Postautor: user1924830 » 03 lut 2009 15:14
Natto, od tysięcy lat spożywane przez Japończyków, jest naturalnym produktem żywnościowym, dzięki któremu zawdzięczają oni swoją długowieczność i zdrowy wygląd. Jest to produkt otrzymywany z soi, którą w tradycyjny sposób poddaje się procesowi fermentacji (do gotowanych ziaren soi dodaje się pożyteczne bakterie Bacillus Natto).
CZY NATTO W POSTACI WYSUSZONEJ JEST DLA MNIE ODPOWIEDNIE ?
Tak, jeśli chcesz być zdrowy, mieć gładszą skórę, szczuplejszą sylwetkę, więcej energii, i chcesz dożyć późnej starości.
JAK DZIAŁA NATTO ?
Enzym nattokinaza występujący w Natto, w naturalny i całkowicie bezpieczny sposób pomaga utrzymać optymalną gęstość krwi - klucz do Twojego zdrowia.
Proteiny produkowane przez Bacillus Natto przyczyniają się do obniżenia wysokiego ciśnienia krwi, poziomu cukru we krwi oraz obniżenia poziomu cholesterolu.
Lecytyna poprawia pamięć i koncentrację, a saponina opóźnia proces starzenia.
Usuwa złogi i śluz znajdujący się w jelitach i przy okazji fizjologicznie obniża wagę ciała.
Wspomaga odchudzanie, poprawiając przemianę materii.
Przywraca normalną mikroflorę i usuwa substancje toksyczne, mogące powodować powstawanie komórek rakowych.
Pomocna przy zaparciach - ułatwia wypróżnianie i zapewnia odpowiednią wilgotność i objętość stolca.
Zapobiega zatruciu organizmu, którego przyczyną jest zarówno palenie papierosów, jak i spożywanie alkoholu (nie dopuszcza do efektu tzw. kaca).
Zawiera dziesięciokrotnie więcej witaminy K niż szpinak, która odgrywa znaczącą rolę przy formowaniu kości, a dzięki witaminie K2 zapobiega osteoporozie.
Korzystnie wpływa na poprawę kondycji skóry i włosów. Właściwości przeciwstarzeniowe witaminy E pomagają zwalczyć na skórze oznaki upływu czasu.
Zawiera naturalny estrogen, który pomaga w złagodzeniu skutków menopauzy.
Natto jest także idealne dla panów po pięćdziesiątce - chroni przed przerostem i nowotworami prostaty.
ZAPRASZAM DO ROZMOWY I DO ZAKUPU gg4251610