Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
germanista
Gastarbeiter

Praca na początek, czy od razu z grubej rury?

Postautor: germanista » 18 lis 2010 18:33

Witam!
Planuję wyjazd do Londynu w okolicach kwietnia 2011, jestem germanistą i słyszałem, że Angole nie garną się do nauki języków obcych, więc łatwo o pracę np. w firmach współpracujacych z Niemcami. Wątpię jednak abym pracę znalazł od ręki, szczególnie, że mój angielski pomimo, że komunikatywny, to jednak pozostawia wiele do życzenia (to głowny cel mojego wyjazdu, wreszcie uporac się z tym garbem - nigdzie nie nauczysz się tak języka jak w danym kraju).
Ale do rzeczy! Co sądzicie o znalezieniu sobie najpierw jakiejś pracy na szybko, żeby lawina kosztów nie zmiotła mnie z powierzchni ziemi i na spokojnie szukaniu czegoś docelowego? Macie jakieś wskazówki jak szybko się gdzieś zachaczyć i czy taka praca nie przeszkodzi mi w szukaniu tej właściwej? Czy składanie aplikacji z Polski przez internet ma w ogóle sens? Konieczny jest wówczas nr tel. i adres angielski?
Proszę serdecznie o porady, w Polsce zostawię żonę z trójką dzieci, więc to nie w kij dmuchał, nie mogę pozwolić sobie na powrót na tarczy!
Pozdrawiam!

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 19 lis 2010 11:57

anglicy gonia sie do studiowania tylko akurat nie wiem czy niemieckiego :roll: ale na studiach w anglii wiekszy procent jest studentow z poza anglii, ktorzy mowia swietnie po angielsku i n studiuja niemiecki.. ja osobiscie znam bardzo duzo osob studiujacych rosyjski, bo sama sie go ucze w tym momencie.. bys sie zdziwil ilu anglikow, niemcow i francuzow swietnie mowi po rosyjsku :roll: tez sie zdziwilam :shock:

no ale nie chce Cie zniechecac, chcialam bys poprostu mial swiadomosc,ze tak jak polakow duzo w ang tak i innych obcokrajowcow, wiec to, ze anglik nie umi po niemiecku nie znaczy, ze nikt inny...

poucz sie angielskiego i szukaj pracy przez net moze Ci sie uda :wink: :wink: :D

powodzenia

Wróć do „Praca”