Witam.mam pytanie odnosnie samochodu ktory kupilismy z mezem kilka dni temu na Ebay,a mianowicie samochod byl opisany jako zadbany nadajacy sie do jazdy,sprzedawca skupil sie na samych walorach ale niestety ''zapomnial''dodac ze samochodzik ma uszkodzona pape paliwowa i zawieszenie(koszt naprawy ok L800!:(Po odkryciu wad samochodu zwrocilismy sie do sprzedajacego o zwrot pieniedzy oczywiscie odpowiedz byla negatywna!:(
Czy jest jaka kolwiek mozliwosc wyegzekowania od nieuczciwego sprzedawcy zwrotu pieniedzy lub kosztow naprawy?Prosze pomozcie!
widzielismy samochod,drive test byl ale na placu czyli wszystko wskazywalo na to ze samochod dziala poprawnie!dopiero na trasie okazalo sie ze pompa jest nieszczelna zasysa powietrze i auto sie grzeje no i w zawieszeniu cos stuka!Wierz mi ze nie wylapalbys tych bledow na krotkim odcink(1/2ml no chyba ze jestes mechanikiem samochodowym,to moze!)Teraz to juz wiemy jak kupowac samochod(dwa tygodnie gwarancji i do warsztatu na przeglad)
No coz tera tylko pozostala naprawa i zgloszenie do Ebay!
Zalezy jak placiliscie za samochod
Gotowka , przekaz -szanse marne
Paypal -sa do odzyskania,przynajmniej czesc.
Zwroccie sie do Ebay moze wam cos doradza.
Zostaje sad ale koszty ekspoertyz itd.+czas i brak gwarancjii na wygarana...
Coz...nauczka na przyszlosc.
Ja tez kupilem autko na ebayu -bez ogladania iii......pare podstawowych rzeczy trzeba bylo zrobic ale bez tragedii od 4lat jezdze i jest o.k.