Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
magda1910
Gastarbeiter

angielskie "becikowe" moze ktos moze pomoc???

Postautor: magda1910 » 23 sie 2010 22:27

witam serdecznie :D
mam pytanie odnosnie becikowego w anglii ---> info znalezione w necie jest bardzo rozne wiec....
jestem w 33 tyg ciazy i wiem ze mozna skladac papiery w job centre o sure start ( becikowe) najwczesniej 11 tygodni przed terminem. warunkiem otrzymania jest pobieranie child tax credit lub working tax credit. pytanie polega na tym ze mianowicie mam syna na ktorego mam juz przyznany chtc. czy w takim razie moge zlozyc te papiery ???? zasilek jest przyznawany do 3 miesiecy po urodzeniu dziecka i wiem ze ociagaja sie z decyzja w urzedach. chcialabym zlozyc wczeniej no ale nie wiem czy jest sens. moze ktos z Was byl lub jest w takiej sytuacji i wie jak sobie z tym poradzic????
z gory dzieks za odpowiedz

magda1910
Gastarbeiter

Postautor: magda1910 » 24 sie 2010 07:49

Do "blondynek"... cytuje z pierwszej lepszej strony http://www.emito.net/poradniki/zasilki_ ... nity_grant

"Sure Start Maternity Grant (SSMG) to odpowiednik polskiego becikowego – czyli jednorazowa bezzwrotna pomoc finansowa dla kobiet w ciąży. W Wielkiej Brytanii wynosi 500 funtów, przysługuje jednak tylko tym o najniższych dochodach"

Zanim zaczniesz komus ublizac prosze ---> doinformuj sie!

magda1910
Gastarbeiter

Postautor: magda1910 » 25 sie 2010 15:26

hmmm widze ze prowadzisz bardzo monotonny tryb zycia skoro ograniczasz sie tylko do negowania innych na forach? jezeli ktos zadaje pytanie i znasz na nie odpowiedz ---> to odpisz, natomiast jesli nie masz nic madrego do powiedzenia ---> prosze nie udzielaj sie. To co napisalas ( oczywiscie po odczytanych z trudem nie logicznie zbudowanych zdan) za przeproszeniem.... kupy dupy sie nie trzyma....
pozdrawiam i milego dnia zycze

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 10 gru 2013 00:02

magda1910 pisze:hmmm widze ze prowadzisz bardzo monotonny tryb zycia skoro ograniczasz sie tylko do negowania innych na . forach? jezeli ktos zadaje pytanie i znasz na nie odpowiedz ---> to odpisz, natomiast jesli nie masz nic madrego do powiedzenia ---> prosze nie udzielaj sie. To co napisalas ( oczywiscie po odczytanych z trudem nie logicznie zbudowanych zdan) za przeproszeniem.... kupy dupy sie nie trzyma....
pozdrawiam i milego dnia zycze

:lol:
toz ja to jej od dawna pisalam :lol:

pawllo0808
Gastarbeiter

witam

Postautor: pawllo0808 » 14 maja 2014 20:57

mam pytanie troche z innej beczki, czy ktos wie jaka jest kwota dochodu za rok 2013/2014 na child tax credit?? tzn max "pułap"

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 12:14

Gdyby tylko cameron rozumial jezyk polski. Hmmmmmmmmmm
W kazdym razie napewno domysla sie.

Wróć do „Sprawy codzienne”