O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Takie tam sobie.....

Postautor: Emigrantka » 10 paź 2009 11:55

Zmoklam wczoraj jak diabli w Stratford, pomyslalam sobie - no nic, wejde na pierogi z kapusta do Londka to sie troche osusze....

Londek pelny (pelen?) ludzi, siadam, czekam na pierogi ale jesc mi sie odechcialo bo akurat obok, 2 facetow (kolo 30tki) wcinajac sobie cos prowadza dyskusje ktora slychac bylo chyba na ulicy w ktorej to co drugie (doslownie) slowo to oczywiscie qurwa - przeplatane roznymi je...ny, pier....ny itd itp. I tak non stop.

Odechcialo mi sie tych pierogow (z kapusta i grzybami), glowa mnie rozbolala (powaznie) i odechcialo mi sie wchodzenia do Londka - ktory normalnie bardzo lubie.

Ludzie - do jasnej Anielki - po kiego diabla to bylo? Czy czlowiek nie moze gdzies wejsc i w spokoju wsunac pierogi? Bez narazania swoich delikatnych uszu (uszow?) na "rodakow" ktorzy 4 wyrazowego zdania bez 3 "qurwa" sklecic nie potrafia? I to drac mordy tak ze ich 20 metrow od ich stolika slychac?

:roll:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 paź 2009 15:17

Moze, zapraszam na camden market. Tam maja stoisko polacy i serwuja m.in. pierogi (robione na miejscu).
2 strefa, to i kultura jest.
Swoja droga czego sie spodziewalas na slumsach ? Poezji?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 paź 2009 15:50

Tez prawda - wyprowadzajac sie z tamtych okolic nie ogladalam sie za siebie :wink:

No ale akurat zdarzylo mi sie tam byc i to bylo tak "przy okazji".

Ale i tak szkoda bo Londek jest bardzo fajny, wlasciciele i obsluga tez bardzo przyjemni ludzie - troche mnie zdziwilo ze tych 2 gosci po prostu nie wywalili na zbite ryje.... Hmmmmmm

No coz, watpie zebym sie tam jeszcze kiedys wybrala - obrzydzili mi te pirogi bardzo skutecznie.. bleee

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 paź 2009 15:51

A co do Camden - stoisko?

Ja lubie siedziec jak jem..... :lol:

Co to znaczy stoisko? Tak w papierek i jesc w marszu?

Napisz moze troche wiecej bo ja chyba nie rozumiem - ale 3 godziny po lesie z psica lazilam to mi mozg zawialo :lol:

W Londku wlasnie robia na miejscu, nie gotuja z gotowych mrozonych - dlatego tam lubie....ale.. no coz...

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 10 paź 2009 16:05

BJ gdzie to jest ten Londek , az musze na mapie zaznaczyc bo domowych pierogow od lat nie widzialam .
No tylko jak Mamusia mi razem z chrzesniakiem wyslala .
A co do jezyka to nawet mojego meza koledzy w pracy podszkolili , i umie przeklinac po polsku a szkoda bo jak klnie po angielsku to mi nie przeszkadza ale jak po polsku to tak :(
A chyba nie ma juz nikogo w tym miescie co nie wie cio to qurwa ........

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 paź 2009 17:48

Nie w papierek, tylko w papierowy talerzyk, a usiasc mozna sobie nad kanalem i tez dobrze

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 paź 2009 19:36

pipka tez potrzebuje pooddychac od czasu do czasu

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 paź 2009 21:36

Dobra - to mialo byc o wulgarnym jezyku w obiektach publicznych (user czytaj dobrze - w OBIEKTACH publicznych, zeby Ci sie d omami publicznymi nie pomylilo).

Jak moja psica szczeka za duzo to dostaje po ryju takim pistoletem na wode - tzn woda z tego pistoletu nie samym pistoletem.

Zaczne go w torbie wozic i jak uslysze jakies "qurwa" itp np w autobusie (nastepna zaraza - rodacy jadacy do/z budowy autobusem) to takiego goscia tym pistoletem :evil:

Tylko zeby bylo skuteczniej - moze tak kocimi sikami pistolet naladowac?

Taki koles bedzie wonial dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo po tym.

:evil: :twisted: :evil:

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 10 paź 2009 22:43

DOBRY POMYSL z tym pistoletem :)
ale wiesz co gorsze laski na telefonie bluzniace ze wstyd i w dodatku tak glosno jak by byly same w autobusie :(
jeszcze po facetach wasatych i brudnych to mozna sie spodziewac ale nie po dziewczynach ,:(

Wróć do „Hyde Park”