Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Przemekmaj

Zlecenia na prace budowlane - jak dotrzeć do klienta?

Postautor: Przemekmaj » 28 lip 2009 18:09

Nie jestem pewny czy taki watek juz sie nie pojawil tutaj jesli tak prosze wybaczyc.
Jednym ze sposobow na prace jest samozatrudnienie.Jest to w pewnym sensie jakby poczatek wlasnej dzialalnosci. Forma ta jest powszechnie znana choc nie jestem pewny czy jest to dosc popularne w Polsce. Decydujac sie na ten sposob szukania pracy jestesmy zawsze narazeni na ryzyko ze jej nie znajdziemy. Jest to dosc ryzykowny krok biorac pod uwage duza konkurencje. Na wyspach jest to jeden z glownych sposobow aby pracowc legalnie. Niektorzy pracodawcy nawet wymagaja aby okazac im dokument potwierdzajacy samozatrudnienie. W branzy remontowo-budowlanej jestem przekonany ze 99% polakow jest na samozatrudnieniu. Lecz tak na prawde w takiej sytuacji jestesmy zwyklymi pracownikami etatowymi.
Pytanie moje brzmi: jakie sa najskuteczniejsze sposoby na dotarcie do potencjalnego klienta ? Co powinnismy robic aby powiekszyc swoje szanse na znalezienie kolejnego zlecenia?

Wróć do „Praca”