Postautor: user109644 » 24 gru 2008 22:49
Prosze powiedzcie mi czy to standardowa praktyka oferowania przez Matki -Polki w Londynie £2 za godzine pracy niani?Odpowiedzialam na ogloszenie Pani.K z 20 grudnia i co uslyszalam?????????opieka nad 2 dziewczynkami 5l i 9 mies,od 8-18 codziennie od pon do piatku,placa ...........uwaga!CALE £100 tygodniowo czyli £20 dziennie,Pani milym glosem oznajmila ze moze mi zaplacic nawet £125 tygodniowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Uf,malo nie spadlam z krzesla gdy to uslyszalam,do dzisiaj nie potrafie zapomniec dlatego mimo Swiat pisze i prosze o opinie.Czy to norma ze Polacy zatrudniaja swoich rodakow placac im duzo duzo ponizej minimalnej stawki a sami ida do sadu jesli angielski pracodawca nie placi im minimalnego wynagrodzenia?PARADOKS,no nie?Na koniec Pani oznajmila ze jesli nie odpowiadaja mi jej warunki placowe to nie musze korzystac z jej oferty,czyli mam rozumiec ze ta Mama znajdzie kogos chetnego do tej pracy za £2?Niesamowite,mam nadzieje ze Pani K nie znajdzie chetnej za te pieniadze i sama niestety bedzie musiala zajac sie opieka nad dziecmi proszac meza o zaplate £2 za godzine jej pracy.Wesolych Swiat zycze