O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Brain
Gastarbeiter

brain - MarcFloyd temat wydzielony

Postautor: Brain » 17 paź 2008 13:12

temat wydzielony z
http://forums.londynek.net/gb/viewtopic ... 2666#22666

Oj oj oj, nadszedl czas na slowko...

MarcFloyd pisze:Coz to za roznica ktory wybralem? :shock: Napisalem ze rasizm zaczyna sie w momencie kiedy masz uprzedzenia rasowe a nie dopiero kiedy kogos uderzysz. Moze byc inaczej: rasizm zaczyna sie w momencie kiedy masz uprzedzenia rasowe a nie kiedy kogos nie zatrudniasz przez kolor skory. Znakomita wiekszosc ludzi nigdsy w swoim zyciu nie miala okazji nikogo zatrudniac wiec takie pytanie byloby bezcelowe.

Tak dla uscislenia, to dziala w obie strone bez wzgledu na to czy powiesz:

Ty bialy ch...
Ty kolorowy ch...

Reakcja powinna byc taka sama.

Co do pracy jak to ladnie powiedzial James w jednej (w sumie to w rozglosni z najwieksza liczba sluchaczy w Londynie) "przestanmy brak kompetencj zwalac na rasizm". Zatem zgodnie z wypowiedzia o braku wiedzy na ten temat nie mozemy zakladac, iz dana osoba nie dostala posady ze wzgledu na segregacje rasowa.

Odnosnie dany statystycznych jak widac w dyskusji licza sie tylko jedne dane... ilu to jest "rasistow" w jakims spoleczenstwie...
Dla rownowagi na jakies 28 zabitych mlodziencow w tym roku raptem 25 jest kolorowych (ile to procentow?), pewnie te 30% KKK przyjechaly sie z nimi rozprawic... o przepraszam w polowie przypadkow podejzani/oskarzeni sa zatrzymani i o dziwo sa to kolorowi (moze to jakis odlam KKK nie znam sie na tych ugrupowaniach).

To nie jest wina tych dzieci jaki kolor ma ich cialo, to fakt. Jednak z moich obserwacji wynika, iz najwiecej bojownikow o wolnsoc i brak segregacji jest wsrod bialych... czyzby ludzie ci nie potrafili sie sami bronic? Czy znowu jak nie bedziemy ich bronic, ubolewac nad ich ciezkim losem (lub brakiem checi na samoudoskonalanie) to bedzie rasizm?

Co do punktacji :)
Artur w tej dyskusji wygrywa w kazdym zdaniu poniewaz kazdego traktuje rowno zgodnie z zasada braku segregacji rasowej i jak to napisane bylo zacytuje braku "uprzedzen rasowych".
Faworyzowanie zas jednej grupy wzgledem innej jest rasizmem.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 17 paź 2008 13:23

:) brain czyli wg koncowki twojej wypowiedzi Marc jest rasista :?: :lol: hehe to sie bedzie dzialo :lol:

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 14:10

banita pisze::) brain czyli wg koncowki twojej wypowiedzi Marc jest rasista :?: :lol: hehe to sie bedzie dzialo :lol:

Ja tylko czytam i staram sie zrozumiec...

W wiekszosci zadaje pytania i szukam wyjasnienia. Nie moge zrozumiec tak wielkiej roznicy w sprawiedliwosci wypowiedzi.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 17 paź 2008 14:16

Tak dla uscislenia, to dziala w obie strone bez wzgledu na to czy powiesz:

Ty bialy ch...
Ty kolorowy ch...

Reakcja powinna byc taka sama.

Owszem.

Odnosnie dany statystycznych jak widac w dyskusji licza sie tylko jedne dane... ilu to jest "rasistow" w jakims spoleczenstwie...

Bardzo ladnie ignorujesz wszystkie posty pwyzej. Powtorze duzymi literami bo widze ze nie dociera: DANE STATYSTYCZNE POKAZALY IZ TEZA O BRAKU RASIZMU JEST BZDURA. PO TO ZOSTALY ZAMIESZCZONE.
Nie czytales poprzedniej strony tej dyskusji, jak widac.

Co do punktacji
Artur w tej dyskusji wygrywa w kazdym zdaniu poniewaz kazdego traktuje rowno zgodnie z zasada braku segregacji rasowej i jak to napisane bylo zacytuje braku "uprzedzen rasowych".
Faworyzowanie zas jednej grupy wzgledem innej jest rasizmem.

Zaczyna mnie to wk......
Zacytuj JEDNO zdanie z tej dyskusji w ktorym ja DYSKRYMINUJE lub FAWORYZUJE ktoraz z grup rasowych. Jesli nie znajdziesz oczekuje slowa "przepraszam".

Albo zacznij moze czytac dyskusje ZANIM sie zaczniesz w niej wypowiadac, co? Bo z twojego postu wynika ze nie zadales sobie tego trudu.

Dla ulatwienia, panie brain:

MarcFloyd pisze:Ponad TRZYDZIESCI procent, niezaleznie od koloru skory (bo rasisci sa i czarni i biali).

banita
Rezydent

Postautor: banita » 17 paź 2008 14:20

hehehe a nie mowilem :)

zawsze w piatek musi byc jakis temat co by ludziska przez weekend mogly sobie jechac :)

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 15:35

Stary nic nie pominalem to tak na dzien dobry bo reszte zaraz przeczytam i odpowiem... Chyba ci musze czarno na bialem wytknac kazdy twoj blad i twoja hipokryzje bo widze ze zapominalstwo to twoja domena.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 17 paź 2008 15:38

brain pisze:Chyba ci musze czarno na bialem wytknac kazdy twoj blad i twoja hipokryzje bo widze ze zapominalstwo to twoja domena.

Zapraszam. Pokaz mi o Wielki Mozgu, nomen omen "czarno na bialym" jak to w tym temacie dyskryminuje/faworyzuje jedna z ras. Jesli nie - oczekuje nadal przeprosin. Za "hipokryzje" nie oczekuje, za to mozesz w ramach pokuty zerknac sobie do slownika.

Widze ze mijanie sie z prawda zaczyna byc twoja domena.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 16:07

MarcFloyd pisze:Owszem.

To zacznij to stosowac.

MarcFloyd pisze:Bardzo ladnie ignorujesz wszystkie posty pwyzej. Powtorze duzymi literami bo widze ze nie dociera: DANE STATYSTYCZNE POKAZALY IZ TEZA O BRAKU RASIZMU JEST BZDURA. PO TO ZOSTALY ZAMIESZCZONE.
Nie czytales poprzedniej strony tej dyskusji, jak widac.

Oczywiscie, tak jak piszesz.

MarcFloyd pisze:Zaczyna mnie to wk......
Zacytuj JEDNO zdanie z tej dyskusji w ktorym ja DYSKRYMINUJE lub FAWORYZUJE ktoraz z grup rasowych. Jesli nie znajdziesz oczekuje slowa "przepraszam".

Ale nie doczekasz sie z prostego powodu, kasowales kazdy dowcip o ciemnoskorych a zadnego o bialych, zydach itp... Kazda wypowiedz ocierajaca sie o kolor zostaje przez ciebie napietnowana, jakos podobne odnosnie innych nacji wyznan itp nie sa dostrzegane.
Moze tylko ja odnosze takie wrazenie, iz faworyzujesz pewnego rodzaju zachowania i poglady.

Dla ulatwienia, panie brain:

MarcFloyd pisze:Ponad TRZYDZIESCI procent, niezaleznie od koloru skory (bo rasisci sa i czarni i biali).

Dla ulatwienia przypomnij sobie post, w ktory na wpis o statystycznym udziala kolorowych i bialych przestepcow costam pisales o tym, iz tego rodzaju statystyka cie nie interesuje... nie chce mi sie szukac. I nie odpisuj ze nie znajde bo nie tylko ja mam pamiec tutaj.

A teraz dla ulatwienia panie MarcFloyd.

Ja zadawalem pytania i liczylem na odpowiedz czyli rozszezenie twoich wypowiedzi, nie na jakies umoralnienie.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 17 paź 2008 16:46

To zacznij to stosowac.

Stosuje. Odpowiadam rowniez za moje slowa- w przeciwienstwie do ciebie.

Oczywiscie, tak jak piszesz.

To akurat jest proste: gdybys przeczytal ten temat to wiedzialbys czego naprawde dotyczy dyskusja na danym etapie i nie wyjechalbys w wpisem "od czapy"

MarcFloyd pisze:Zacytuj JEDNO zdanie z tej dyskusji w ktorym ja DYSKRYMINUJE lub FAWORYZUJE ktoraz z grup rasowych. Jesli nie znajdziesz oczekuje slowa "przepraszam".

brain pisze:Ale nie doczekasz powodu, kasowales kazdy dowcip o ciemnoskorych a zadnego o bialych, zydach

Posluchajm drogi KLAMCO:- skasowalem JEDEN dowcip o ciemnoskorych porownujacy ich zapach do zapachu bydla

Napisales

brain pisze:Artur w tej dyskusji wygrywa w kazdym zdaniu poniewaz kazdego traktuje rowno zgodnie z zasada braku segregacji rasowej i jak to napisane bylo zacytuje braku "uprzedzen rasowych".

W dalszym ciagu oczekuje przeprosin. Zacytuj JEDNO moje zdanie w ktorym dyskryminuje grupe rasowa w tej dyskusji.
Ulatwie ci zadanie: zacytuj nie z tej dyskusji a z calosci moich wypowiedzi na forum zdanie w ktorym dyskryminuje bialych!

Zacytuj albo przepros!
A jesli nie zamierzasz - zaczynam cie traktowac tak jak Misia - bo jesli nie odpowiadasz za to co piszesz to tak wlasnie bede cie traktowal - jak trolla ktory nie odpowiada za to co pisze i nie potrafi sie przyznac do bledu.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008 16:57 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 16:53

MarcFloyd pisze:Zacytuj albo przepros!

A jesli tego nie zrobisz - zaczynam cie traktowac taj jak Misia - bo jesli nie odpowiadasz za to co piszesz to tak wlasnie bede cie traktowal - jak trolla ktory nie odpowiada za to co pisze.

Buuuu hahahahahahahahhahahahahahah

Rozwaliles mnie teraz, dalsze dyskusje z toba nie maja sensu.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 17 paź 2008 16:58

W dalszym ciagu oczekuje przeprosin. Zacytuj JEDNO moje zdanie w ktorym dyskryminuje grupe rasowa w tej dyskusji.
Ulatwie ci zadanie: zacytuj nie z tej dyskusji a z calosci moich wypowiedzi na forum zdanie w ktorym dyskryminuje bialych!

Zacytuj albo przepros!

MarcFloyd, nie zaczynaj znowu tej zabawy z rzadaniem przeprosin (to juz bylo i wiemy obaj o co sie rozchodzilo), po to jest forum zeby dyskutowac a nie obrazac sie. To ze ktos ma inne poglady od twoich (a mimo wszystko chce o nich dyskutowac) to nie znaczy ze trzeba go tepic na forum jako osobe. Znam kupe ludzi z którymi nie zgadzam sie w pogladach a mimo wszystko ich lubie i szanuje. Dyskusja nie opiera sie na grozbach.

A jesli tego nie zrobisz - zaczynam cie traktowac taj jak Misia - bo jesli nie odpowiadasz za to co piszesz to tak wlasnie bede cie traktowal - jak trolla ktory nie odpowiada za to co pisze.

Osmieszanie to tez metoda, ale moim zdaniem dosyc dziecinna. Na trolla trzeba sobie zasluzyc.

Posluchajm drogi KLAMCO:- skasowalem JEDEN dowcip o ciemnoskorych porownujacy ich zapach do zapachu bydla

Ja wklejalem ten dowcip i nie porownywal on zapachu czarnych do niczego, wogole tam nie bylo nic o zapachu, moge wrzucic raz jeszcze jakby co.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008 17:01 przez Artur79, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 17 paź 2008 16:59

brain pisze:Rozwaliles mnie teraz, dalsze dyskusje z toba nie maja sensu.

To wypier.... do piaskownicy trollu. Tam sie mozesz poobrzucac piaseczkiem z innymi dziecmi i nie musisz tam odpowiadac za to co piszesz - nikt ci nie wytknie klamstw.

Artur pisze: To ze ktos ma inne poglady od twoich (a mimo wszystko chce o nich dyskutowac) to nie znaczy ze trzeba do tepic na forum
.

Niech sobie ma jakie mu sie zywnie podobaja, natomiast to ze bezczelnie KLAMIE wrzucajac mi w usta slowa ktorych nigdy nie wypowiedzialem jest nie do zaakceptowania.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 17 paź 2008 17:08

Tak ja jestem trolem a ty jestes trolem ktoremu ktos przez naprawde wielka pomylke dal troche wladzy i sie puszysz teraz straszac co to ty nie zrobisz...
Wzruszajace naprawde.

Dyskusja ma tylko sens gdy z niej cos wynika. Forum zas nie jest twoje prywatne drugiego przypomnienia o tym chyba potrzebujesz.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 17 paź 2008 17:12

mam nadzieje ze te osobiste wycieczki zostana wydzielone do osobnego tematu :)
milego likenda, logout...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 17 paź 2008 18:51

brain pisze:Tak ja jestem trolem a ty jestes trolem ktoremu ktos przez naprawde wielka pomylke dal troche wladzy i sie puszysz teraz straszac co to ty nie zrobisz...
.

Nie trolliku. Co do twoich glupawych sugestii dotyczacych mojej funkcji nie bede sie nbawet odnosil - jako ze nie przypominam sobie uzycia jej w tej dyskusji. Moze widzisz rzeczy ktore nie zaistnialy?

Jestem natomiast czlowiekiem ktory ma takie glupie zasady, uwazaj teraz:
1. nie klamie i nie toleruje gdy inni to robia
2. odpowiada za to co mowi/pisze i potrafi sie przynac do pomylki. Ktore tez mu sie zdarzaja.

Ty natomiast nie masz wystarczajaco duzych jaj zeby napisac: "pomylilem sie, walnalem glupote, zdarza sie kazdemu, sorki".

Jestes zalosny.

Wróć do „Hyde Park”