Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
butterflies
Gastarbeiter

Postautor: butterflies » 29 wrz 2009 14:36

Tu nie chodzi o to, ze nie chce z kim mieszkac, ale o to, ze nie ma chetnych na dzielenie mieszkania ze mna a ja bede miala problem z zaplata za czynsz w przyszlym miesiacu, bo wychodzi na to, ze wszystko co zarobie bede musial wydac na czynsz i rachunki :(
Czy nie ma zadnego wyjscia z takiej sytuacji??
Przeciez chyba czasem sie ludziom zdarza,ze w jednej chwili traca prace i zostaja z niczym i nie sa w stanie placic np czynszu.
Ja tez nie mam zawesolo z praca, poniewaz etaty sa redukowane i jest coraz mniej pracy :( co bedzie, jesli i ja strace prace i nie bede miala na zycie???
Czy nie na zadnej opcji jak to zalatwic???

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 14:43

jedyne motylku co moge zasugerowac to idz do twojej agencij i wytlumacz sytuacje tam tez sa ludzie no i moze cosik sie ruszy nie popadaj w depresje bo nie ma po co !

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 wrz 2009 15:29

butterflies pisze:Tu nie chodzi o to, ze nie chce z kim mieszkac, ale o to, ze nie ma chetnych na dzielenie mieszkania ze mna a ja bede miala problem z zaplata za czynsz w przyszlym miesiacu, bo wychodzi na to, ze wszystko co zarobie bede musial wydac na czynsz i rachunki :(
Czy nie ma zadnego wyjscia z takiej sytuacji??
Przeciez chyba czasem sie ludziom zdarza,ze w jednej chwili traca prace i zostaja z niczym i nie sa w stanie placic np czynszu.
Ja tez nie mam zawesolo z praca, poniewaz etaty sa redukowane i jest coraz mniej pracy :( co bedzie, jesli i ja strace prace i nie bede miala na zycie???
Czy nie na zadnej opcji jak to zalatwic???

Ze wzgledu na ograniczenia dla Polakow i osob z panstw nowo przyjetych do Unii, jakakolwiek pomoc nalezy Ci sie dopiero po roku legalnej pracy. Takze niestety za bardzo nic nie mozesz zrobic.
Ale moze poszukaj sobie dodatkowej pracy ? Jak mowisz, ze z wyplaty starczy ci na czynsz, to znajdz sobie jakas prace na weekendy, nie wiem w pubie i bedziesz miala na jedzenie.

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 15:40

UCT daj jej prywatnego maill i bedzie ok . dziewczyna potrzebuje pomocy wiec badz franciszkanem ;0

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 wrz 2009 15:45

E tam, teraz mi sie wydaje, ze ja rodzice za bardzo rozpieszczali, pierwszy lepszy problem i juz panika, ze skonczy sie wygodne zycie na jakis czas ;)
Ja nie wspieram ksiezniczek.

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 16:04

a sam ksiezniczka nie jestes ty zadufany napompowany nicponiu co gowno o zyciu wiesz i pierniczysz z trzy po trzy jak cie napadnie . Cipka jestes koniec i kropka cipko :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 wrz 2009 16:16

Bo ja wiem co to jest ciezka praca w biurze

71jkc
Rezydent

______

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 16:31

:lol: :lol:przepukliny nie dostan nie nadwyrezaj sie zlotko :)?X

butterflies
Gastarbeiter

Postautor: butterflies » 29 wrz 2009 16:40

Troche mi sie przykro zrobilo, ze dla niektorych jestem rozpieszczona ksiezniczka,-gdyby tak bylo, to nie przejmowalabym sie ,ze narobie problemow innym.
Nigdy nie bylam rozpieszczana, wprost prezeciwnie, w domu zawsze wszystkoego brakowalao i przyjechalam do UK,zeby pomoc rodzinie i nie chodzi o to, zeby oplacic tylko rachunki, ale zeby cos oszczedzic.
Szukam dodatkowej pracy ale pracujac w hotelu przez 6dni po 9-10 godzin ciezko znalezc jeszcze cos extra.Nie bede sie tlumaczyc, poniewaz zalezalo mi na pomocy a wiem, ze na tym forum sa madrzy ludzie, ktorzy maja pojecie o wielu sprawach.
Tak czy inaczej, dziekuje za wszystkie wiadomosci.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 wrz 2009 18:30

butterflies przepraszam, ze cie urazilem, widze ze nie masz za duzego pola do manewru :(

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 19:26

butterfly zlotko glowa do gory ! nie koniec swaiata , sytuacja sie rozjasni i bedzie ok , usercostam tylko baraszkuje jak nastolatek na dyskotece .
ty natomiast jestes zobowiazana za to mieszkanie dopoki umowa nie wygasnie , wiec szukaj kogos kto podzieli twoje oplaty .
a moze jak juz wczesniej pisalam idz do agencji i przedyskutuj zmiane sytuacji a nuz cos innego znajda na rozwiazanie :)

butterflies
Gastarbeiter

Postautor: butterflies » 29 wrz 2009 19:48

Dzieki za dobre slowo.Mam nadzieje, ze chociaz na mieszkanie jakos zarobie. Mam jeszcze takie pytanie- jesli na umowi jest WITNESS i wlasnie przy tym podpisali sie znajomi, to czy automatycznie wiaze sie to z tym, ze w razie jakbym nie miala z czego zaplacic, to czy oni beda ponosic konsekwencje czy jak to dokladnie wyglada???

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 19:59

nie sadze bo oni sa tylko referee a nie kaucja chyba ze sie myle ! (i tu blondynek pomocy )napewno znajomi twoi nie sa zobowiazani zajakie kolwiek oplaty .IDZ DO AGENCJI I PRZEROB SPRAWE jedyne wyjscia + nie licz na kolezanki bo cie wtroluja , poradzisz sobie zlotko , tylko glowa do gory !

butterflies
Gastarbeiter

Postautor: butterflies » 29 wrz 2009 21:31

W umowie nie ma nic na temat kaucji czy czego kolwiek.Moi znajomi nie byli sprawdzani, o nic pytani( praca, zarobki itp). Chodzilo tylko o podpis i poswiadczenie, ze ktos nas zna.
Moze uda mi sie jakos wyplatac z tego. Moze agencja pojdzie mi nareke i nie beda robic problemow ( niech juz sobie wezma ten depozyt ) bo i tak lepiej wyjde na tym, jak wynajme sobie jakis pokoik ( zawsze to taniej ).
Dzieki za wszyskto :)
pozdrawiam

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 29 wrz 2009 21:45

motylku :) nawet anglicy nie sa tacy straszni x poradzisz sobie tylko glowa do gory ! trzymaj sie :) UCT przegapiles ty pacanie ha !

Wróć do „Mieszkanie”