O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
PadaSnieg
Gastarbeiter

ameryka poludniowa-kto chetny

Postautor: PadaSnieg » 05 sty 2009 18:04

Hey wszystkim

w tym roku bardzo chcialabym sie wyrwac z londynu na troche i pojechac do ameryki poludniowej. jako ze nigdy tam nie bylam nie chcilabym jechac sama wiec jezeli chcesz tak jak ja pzezyc przygode i zobaczyc troche swiata daj znac.
chcilabym zeby nie byla to podroz z biura; my ustalamy trase wycieczki i jakie kraje chcemy odwiedzic ja chcilabym wszystkie ale nie wiem czy finansowo jestem to w stanie pogodzic,
wyprawe planuje na miesiace letnie lipiec -sierpien albo sirpien-wrzesien

czekam na wszystkich milosnikow podrozowania

ewa

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 05 sty 2009 19:10

Samemu raczej nie polecam. A tak pozatym to z checia bym sie wybral, tylko raczej pod katem imprezowania niz zwiedzania - mam na mysli zwiedzanie pubow itd :)
Na jak dlugo pobyt ? W zasadzie mam w planie poleciec w lutym do Brazylii odwiedzic znajomych i na karnawal :)

woo
Emigrant

Postautor: woo » 06 sty 2009 00:00

Jak usercostam napisal - ameryka pld na samotna wyprawe dla kobiety raczej nie jest stosowna, chyba ze masz znajomych w Medellin ;)
W kazdym razie trzeba sie dobrze zastanowic gdzie sie jedzie.

Sa biura ktore organizuja Ci wycieczki takie jakie chcesz, np. trekkingowe, albo cos dokladniejszego np tylko Peru

Lekki OT:
Jesli bys jednak sie wybierala nie tylko do ameryki ale troche wiecej to polecam bilety typu multi-stop - mozna dosyc tanio obleciec caly swiat dookola.

Powodzenia.

user2137310
Emigrant

Postautor: user2137310 » 06 sty 2009 11:36

Musisz wziasc pod uwage ze w czasie kiedy zamierzasz jechac to bedzie tam zima wiec jesli chodzi o Wenezuele i Brazylie to OK (w Brazylii z wyjatkiem Paranagui - deszcze) ale juz dalej, Urugwaj i Argentyna to rano zimno a czasem przymrozki. Ale i tak jest z...cie (chociaz bunkrow nie ma) :)

Wróć do „Hyde Park”