O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
maciekab1
Gastarbeiter

Londyn dla maturzysty?

Postautor: maciekab1 » 08 paź 2010 12:19

Witam! To mój pierwszy wątek na tym forum, więc najpierw chciałbym się przywitać :D Proszę o podzielenie się ze mną Waszymi opiniami na temat wyjazdu do Londynu tegorocznego maturzysty. Otóż jakiś czas temu wymyśliłem sobie, że zaraz po maturze, pod koniec maja albo na początku czerwca wyjadę do Londynu, ot tak, żeby trochę poduczyć się życia i podszkolić język. Na szczęście mam o tyle komfortową sytuację materialną, że nie jechałbym tam po to, żeby przywozić jakieś pieniądze, spinać się, nigdzie na miejscu nie chodzić, nie zwiedzać, a pracować, pracować, pracować. Oczywiście chciałbym znaleźć tam jakąś pracę, ale zarobione pieniądze wydać na miejscu, na życie i rozrywki. Pytanie brzmi- czy w ogóle warto? Czy znajdę jakąś pracę (oczywiście pod uwagę biorę tylko te fizyczne, bo, jak już wspomniałem, dopiero w tym roku skończę szkołę, wiec żadnego doświadczenia nie posiadam), poradzę tam sobie? Jak tam teraz traktowani są Polacy? I ogólnie- jak tam jest dla kogoś takiego jak ja, młodego, chłonnego, ciekawego? :D Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2010 12:30

No Polacy sa traktowani jak bydlo nadal, a rozrywek dla Polakow za bardzo nie ma, bo ostatnio sa coraz czesciej wypierani z niedzielnych zakupów w Lidlu, przez byłych mieszkańców czarnego lądu.
Podobno na niektórych farmach pod Londynem, to nawet Polkami oraja pole, a turcy coraz rzadziej juz sprzedaja nam kebaby.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 08 paź 2010 12:39

... powiedzial polak ...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 08 paź 2010 13:43

Maciek, nie zwracaj uwagi na useracostam.

Sluchaj, powiem Ci tyle: kiedy ja bylem w Twoim wieku Polska nie byla jeszcze w EU. Gdybym byl teraz, w Polsce, w Twojej sytuacji to wyjechalbym bez najmniejszych watpliwosci.

darekzlondku
Emigrant

Re: Londyn dla maturzysty?

Postautor: darekzlondku » 08 paź 2010 13:56

maciekab1 pisze:Witam! ...Pytanie brzmi- czy w ogóle warto? ...

odp... nie warto, ale przyjedz zeby sie o tym przekonac, nie umiesz nic, nie masz nic (do stracenia tez), nauczysz sie wiecej na trudniejszym gruncie - w Polsce, to dobre miejsce do sprawdzenia sie...

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 08 paź 2010 14:19

Przyjeżdzaj przyjeżdzaj, staniesz się rasistą po miesiącu :)

banita
Rezydent

Postautor: banita » 08 paź 2010 14:25

w pierwszej kolejnosci przestaniesz lubic rodakow, potem w zaleznosci od dzielcy ludzi o mniej lub bardziej brazowym kolorze skory (solarium pomimo ze prawie pomranczowe tez podpada pod braz :) )

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2010 14:36

MarcFloyd pisze:Maciek, nie zwracaj uwagi na useracostam.

Sluchaj, powiem Ci tyle: kiedy ja bylem w Twoim wieku Polska nie byla jeszcze w EU. Gdybym byl teraz, w Polsce, w Twojej sytuacji to wyjechalbym bez najmniejszych watpliwosci.

Nie zdales matury ? hehe

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 08 paź 2010 14:47

usercostam pisze:Nie zdales matury ? hehe

Umiejetnosc czytania ze zrozumieniem nie jest ci jak widze potrzebna na dyrektorskim stanowisku?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2010 15:28

[quote="MarcFloyd":[piii...]][quote="usercostam":[piii...]]
Nie zdales matury ? hehe[/quote:[piii...]]

Umiejetnosc czytania ze zrozumieniem nie jest ci jak widze potrzebna na dyrektorskim stanowisku?[/quote:[piii...]]

Pewnie dlatego nie jesteś dyrektorem, bo nie wiesz dlaczego pytam...

maciekab1
Gastarbeiter

Postautor: maciekab1 » 08 paź 2010 16:18

Jak zwykle- ilu forumowiczów, tyle poglądów :) I dobrze, bardzo Wam dziękuję :) Do stracenia rzeczywiście nic nie mam. A jak stracę pieniądze na bilet, to trudno, jakoś przeboleję. A o tym, że w państwach zachodnich nasila się fala rasizmu już słyszałem... Nie rozumiem tylko czemu miałbym znielubić rodaków :) Solidaryzm, wzajemna pomoc na obczyźnie, to już nie te czasy? :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2010 16:23

maciekab1 pisze:Jak zwykle- ilu forumowiczów, tyle poglądów :) I dobrze, bardzo Wam dziękuję :) Do stracenia rzeczywiście nic nie mam. A jak stracę pieniądze na bilet, to trudno, jakoś przeboleję. A o tym, że w państwach zachodnich nasila się fala rasizmu już słyszałem... Nie rozumiem tylko czemu miałbym znielubić rodaków :) Solidaryzm, wzajemna pomoc na obczyźnie, to już nie te czasy? :)

tak. Polak Polakowi wilkiem, jest nadal jak najbardziej aktualne. Sam musisz pomyslec czy ci ktorzy ci pisza, zebys jechal czy czasem nie chca ci wyswiadczyc niedzwiedziej przyslugi... a moze odwrotnie ? Najlepiej sam zacznij myslec.

maciekab1
Gastarbeiter

Postautor: maciekab1 » 08 paź 2010 17:49

Dziękuję za troskę, ale gwarantuję, że sam myślę już od jakiegoś czasu :) O tym, że jadę, zadecydowałem już jakiś czas temu i decyzji raczej nie zmienię, ale chciałem, żeby forumowicze podzielili się swoimi poglądami na ten temat :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2010 18:29

Czyli chciałeś się przylansować ? :D

Najs

maciekab1
Gastarbeiter

Postautor: maciekab1 » 08 paź 2010 18:40

Niezupełnie :) Przeczytaj mój post raz jeszcze, to może się zorientujesz, że nie o lans chodzi :)

Wróć do „Hyde Park”