Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Jarazzz
Gastarbeiter

Operator wózka widłowego - pytania dot. uprawnień

Postautor: Jarazzz » 10 lis 2008 16:55

Witam

Otoz narazie jestem jeszcze w Polsce, ale zamierzam sobie zrobic kurs na wozek widlowy i zamieszkac w Londynie. Szukajac jakiegos kursu na necie, w wiekszosci ludzie oferujacy takie szkolenie, informuja o tym, ze po skonczonym kursie ma sie uprawnienia na cale UE, aczkolwiek jak kiedys patrzylem oferty pracy tutaj, to ktos wymagal jakiegos dokumentu RTTB czy jakos tak, wiec teraz nie wiem czy po takim kursie skonczonym w PL, moglbym pracowac w Anglii (poprostu nie wiem do konca jak to z tymi uprawnieniami jest, jakie sa wymagane itp.).

Z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz

Pozdrawiam

brdm
Gastarbeiter

Postautor: brdm » 10 lis 2008 23:25

zależy czasami pracodawca jeśli masz polska licencje z "udt" robi taki wewnętrzny egzamin i możesz jeździć... Ale większość wymaga niestety angielskiej licencji.

Jarazzz
Gastarbeiter

Postautor: Jarazzz » 11 lis 2008 00:37

:( Orientowalbys sie moze czy/gdzie mozna by bylo zrobic taki kurs juz na terenie Londynu ? tzn zeby mozna bylo zrobic ten kurs w jezyku polskim poniewaz w angielskim nie czuje sie jeszcze na tyle pewnie... bo egzaminy to gdzies czytalem, ze normalnie masz po ang. test i do sluchawki masz mowione po polsku, co znacza te pytania.. jesli sie nie myle.

Dzieki za odpowiedz :wink:

Wróć do „Praca”