wszystko co nadaje się nigdzie czyli śmietnik
partycjuszka
Gastarbeiter

UWAGA OSZUŚCI!!!

Postautor: partycjuszka » 16 sty 2009 21:07

ret
Ostatnio zmieniony 17 sty 2009 19:31 przez partycjuszka, łącznie zmieniany 2 razy.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 08:02

, ZATRUDNIAJĄ NIELEGALNIE LUDZI OBIECUJĄC KOKOSY, A NIE PŁACĄ W OGÓLE.

Moze to przyjdzie jako szok dla niektorych ale Polska jest w Uni i nikt nie musi pracowac neilegalnie.

Skoro sie na nielegalna prace godzi - nie ma po co poznij plakac i wszystkich nazywac oszustami.

Oszustem jest rowniez ten ktory taka prace podejmuje (bo nie chce placic NIN i Tax).

Polak Polaka oszukuje ktos kiedys tu napisal.

Polak Polakowi da sie oszukac - odpisal ktos inny.

Osobiscie takie skomlenie o "co zrobic bo mnie oszukali (a takiej sytuacji) wprawia mnie w drgawki nerwowe.

Bo ikle razy czlowiek sie naprodukuje z konkretnymi radami to i tak znajdzie sie masa matolow (cfaniaquf) ktorzy "wiedza lepiej" a pozniej skomla na forum jak zbite psy.

Sami pakujecie sie z glupie sytuacje.

Omijac prace gdzie oferuja "cash in hand", macie prawo parcowac legalnie, zarejestrowac sie, placic NIN i Tax jak Europejczycy - dajecie sie traktowac jak smieci to do kogo pretensje?

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 08:05

Tak, wiem jest masa literowek w moim poscie ale krew mnie zalewa jak takie posty widze.

:evil:

partycjuszka
Gastarbeiter

Postautor: partycjuszka » 17 sty 2009 08:14

Jeżeli umiesz czytać uważnie to nikt nie skamle, tylko ostrzega!!! A poza tym skąd wiesz że podwykonawcy nie płacą taxu i NINu?

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 08:16

Dziwne ze nie bylo ostrzezenia:

Uwaga, taki a taki zatrudnia nielegalnie.

Tylko dopiero jak kasy nie zaplacil....

Skad wiem ze nie placa sami?

Zycie znam....

Wtedy nazywali by sie self emloyed i spokojnie poszliby do CAB po porade bo by im sie nalezala tak jak innym uczciwym ludziom.....

partycjuszka
Gastarbeiter

Postautor: partycjuszka » 17 sty 2009 08:30

czytaj tytul

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 08:37

podaj "biedym oszukanym" linka do tego tematu

zawodowiec100
Gastarbeiter

Postautor: zawodowiec100 » 17 sty 2009 09:26

Cos tutaj mi nie pasuje?! Ktory normalny czlowiek pracowalby za £ 10 tygodniowo !!!!!????OJ cos tu nie gra !
Piszesz jakies bzdury chyba chcesz sie na na kims odegrac z twojego loginu wynika ze jestes kobieta od kiedy w takiej branzy pracuja kobiety?
Jak widze takie wpisy to mnie krew zalewa TO JEST ZALOSNE!!!

partycjuszka
Gastarbeiter

Postautor: partycjuszka » 17 sty 2009 10:08

[quote="zawodowiec100"]Cos tutaj mi nie pasuje?! Ktory normalny czlowiek pracowalby za £ 10 tygodniowo !!!!!????OJ cos tu nie gra !
Piszesz jakies bzdury chyba chcesz sie na na kims odegrac z twojego loginu wynika ze jestes kobieta od kiedy w takiej branzy pracuja kobiety?
Jak widze takie wpisy to mnie krew zalewa TO JEST ZALOSNE!!![/quote]

Po prostu udostępniam swój login na tym serwisie i pomagam znaleźć innych poszkodowanych.
A który normalny człowiek pracowałby za 20 funtów tygodniowo? Taki któremu obiecuję się że pieniądze w całości dostanie się po skończonej całej pracy. A jak robota się skończy nie wypłacają ani grosza. A tak a propos o tych panach już ktoś kiedyś pisał na tym forum.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 17 sty 2009 11:11

A który normalny człowiek pracowałby za 20 funtów tygodniowo? Taki któremu obiecuję się że pieniądze w całości dostanie się po skończonej całej pracy.

Nagrode Darwina takiemu....

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 sty 2009 12:15

Po 1. Bo to zarejestrowanie sie na forum mozna porownac z operacja transplantacji nerki, nie kazdy ciesla sobie da rade, chociaz ostrymi narzedziami jak i jezykiem wlada.
Po 2. Podwykonawca placi podatek? Raczej firma placi podatki, a obowiazkiem "samozatrudnionego" jest uiscic NINO i Podatek we wlasnym zakresie.
Po 3. Oszukuja obie strony, jedna bo jest skapa i druga bo jest skapa.
Po 4. Jest nazwa firmy, byly (szkoda) nazwiska, mysle iz HMRC szybko zalatwilo by caly problem...

Jedyna przestroga na pszyszlosc z tego posta to :

Nie staraj sie byc cwanym skapcem bo jak to mowi stare przyslowie "Skapy dwa razy traci".

veda
Emigrant

Re: UWAGA OSZUŚCI!!!

Postautor: veda » 17 sty 2009 16:45

partycjuszka pisze:PRACOWAŁY PO KILKA MIESIĘCY W CIĄGU KTÓRYCH DOSTAWALI ZALICZKI W KWOCIE 10-20 FUNTÓW TYGODNIOWO,

jak tu sie utrzymac za taka zaliczke przez te kilka miesiecy????
od kiedy to zaliczki sa w takich kwotach??

maxymalnie pachnie dookola naiwnoscia, nieodpowiedzialnoscia i jak mowia przedmowcy skapstwem.

STOP NAIWNOSCI!!! wrrrr

Wróć do „Śmietnik”