O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
pppi
Gastarbeiter

Akcja STOP podwyżce VAT - przyłącz się

Postautor: pppi » 02 sie 2010 01:01

Obrazek

Premier rządu RP Donald Tusk zapowiedział: – Jesteśmy gotowi do decyzji i podniesienia o 1 punkt proc. podatku VAT. To powinno przynieść zwiększenie dochodów państwa o 5-5,5 mld zł.

W związku z tym ogłaszamy akcję mailngową wyrażenia sprzeciwu wobec tych planów. Prosimy o uczestnictwo i wsparcie informacyjne akcji mailingowej Stop podwyżce podatku VAT o 1p.%. Wysyłamy krótkie oświadczenie na email kancelarii Ministerstwa Finansów RP.

Szczegóły akcji tutaj: http://www.pppi.pl/stop-podwyzce-podatku-vat.html

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 02 sie 2010 14:52

Mimo wszystko Pl jest wsrod tych bardziej restrykcyjnych:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_Freedom_Day

A swoja droga jak pomysle ze przez czterdziesci procent czasu pracuje po to zeby inni mogli nie pracowaci i zyc w council house to krew sie we mnie gotuje... :twisted:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 02 sie 2010 17:59

Szesc lat to okolo polowy mojego aktywnego zycia zawodowego. Nie bardzo rozumiem z czego rechoczesz :evil:

Usercostam
Rezydent

Re: Akcja STOP podwyżce VAT - przyłącz się

Postautor: Usercostam » 02 sie 2010 18:57

pppi pisze:Obrazek

Premier rządu RP Donald Tusk zapowiedział: – Jesteśmy gotowi do decyzji i podniesienia o 1 punkt proc. podatku VAT. To powinno przynieść zwiększenie dochodów państwa o 5-5,5 mld zł.

W związku z tym ogłaszamy akcję mailngową wyrażenia sprzeciwu wobec tych planów. Prosimy o uczestnictwo i wsparcie informacyjne akcji mailingowej Stop podwyżce podatku VAT o 1p.%. Wysyłamy krótkie oświadczenie na email kancelarii Ministerstwa Finansów RP.

Szczegóły akcji tutaj: http://www.pppi.pl/stop-podwyzce-podatku-vat.html

Bylo nie wybierac idiotow. Idz spamowac tym gownem na polskie strony.

veda
Emigrant

Postautor: veda » 02 sie 2010 21:31

londynek nie jest polska strona??? :?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 02 sie 2010 22:35

blondynek pisze:
MarcFloyd pisze: A swoja droga jak pomysle ze przez czterdziesci procent czasu pracuje po to zeby inni mogli nie pracowaci i zyc w council house to krew sie we mnie gotuje... :twisted:

hahahaha....ale zes sie napracowal w tym UK zeby miec takie uczucia....od kiedy, od 2004? :lol: :wink:

To tak jak "obywatele EU" pyskujacy na temat lewych wiz studenckich - ze to za "ich" pieniadze... zaponieli jak pare lat temu drzwiami i oknami tu sie pchali sami na lewych wizach heheheh#

Byl artykul na Londynku dzisiaj o tym, nie moge teraz znalezc...

:lol:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 03 sie 2010 08:20

Slucham Emigranta??? :evil:

Chyba mam prawo posiadania i wypowiadania zdania na co ida pieniadze placone przeze mnie w formie podatkow?

Jako ze realne opodatkowanie w UK wynosi okolo 40% (taki jest procent dochodu narodowego podlegajacego redystrybucji panstwa) to oznacza ze statystycznie przez czterdziersci procent czasu na to pracuje.

I jesli widze ze ja przy wyrzeczeniach kupuje 2 bedroom terraced house a ktos nie pracujac dostaje semi detached house (czyli ja place za jego council house) bo nie pomyslal robiac bachora ze trzeba go potem utrzymac to chyba ma prawo mi sie to nie podobac, prawda?

anulkaczarna
Gastarbeiter

Postautor: anulkaczarna » 03 sie 2010 09:52

Marc, zapytaj sie znawcow tematu jaki jest chociazby podatek w Polsce na ciuchy i zywnosc, a jak to wyglada tutaj ;) i nie denerwuj sie opiniami ludzi, ktorzy pisza tu tylko po to, zeby podbudowac swoje mizerne ego ;)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 03 sie 2010 11:00

Ale jestescie [piii...] ze wam sie podobaja wysokie podatki.
Ja nie moge sie doczekac az kiedys przyjdzie moment i caly socjal zlikwiduja i obniza podatki do 15%.
Moze te wszystkie brudasy robiace bachory dla zasilkow dostana ostatni zasilek na bilet do swoich krajow.
Jak ktos nie potrafi o siebie zadbac i rodzine, to nie powinien zyc a przynajmiej nie wyciagac lape po zapomogi. Po co ktos taki w spoleczenstwie ?
Czy oni daja cos pozytywnego w zamian ? Czy tylko wysoki wspolczynnik knife-crime itd?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 03 sie 2010 11:14

blondynek pisze:nastepny ktory chce sprzatac nie swoje podworko :lol:

zacznij od pobratymcow, a nie tubylcow

No za rok juz bede mogl sie ubiegac o obywatelstwo, wiec jak najbardziej bede mogl sprzatac.

anulkaczarna
Gastarbeiter

Postautor: anulkaczarna » 03 sie 2010 11:43

blondynek jednak potwierdza sie, ze kolor wlosow mowi sam za siebie ;) a mowiac do Ciebie przykladami, moze wtedy pojmiesz o czym napisalam: w Polsce na zywnosc jest nakladany VAT w wysokosci 22% a w najblizszym czasie (od 2011r.) chca aby wzrosl do 23%. Natomiast w Anglii na wiekszosc zywnosci nie jest nalozony zaden podatek. Jasniej sie chyba nie da tego ujac ;) podobnie jest z odzieza, ale jesli nie wiesz o takich rzeczach, to wujek google i ciocia wikipedia chetnie Ci pomoga ;)

Wróć do „Hyde Park”