O wszystkim na tematy prawne
zibik
Gastarbeiter

Jak rozwiązać wcześniej umowę na mobilny Internet?

Postautor: zibik » 01 sty 2009 22:23

Witam.
Z powodow rodzinnych wracam do Polski w styczniu i musze rozwiazac z operatorem ( 3) umowe, ktora podpisalem na 18 miesiecy. Do konca kontraktu zostalo mi 10 miesiecy - kontrakt byl na 18 mies. Czy musze zaplacic pelna roznice, ktora zostala do zaplacenia w mysl kontraktu (do wygasniecia) czy jest mozliwosc ograniczenia tej kwoty.
Lacze pozdrowienia
Zbigniew

angik

Postautor: angik » 04 sty 2009 13:48

Z tego co wiem jest jakas kara za zerwanie umowy ale nie wiem ile.

eve2009
Gastarbeiter

Postautor: eve2009 » 31 sty 2009 18:47

hej..
mialam podobny problem. z tym ze chcialam rozwiazac umowe bo placilam zbyt wysokie rachunki ktore byly strasznie wysokie.sami sobie minuty doliczali jestem pewna.aby przerwac umowe musialam zaplacic 200-300 funtow. w mojej sprawie rozmawialam z prawnikiem powiedzial ze ja jestem klientka i moge rozwiazac umowe kiedy chce bez placenia.odlaczyli mi linie.numer jest nieaktualny.przyslali mi list ze komornik przyjdzie.ale prawnik kazal mi ten list zignorowac.po jakims czasie wyprowadzilam sie z mieszkania nie maja mojego aktualnego adresu ani num.tel. nie scigaja mnie aby zaplacic.
mam nadzieje ze pomoglam.powodzenia

eve2009
Gastarbeiter

Postautor: eve2009 » 31 sty 2009 18:52

eve2009 pisze:hej..
mialam podobny problem. z tym ze chcialam rozwiazac umowe bo placilam zbyt wysokie rachunki ktore byly strasznie wysokie.sami sobie minuty doliczali jestem pewna.aby przerwac umowe musialam zaplacic 200-300 funtow. w mojej sprawie rozmawialam z prawnikiem powiedzial ze ja jestem klientka i moge rozwiazac umowe kiedy chce bez placenia.odlaczyli mi linie.numer jest nieaktualny.przyslali mi list ze komornik przyjdzie.ale prawnik kazal mi ten list zignorowac.po jakims czasie wyprowadzilam sie z mieszkania nie maja mojego aktualnego adresu ani num.tel. nie scigaja mnie aby zaplacic.
mam nadzieje ze pomoglam.powodzenia

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 31 sty 2009 19:10

Normalnie beda chcieli zebys zaplacicl abonament do konca umowy chyba ze znajdziesz kogos kto to legalnie przejmnie od Ciebie i wezmie na ten sam numer umowe na ... 18 miesiecy. Nie na pozostale 10 ale wlasnie na 18 - tego raczej nie uda Ci sie zrobic bo kazdy wolalby nowy numer a nie czyjs....

Tak jest z telefonami - chyba masz telefon z tym internetem tez, nie?

Sam internet pewnie bedzie tak samo ale nie bedziesz wiedzial dopuki (dopoki?) nie zadzwonisz do O2 i sie nie dowiesz.

Gdybac to sobie tu mozemy cala noc

Powodzenia.

Wróć do „Prawo”