jak masz landlorda ok to ja nie widze problemu zeby cie dopisal na kwartal do ktoregokolwiek utility bill - najlepiej electricity lub gas bo te przychodza najczesciej
Dpisywalam do rachunkow chlopaka mojej corki jak do nas dojechal bo nie mogl nigdzie konta otworzyc.
Mam gas i prad z EDF i telefon z BT.
Zaden bank nie chcial uznac listow jaki mi i BT i EDF wyslalo na mnie i na niego w adresie, musialy byc faktyczne RACHUNKI na ktore musielismy czekac miesiac bo ani EDF ani BT rachunkow wczesniej nie wyslalby niz mialy byc. Listy tak - rachunkow nie, a listow bank nie uwazal za potwierdzenie adresu.
Masz lekaraz GP? Zarejestruj sie, przysla Ci na podany adres National Health Card - niektore banki to uznaja (nie wszystkie).
Rowniez list w sprawie NIN - nie musisz czekac na NIN az zaczniesz pracowac, dzwon do Job Centre, umow sie na rozmowe w sprawie NIN, wysla Ci list.
TO tez niektore (nie wszystkie) banki uznaja....
Czy ja dobrze czytam ze przez to zamrozone konto nie mozesz otworzyc nowego, innego konta w innym banku?
Moze sprobuj Co Operative Bank.. to byl jedyny ktory chlopakowi corki otworzyl konto. Mimo tego ze ona ma konto w Barclays i Abby juz kupe lat, nawet go nie chcieli dopisac do jej konta jako joint account, pod gorke bylo jak jasna cholera.
Tak sobie mysle ze ludziom ktorzy tu przyjezdzaja i wynajmuja pokoj jest naprawde cholernie trudno otworzyc konto, przepisy sie pozmienialy i szczegolnie z kontami jest pod gorke i to bardzo stromo...
Nie wiem co ludzie robia bo z kontem Mlodego to mielismy prawdziwe skoki przez plotki......