O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
user1459961
Gastarbeiter

pytanie nowicjusza...o credit report

Postautor: user1459961 » 17 mar 2009 09:45

Potrzebuje oświecenia w temacie "nienajlepszy credit report."
Dostałem odmowę pożyczki w Sainsbury's Bank.Mniemam ,ze mam zły credit report z którejś agencjii. Jak często moge aplikować o pożyczke ,bo chyba nie za często ,żeby nie wygladało ,ze mam takie parcie na kase????
Czy moge starac sie o kupno auta nowego ,uzywanego ?Czy dealerzy także posługują się credit reportem???

Pare pytań ,jakże waznych dla mnie.Będę wdzięczny za każdy komentarz a jeszcze bardziej za konstruktywną rade.

pozdr
A.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 17 mar 2009 11:02

Aplikuj jak najzadziej bo kazde sprawdzenie twojego credit report przez jakas instytucje obniza go.

Kazdy niezaleznie czy to dealrer czy nie bedzie przegladal twoja historie kredytowa, ale sprzedawcy samochodow "przymykaja" oko na niektore sprawy.

Uwazaj na kredyty zwiazane z kupnem nowego auta bo wiekszosc ma limit 10000 mil na rok jakie mozesz zrobic tym samochodem a potem trzeba placic kare za kazda mile .

user1459961
Gastarbeiter

credit report cd....

Postautor: user1459961 » 17 mar 2009 15:19

Super dzieki za te pare uwag. Domyślam się że najrzadziej to jest chyba raz na 6 miesięcy albo jeszcze rzadziej. Po drugie credit report nie jest chyba jednym "yes" or " not" (tak jak myślałem) tylko jakąś story którą dostaje zamawiający. Ale na limit przebiegu bede miał szeroko otwarte oczy :roll: .Jeszcze raz dzięki :lol:

Wróć do „Hyde Park”