wystapienie pana Palubickiego w sejmie na ten temat...

chinaski82
Gastarbeiter

Postautor: chinaski82 » 26 lis 2010 16:06

rzadko bo rzadko ale w tej dyskusji z kochanym userkiem musze sie zgodzic. no chyba nie jestescie tak naiwni i nie uwierzyliscie w to, ze ci co pociagali za sznurki za komuny zostali wyslani na misje na marsa. po cos przeciez byl okragly stol.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 lis 2010 10:02

w panstwie prawa to czy ktos byl czy nie byl agentent rozstrzygane jest przez sad lustracyjny jesli mowimy o osobach sprawujacych funkcje panstwowe

zadna z tych osob nie zostala uznana klamca lustracyjnym

kropka

co do innych parti, cytat z twojego linku

Podporządkowane PZPR oraz organiczone liczebnie Stronnictwo było jednym z członków Frontu Narodowego (1952–1957), Frontu Jedności Narodu (1957–1983) oraz PRON (1983–1989). Popierało politykę PZPR w zamian za namiastkę spokoju w środowiskach rzemieślniczych, kupieckich i inteligenckich.

kropka

to sa fakty i dalej nie chce mi sie durnie dyskutowac bo nie ma sensu chyba ze zalozysz nowy watek - wydaje sie ze xy byl agentem - wtedy mozesz sobie wklejac linki jak leci

Wróć do „Hyde Park”