O wszystkim na tematy prawne
baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 25 lis 2010 04:32

UUU ale zamieszanie... zebrałem wszystkie wasze porady i oto co udało mi sie dzisiaj załatwić:

1. Kontaktowalem sie w mojej sprawie z HO w Sheffield.
2. Numer referencyjny listu z wysłanym dowodem jest poprawny
3. HO odpowiada równiez na maile (ale nie na zażalenia, jedynie na zapytania)
4. Przesyłka nigdy nie dotarła do mojego oddziału poczty - sprawdzałem osobiście i takiej przesyłki tutaj na poczcie nie odsyłali do nadawcy ani jej nie doręczyli wiec jej nie bylo
5. 2 tygodnie temu moj manager wyslal druk P58 do Home Office, oni go otrzymali, w tej chwili wypełniają go jako strona wysyłająca, dołączą potwierdzenie nadania i odeślą do mnie (wiem z rozmowy tel z HO)
6. Z tym drukiem udam sie na poczte i na jego podstawie złożę zażalenie o zagubienie przesyłki z moim dowodem.
7. Wszelkie koszty związane z wyrobieniem nowego dokumentu pokryje najprawdopodobniej poczta, o ile dowód się nie znajdzie w ciągu miesiąca (tyle mają czasu na odpowiedź na druk P58)

Dziekuje jeszcze raz za wszystkie posty i przepraszam za niecierpliwość ale jestem tylko kolejnym Polakiem w tym obcym kraju, który przyjechał tu nie po worek pieniędzy, ale po to żeby szybciej i lepiej nauczyć się języka i z winy tego kraju został bez dokumentu....

Pisząc ten post miałem nadzieje na jakieś bardziej życiowe, konkretne porady a nie na dyskusje na temat tego czy moge skarzyc HO (chociaz dzis od urzednika wlasnie z HO dowiedzialem sie ze jak najbardziej moge) No, ale jesli dla kogoś zgubienie dowodu to pie... to współczuje - widać, że ma duuuzo powazniejsze problemy....

Bede na biężąco informował jak sprawa dalej sie wyjasnia, moze komuś sie przyda na przyszłość (biorąc pod uwagę liczbę zaginionych dokumentów z HO to napewno)

pozdrawiam

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 lis 2010 11:07

baxtter pisze:Dziekuje jeszcze raz za wszystkie posty i przepraszam za niecierpliwość ale jestem tylko kolejnym Polakiem w tym obcym kraju, który przyjechał tu nie po worek pieniędzy, ale po to żeby szybciej i lepiej nauczyć się języka i z winy tego kraju został bez dokumentu....

Aha, czyli ty jestes ten lepszy, bo nie przyjechales po funty ? Ja pie...... wez spadaj koles bo mi ciebie zal

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 25 lis 2010 11:15

weź nie krzycz na baxtera bo sie zacznie jąkac.... zdajesz sobie sprawe jak trudno szkolić jezyk za friko jąkając sie ???

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 25 lis 2010 12:46

dlaczego lepszy czy gorszy? Ja przyjechalem po jezyk - czepiam sie Ciebie? nie - wiec sie odpie...... bo piszac ze nie przyjechalem po funty mialem na mysli, że to juz nie te czasy i nie to miejsce nabzarabianie kokosów zwalszcza dla mnie - kogos kto nie zna jezyka...
zle dobralem slowa i nie chcialem nikogo urazic bo nawet nikogo nie mialem na mysli.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 25 lis 2010 12:55

baxtter,

Usercostam sie czepia bo lubi :) Przejrzyj jego posty, taki ma styl. Nie masz sie czym przejmowac.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 25 lis 2010 17:22

usercostam pisze:
baxtter pisze:Dziekuje jeszcze raz za wszystkie posty i przepraszam za niecierpliwość ale jestem tylko kolejnym Polakiem w tym obcym kraju, który przyjechał tu nie po worek pieniędzy, ale po to żeby szybciej i lepiej nauczyć się języka i z winy tego kraju został bez dokumentu....

Aha, czyli ty jestes ten lepszy, bo nie przyjechales po funty ? Ja p...... wez spadaj koles bo mi ciebie zal

i wlasnie to jest ta roznica miedzy toba a baxtterem user.. tzn inteligencja...

a dokladnie co was rozni z baxtterem to prawidlowe zespolenie komorek mozowych, co umozliwia prawidlowe funkcjonowanie mozgu, w baxttera przypadku odziwrciedla sie to w prawdziwej plencie zycia, ze czlowiek zdolny jest do robienia kilku rzeczy na raz, mozna myslec i pracowac, rozumiejac te spojnosc szare komorki podpowiedzialy baxterowi ze jadac do angli moze i zarabiac funty i uczyc sie angielskiego, dzieki prawidlowej spojnosci komroek mozgowych jedno nie kontardyktuje z drugim. U ciebie szare komorki widocznie biegaja gdzies po calym ciele, nie wspolpracuja ze soba przez co powoli twoj mozg zmienia sie w KIELBASE, gdzie zaawansowanym i niezaprzeczalnym symptomem tego jest fakt, ze wydaje ci sie, ze czlowiek moze tylko albo pracowac albo myslec, jadac do anglii znaczy pracowac, i wydaje ci sie, ze nauka ang to choroba i ze trzeba czuc zal dla tej osoby.. itd :roll:

so sad.. biedny user :(

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 lis 2010 20:52

aina24 pisze:
usercostam pisze:

Aha, czyli ty jestes ten lepszy, bo nie przyjechales po funty ? Ja p...... wez spadaj koles bo mi ciebie zal

i wlasnie to jest ta roznica miedzy toba a baxtterem user.. tzn inteligencja...

a dokladnie co was rozni z baxtterem to prawidlowe zespolenie komorek mozowych, co umozliwia prawidlowe funkcjonowanie mozgu, w baxttera przypadku odziwrciedla sie to w prawdziwej plencie zycia, ze czlowiek zdolny jest do robienia kilku rzeczy na raz, mozna myslec i pracowac, rozumiejac te spojnosc szare komorki podpowiedzialy baxterowi ze jadac do angli moze i zarabiac funty i uczyc sie angielskiego, dzieki prawidlowej spojnosci komroek mozgowych jedno nie kontardyktuje z drugim. U ciebie szare komorki widocznie biegaja gdzies po calym ciele, nie wspolpracuja ze soba przez co powoli twoj mozg zmienia sie w KIELBASE, gdzie zaawansowanym i niezaprzeczalnym symptomem tego jest fakt, ze wydaje ci sie, ze czlowiek moze tylko albo pracowac albo myslec, jadac do anglii znaczy pracowac, i wydaje ci sie, ze nauka ang to choroba i ze trzeba czuc zal dla tej osoby.. itd :roll:

so sad.. biedny user :(

No rzeczywiscie, z glupim WRS sobie nie moze poradzic biedactwo i musial az do anglii przyjechac zeby sie nauczyc jezyka i bron boze nie zarabiac funtow, bo to takie ponizajace... widze aina24 nie odbiegasz od niego poziomem, najlepiej pojedz do niego i pomoz mu osobiscie, a potem zrob mu loda

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 25 lis 2010 22:23

ok pomysle nad tym.. szczegolnie tym ostatnim :wink:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010 01:07 przez aina24, łącznie zmieniany 2 razy.

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 26 lis 2010 00:27

User widze, ze strasznie Cie cos boli...mam wrazenie, że jestes zakompleksionym chlopcem, który wyjechal do Anglii i...oszalał

Ale skoro nie potrafisz prowadzić dyskusji i uzywac konkretnych argumentów tylko bez powodu atakujesz a do tego jestes wulgarny to moze spedzaj mniej czasu przed komputerem, wyjdz gdzies, znajdz sobie zajęcie- generalnie siądź na dupe i ochłoń. Naprawde serdecznie Ci gratuluje bycia cudownym dzieckiem, które ze wszystkim sobie doskonale radzi, przyjechalo tu z biegłym angielskim a teraz jest pewnie w zarządzie międzynarodowej firmy... Tylko ja sie ciebie (ciebie celowo z małej) nie czepiam wiec zanim zaczniesz oceniać kogokolwiek spojrz na siebie i prosze nie wypowiadaj sie na temat POZIOMU bo akurat tego Tobie brakuje najbardziej....

Aina24 - ;)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 26 lis 2010 01:07

aina24 pisze:
Dear Sir/Madam

I have recently applied for home office. My application form has been sent on (data). Could you please inform me when you are going to send me my ID card and when and where I can collect it. I would be greatful if you send it to me as soon as possible as I need to travel abroad.

Aina, rozbawilas mnie do lez, prosze bardzo nie pie... juz nigdy wiecej ze cale zycie w UK mieszkasz.....

:lol:

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 26 lis 2010 01:31

Emigrantka pisze:
aina24 pisze:
Dear Sir/Madam

I have recently applied for home office. My application form has been sent on (data). Could you please inform me when you are going to send me my ID card and when and where I can collect it. I would be greatful if you send it to me as soon as possible as I need to travel abroad.

Aina, rozbawilas mnie do lez, prosze bardzo nie p... juz nigdy wiecej ze cale zycie w UK mieszkasz.....

:lol:

nastepna sie wylonila :roll:

ja moge
moge ja

i tak i tak dobrze.. o dowod tylko zapytanie nie olipiada jezykowa... :roll: po co sie wydymac 8)

czadu blondynek :lol: jeszcze cos wymysl smiesznego.. :P

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 26 lis 2010 01:40

Aina24 przeciez to jest forum cudownych dzieci, zapomniałas? ;)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 26 lis 2010 01:53

emigrantka czadu na HYDE PARK chlopa ci tam znalazlam :P

Wróć do „Prawo”