Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 19 mar 2009 20:24

Spokojna głowa - jakbym zaczął, to byłoby ryzyko, że zachłyśniesz się z podziwu i zejdziesz przed monitorem :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 mar 2009 07:47

zejde czy dojde ? :)

Idol
Gastarbeiter

Etat

Postautor: Idol » 20 mar 2009 16:20

Praca w maksymalnym wymiarze czasu dopuszczonym prawem pracy i regulaminem instytucji to "pełny etat". Mi chodzi ile wynosi pełny etat w Anglii ( a nie średnio 30-40 godz).
PS Banita nie pisz wiecej na moim forum.

gherbid
Rezydent

Re: Etat

Postautor: gherbid » 20 mar 2009 20:15

Idol pisze:Mi chodzi ile wynosi pełny etat w Anglii ( a nie średnio 30-40 godz).

Dostałeś linki to z nich skorzystaj...

Idol pisze:PS Banita nie pisz wiecej na moim forum.

Poległem :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 mar 2009 08:12

ojej a jak bede pisal to co mi zrobisz :shock: :?: :lol:

Idol
Gastarbeiter

Etat

Postautor: Idol » 23 mar 2009 11:03

gherbid w linku, ktory podales znalazlem tylko limity godzin i prawa do mi chodzi o standardowy etat ile wynosi godzin w Polsce standardowy etat wynosi 40 godz, srednio 8 godz dziennie. Chcialem sie dowiedziec czy etat (standardowy) w Anglii a etat w Polsce roznia sie iloscia godzin uffff.
ps a banita jak bedzie taki nniemily to dostanie negatyw.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 mar 2009 12:20

czlowieku 500 osob juz ci odpowiedzialo na twoje pytanie na 700 sposobow a ty nadal nie wiesz?

zebym sie nie zdziwil jak mi tego negatywa dasz

Idol
Gastarbeiter

Postautor: Idol » 24 mar 2009 11:13

czlowieku czy ty rozumiesz co ja pisze czy nie? mi chodzi o etet standardowy a nie co kto ma w kontrakcie wypisane i jakie sa limity godzin.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 mar 2009 12:12

ja doskonale rozumiem, i inni rozumieja tylko twoje zawerzone pojmowanie swiata nie jest w stanie ogarnac tego ze nie ma JEDNEJ cyferki, ze STANDARDOWY ETAT jest OD DO, zatrybisz w koncu czy nadal bedziesz pytac o to samo?
tak samo jak w temacie o pensji ktory zalozyles nie dotarlo do ciebie ze pensje sa w przedziale od do i dopytywales sie o dokladna kwote

Idol
Gastarbeiter

Postautor: Idol » 25 mar 2009 14:28

jak nie ma probujesz mi wmowic ze w Polsce jest, a juz w Anglii nie ma poza tym w innym temacie pytalem sie ile zarabia wiec wiadomo ze roznie teraz koles mi podal ze 26 k rocznie, nie mieszaj watkow.
Pokaz mi chocby jedna linijke gdzie jest napisane ile etat moze wynosic w tych linkach, nie ilosc godzin maksymalnie i nie jakie sa prawa osob zatrudnionych na etacie: Working hours,Working time limits to nie to samo co full time work, mi chodzi wlasnie o full time work. To Ty chyba masz problem z rozumieniem co jest napisane. Hahah jak nie ma w Polsce masz 40 godzin standardowy etat a w Anglii co kazdy na kontrakcie?Jak kto sie dogada z pracodawca, zobacz sobie regolke etatu. Banita a co wg ciebie oznacza etat?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 25 mar 2009 14:41

Idol pisze:jak nie ma probujesz mi wmowic ze w Polsce jest, a juz w Anglii nie ma

wez skup sie i wyobraz sobie ze kazde miejsce na ziemi rzadzi sie swoimi prawami
Idol pisze:poza tym w innym temacie pytalem sie ile zarabia wiec wiadomo ze roznie teraz koles mi podal ze 26 k rocznie, nie mieszaj watkow.

jak ci ktos napisze ze zarabia milion to tez wezmiesz jako pewniak?
Idol pisze:Pokaz mi chocby jedna linijke gdzie jest napisane ile etat moze wynosic w tych linkach, nie ilosc godzin maksymalnie i nie jakie sa prawa osob zatrudnionych na etacie: Working hours,Working time limits to nie to samo co full time work, mi chodzi wlasnie o full time work. To Ty chyba masz problem z rozumieniem co jest napisane.

glupi jestes jak but - sorry nie chcialem ci obrazac ale nic innego mi sie na jezyk nie cisnie - przeczytaj DOKLADNIE watek od poczatku - i przeczytaj drugi raz DOKLADNIE co ja napisalem apropos podanych ci linkow - zauwazyles juz (jak nie to przeczytaj 3x) ze napisalem ze sa bezuzyteczne bo nie odpowiadaja na twoje pytanie? nie? to przeczytaj 4x
Idol pisze:Hahah jak nie ma w Polsce masz 40 godzin standardowy etat a w Anglii co kazdy na kontrakcie?Jak kto sie dogada z pracodawca, zobacz sobie regolke etatu. Banita a co wg ciebie oznacza etat?

BRAWO !!! w koncu zaczyna docierac - dokladnie znaczy to co napisales - etat jest taki na jaki dogadasz sie z pracodawca w przedziale OD DO podanym na poczatku tego idiotycznego tematu przez kaslawke

2 strony kopania sie z koniem a odpwowiedz juz dawno masz. coz, trudno, czasami musi tak byc ze woz jest madrzejszy od woznicy ...

Ps. Idol masz juz dowod osobisty?

Idol
Gastarbeiter

Postautor: Idol » 26 mar 2009 12:47

hahahaha przeciez ty masz u mnie totalnego ignora i negatywa!!! sam jestes glupi jak but i nie mam pojecia jak tu zostales moderatorem. Dostajesz kontrakt i w nim nie ma slowa na temat ilosci godzin, tylko, ze rocznie mozesz zarobic 11 tys Ł i gdzie jest powiedziane ze ilosc godzin wynosi 35-40. Jestes zatrudniony na etat i nie wiesz ile wynosi etat?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 26 mar 2009 13:37

Idol pisze:hahahaha przeciez ty masz u mnie totalnego ignora i negatywa!!!

jezu chyba sie potne ...
Idol pisze:sam jestes glupi jak but i nie mam pojecia jak tu zostales moderatorem.

czary mary i jak juz probujesz mnie obrazic to wez sie postaraj a nie papugujesz i przepisujesz, ziew ...

Idol pisze:Dostajesz kontrakt i w nim nie ma slowa na temat ilosci godzin, tylko, ze rocznie mozesz zarobic 11 tys Ł i gdzie jest powiedziane ze ilosc godzin wynosi 35-40. Jestes zatrudniony na etat i nie wiesz ile wynosi etat?

11tys i brak godzin - swietna praca nie ma co, i kontrakt wspanialy, potem napiszesz ze cie oszukali? ja wiem ile wynosi moj etat bo mam napisane w kontrakcie - innego bym nie podpisal

dalsza rozmowa z toba nie ma najmniejszego sensu

to jak masz juz ten dowod czy nie?

iguanaon
Gastarbeiter

..kazdy ma svoja racje a moja racja jest najmojsza..

Postautor: iguanaon » 23 mar 2013 06:01

37,5h to standard ktory jest egzekvovany przez viekszosc zakladov panstvovyh ciemnogrod i tyle.. z bogiem nievierni ;)

Starababa
Gastarbeiter

Re: ..kazdy ma svoja racje a moja racja jest najmojsza..

Postautor: Starababa » 23 mar 2013 10:25

iguanaon pisze:37,5h to standard ktory jest egzekvovany przez viekszosc zakladov panstvovyh ciemnogrod i tyle.. z bogiem nievierni ;)

...no prawda bo nhs ma 37.5 , akademickie sa 35 inne 36 wiec tez nie ma "standardu"

ludzie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

bedziecie pracowali tyle godzin ile bedzie w WASZYM kontrakcie....

Wróć do „Praca”