O wszystkim na tematy prawne
user351760
Gastarbeiter

Droga po brytyjski paszport - przed zmianą przepisów

Postautor: user351760 » 28 lis 2009 14:13

Czesc.

Przeczytalem juz chyba z dwa artykuly na ten temat.. pobuszowalem na stronach Border Agency i dalej nie jestem pewien drogi jaka powininem podazyc.
Glownie przez to ze dostalem zbierzne informacje od osob ktore "pomagaja w zalatwieniu" takowych spraw.

A wiec poszukuje informacji albo pomocy(nie koniecznie darmowej) przy zalatwieniu tego tematu.

Po pierwsze czy ktos moze skrocic moje cierpienia i powiedziec mi czy sie klasyfikuje na to aby zalapac sie na "stary 5 letni system".
-Jestem tutaj ponad 5 lat. Od wrzesnia 2004. W Pazdierniku 2004 mam pierwsze recordy w IR. Pierwsza "stala" prace ktora trwala okolo roku.. (mysle ze byl rok- ale nie wiem jak to sprawdzic) zaczolem kikla miesiecy, i zarejstrowalem sie na WRS w HO.

-Teraz pracuje od 3 lat w tej samej firmie.. ale nie klopotalem sie juz wiecej z wysylaniem info do HO.

-Mam P45 z wszystkich lat od 2004 do bierzacych.

-Nie mam rezydentury nigdy nie zlozylem aplikacji.

Ok. A wiec do znajacych temat.

-Czy potrzebuje rezydentury (do tej pory slyszalem, ze tak.. aczkolwiek Pani z biura powiedziala mi ze juz teraz nie)

-Po zlozeniu o rezydenture (bo tak czuje bede musial zrobic :) ) czy musze aplikowac o cos co zapewnie mi procedure na starych zasadach a nie nowych?

Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny. Jezeli ktos zajmuje sie tym profesjonalnie taka oferte tez rozwaze- prosze na priva.

Tradycyjne Dzieki from the mountain i pozdrawiam.
Piotr

Wróć do „Prawo”