O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 08:29

ewazraju pisze:osobiscie wolalam to stare forum...
teraz nie chce mi sie nawet tu wchodzic

wiesz co droga Ewo - przynudzasz. wchodzisz tu raz na jakis czas, czepiasz sie kogo popadnie, piszesz jakie to forum sie zle zrobilo i nie masz nic wiecej do powiedzenia.

jak ci sie tak nie podoba to po kiego wala tu zagladasz?

a z pretensjami o to ze za grzecznie to do vojtasa - ja (i inni) tu tylko sprzatamy i to tez nie tak jak chcemy tylko jak nam kaza ...

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 23 paź 2008 09:00

MarcFloyd pisze:
User940736, uprzejmie cie informuje ze doprecyzowania regulaminu musialy zostac wprowadzone wlasnie przez fakt notorycznego lamania netetykiety przez osoby twojego pokroju - uwazajace ze maja prawo obrazac, gnoic i wyzywac innych z uwagi na ich orientacje seksualna. Niemal nie mielismy wczesniej (pomijajac trolle) tak razacych przypadkow. Tak ze mozesz sobie pogratulowac.
Forum na ktorym sie znajdujesz jest jednym z najlepszych forow Polonii brytyjskiej, rowniez z uwagi na to iz utrzymywany jest tu okreslony poziom dyskusji i uzywanego w niej slownictwa. Jesli masz ochote uzywac jezyka ponizajacego gejow to uprzejmie prosze bys robil to na innym forum.
co Ty wygadujesz MarcFloyd? Po pierwsze - troche ostrzejszego jezyka, od czasu do czasu, nikomu nie zaszkodzilo, czasem jest potzebny do podkreslenia swojego stosunku do danej kwestii, przeciez tu nie rozmawiaja roboty, tylko ludzie. a jak ktos sie poczuje obrazony, to prosze niech napisze - OBRAZA MNIE TO, OSOBISCIE, nie mialbym oporow zeby przeprosic, inni - mysle - podobnie, a jak ktos bedzie chamski - mozna pomyslec o restrykcjach, na chwile obecna jednak panuje jakas niezdrowa prewencja, takie babskie dmuchanie na zimne, zeby, nie daj Boze, nie "urazic" jakichs wyimaginowanych osob, ktore nie wiadomo czy istnieja w ogole, bo zadne skargi na forum sie raczej nie pojawiaja, poza Twoim nerowym wycinaniem wypowiedzi i natretnym pouczaniem co komu wolno, chyba jestes najwrazliwszym czlowiekiem jakiego znam ;)

co do poziomu dyskusji na londynku, to najwiecej tu zwyklego bicia piany w gronie stalych bywalcow - nie obrazcie sie, ale wiekszosc tematpow to 5-6 tych samych osob. forum to jest najlepsze, bo bardzo stare, dobrze znane i oprocz "dosrywaczy" odwiedzane wciaz przez ludzi, ktorym sie chce pomagac i odpowiadac na mniej lub bardziej durne pytania zoltodziobow. to chyba tyle w temacie

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 09:02

MarcFloyd pisze:prosze bys robil to na innym forum.

wiesz Marc jestes 2 osoba ktora mowi ten tekst tego samego dnia. po sugesti od pierwszej osoby zajzalem sobie na to inne forum i wiesz co - patrze a tam 40k. uzytkownikow!! przeczytalem pare postow i nie ma szamba. Jak to sie ma do tego forum gdzie rozmowy prowadzone sa miedzy 17 osobami z ktorych 14 ma zawsze racje a 3 sa zawsze w opozycji?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 09:16

Dokladnie, siedzialem i siedze na innych forach i nie bylo zadnych problemów, przybywalo uzytkowników, tutaj jest stagnacja. proponuje zrobic eksperyment i wstrzymac sie np na miesiac od cenzury, banowania czy wycinania (no moze poza jakimis notorycznymi spamerami reklam) i zobaczyc czy bedzie koniec swiata :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 10:53

Artur79 pisze:Dokladnie, siedzialem i siedze na innych forach i nie bylo zadnych problemów, przybywalo uzytkowników, tutaj jest stagnacja. proponuje zrobic eksperyment i wstrzymac sie np na miesiac od cenzury, banowania czy wycinania (no moze poza jakimis notorycznymi spamerami reklam) i zobaczyc czy bedzie koniec swiata :)

Tylko po co ?

Ja to bym dal Tobie bana, za myslenie inne niz nasze. Jeszcze jest opcja, zeby np. zrobic z Ciebie wariata, to wtedy moglbys pisac co chcesz, ale nikt by tego nie czytal, co najwyzej jakas mala grupka :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 11:01

jestem tylko zwyklym uzytkownikiem forum, nie jestem az tak wazna osoba zeby zaraz stosowac wobec mnie metody walki politycznej i robic ze mnie wariata :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 paź 2008 11:02

i jaki skromny :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 11:05

Tylko po co ?

a po co sa eksperymenty ? zeby doswiadczalnie a nie teoretycznie sprawdzic co sie bedzie dzialo, moze sie okaze ze ta cala prewencja jest niepotrzebna i jednak nie jestesmy stadem spuszczonych z lancucha rasistowskich chamów które tylko czekaja zeby powyzywac sie od czarnuchów i pedalow :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 12:15

user940736 pisze:co Ty wygadujesz MarcFloyd? Po pierwsze - troche ostrzejszego jezyka, od czasu do czasu, nikomu nie zaszkodzilo
(...)
poza Twoim nerowym wycinaniem wypowiedzi i natretnym pouczaniem co komu wolno

Wchodzac na forum zaakceptowales regulamin. Twoje "troche ostrego jezyka" sprowadza sie do stosowania "hate speech" w stosunu do osob o orientacji homoseksualnej. Jak na razie to ja jestem moderatorem na tym forum i to ja pilnuje tu przestrzegania regulaminu. Regulamin napisany jest tak aby wymusic na osobach Twojego wlasnie pokroju stosowanie sie do zasad panujacych w krajach cywilizacji europejskiej.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008 13:07 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 12:16

Artur,

Nie jest to mozliwe wlasnie dlatego ze zasady musza byc takie same dla kazdego, a jak doskonale wiesz sa na forum osoby "przeginajace" w sposob bardzo ewidentny.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 12:34

w tym momencie oni narzucaja zasady, to tak jak w USA, wszyscy maja bron bo boja sie bandytów to nic ze czesciej ktos sam sie postrzeli albo kogos znajomego :)
beda przeginac to zostana zniszczeni krytyką i tyle. tak jak jest teraz to odstrasza nowych ludzi ktorzy wchodza na forum, widza cenzure i juz nie wracaja

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 paź 2008 12:42

kazdy przegina - tylko jeden "ladniej" inny mniej "ladnie"

zamiast zwyzywac kogos od h.. mozna go np. nazwac tlukiem i juz nie ma przegiecia :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 12:44

Artur, mowisz... No nie wiem. Zwlaszcza ze dotychczasowa metoda dziala o tyle ze dawno juz nie bylo potrzeby zadnych interwencji - wlasnie dlatego ze dotychczasowe wymusily cywilizowane zachowania, czy moze raczej cywilizowany sposob poslugiwania sie jezykiem. I poza zalami Gonza czy usera90... ktorym biedaczkom nie wolno juz wyzywac gejow czy Polek od szmat to w zasadzie nie widze tu problemu z postami innych. Inaczej, ja nie bede sie czepial natomiast pewien poziom musi byc zachowany - i wlasnie o jezyku tu mowie.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 paź 2008 12:49

Forum zyje dzieki dyskusjom, nawet jesli tematy sa bardzo kontrowersyjne, nawet jesli jezyk nie zawsze jest salonowy, w przeciwnym razie zrobi sie z tego kacik porad gdzie ludzie beda tylko wpadac zeby zapytac jak dostac benefit czy wyslac paczke a udzielac w dyskusjach beda sie gdzie indziej. Oczywiscie kilkunastu stalych bywalców zostanie, ale to troche malo, trza swiezej krwiiiiii :twisted:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 paź 2008 12:56

Artur, masz oczywiscie racje, tyle ze dyskutowac mozna w rozny sposob. Mozna obrazajac sie wzajemnie i mozna bez tego. Poza tym zauwaz ze poza interwencjami w posty ewidentnych "przeginaczy" (Gonzo, user90.. czy ten gosc zabanowany przez banite dwie strony wczesniej) to innych interwencji praktycznie niemal nie ma. Ja widze wyjscie, oczywiscie - ograniczyc ingerencje dajac po prostu np. za drugim razem "przeginaczowi" zakaz pisania na miesiac zamiast niekonczocych sie przekomarzan, uwag i poprawek. Moze to i racja, w ten sposob przynajmniej reszta forum mialaby spokoj i mniej byloby czerwonego druku. Ok, pomysl przyjety, zobaczymy jak wyjdzie.

Wróć do „Hyde Park”