O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
damiangoogle
Gastarbeiter

Londyńczycy.post dotyczączy wypowiedzi Pana P.Sadowskiego...

Postautor: damiangoogle » 31 paź 2008 11:25

Na poczatek link z tą wypowiedzią http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&c ... o_id=44269

Chciałem poruszyc ten temat ponieważ byłem w Londynie 2 lata ,było podobnie jak na tym filmie,ale nie zgodze się z koncową wypowiedzią Pana Sadowskiego,bo znam osobiscie Mnóstwo osób które prowadziły normalny tryb zycia w Polsce,nic Im nie brakowało i mieli dobrą prace,a wyjechali po prostu z własnych powodów prywatnych,a nie dłatego ze sobie nie radzili ekonomicznie.
Teraz granice są otwarte dla kazdego,przeciez jesteśmy w Unii ,prawda???

Pozdrawiam i piszcie cos na ten temat ,tylko po obejrzeniu tej wypowiedzi...

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 31 paź 2008 11:46

Mnie osobiscie nie spotkala zadna sytuacja z filmu,chociaz czasami bywalo ciezko,ale nie przyjechalam tu zeby zarobic,przyjechalam by troche podszkolic jezyk ,zobaczyc troche `swiata`,mialam zostac rok ale spodobalo mi sie i jestem juz tu ponad 5 lat,i zgadzam sie z tym ze niektorzy tu przyjezdzaja nawet gdy im sie w Polsce dobrze powodzi,jest tu wiecej mozliwosci do rozwijania sie ,nawet nie chodzi tu o pieniadze tylko inne aspekty zycia,sa ludzie ktorzy przyjezdzaja tylko po zarobek,oni sa tu i wiedza ze wkrotce wroca do kraju wiec oszczedzaja i koncentruja sie tylko na pracy,nie daza do tego by tu wygodnie zyc po wygoda kosztuje a przeciez chca zawiezc pieniadze do kraju by tam wygonie zyc.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 31 paź 2008 21:28

Przemek nie powiedzial ze cala emigracja wyjechala z powodow ekonomicznych, powiedzial ze duza grupa miala taki powod.
Powody ekonomiczne tez mozna podzielic na rozne typy. Ktos mogl stracic prace, firma zbankrutowala itp....dla takiej osoby latwiej jest podjac decyzje wyjechania gdzies aby zaczac zyc od nowa....
ale....jesli ktos mial problemy w Polsce z codziennoscia w obcym kraju beda one zdwojone, tak mysle...
nie ma znaczenie miejsce, wszedzie zabieramy ze soba nasz cien, nasz charakter, umiejestnosci, predyspozycje i ograniczenia.
Stad bierze sie masa ludzi ktorym sie nie udalo odbic od przyslowiowego dna tutaj, nie umieli tego rowniez we wlasnym kraju
Ja sie zgadzam z wypowiedzia aktora

Wróć do „Hyde Park”