O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
syberian
Gastarbeiter

prosze o informacje dot.przemieszczenie sie w londynie .

Postautor: syberian » 16 paź 2008 07:42

Mam wielko prosbe!
Dnia 17.10.08r. musze dokonanac transferu mojej osoby z dworca kolejowego
Paddington do miejsa ktore sie zwie Victoria Coach Station i dlatego prosze o rady jak bezpiecznie i prosto tego dokaonac.Zaznaczam ze nie jestem anglojezyczny i moja wizyta byla bardzo krotka i z radoscia wracam do kraju.Za wszelkie informacje bardzo dziekuje.Bede mial ok 3 godziny czasu od momentu przyjazdu pociagu do momentu odjazdu autobusu.Z gory dziekuje za wszelkie informacje. Jerzy Abdent

kamix101
Gastarbeiter

Postautor: kamix101 » 16 paź 2008 07:53

Hej!

Mysle ze ten link rozwiaze Twoj problem:

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/X ... Distance=1

Wszystko jest tam opisane, z prawej strony mapka okolicy, to chyba najprostszy sposob, bez przesiadek, jednym autobusem.

Jesli chcesz poszukac wiecej mozliwosci proponuje www.tfl.gov.uk

Pozdrawiam i powodzenia zycze

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 16 paź 2008 16:35

tak to prawda strona tfl.gov.uk napewno ci pomoze ,paddington to duza stacja victoria tez ale victoria coach station to duzy budynek na rogu ulicy,latwo dotrzec poza tym jest tam w okolicy mnostwo rodakow ktorzy napewno pomoga,3 godziny to duzo czasu wiec napewno zdazysz,wez CIRCLE LINE( to jest zolta linia metra ktora jedzie z paddington) prosto z paddington na victorie,a potem juz prosto piechota wzdluz budynku victoria station,powodzenia

syberian
Gastarbeiter

podzekowanie za juz prosze o wiecej!

Postautor: syberian » 16 paź 2008 18:45

bardzo dziekuje za pomoc i udzielone infromacje ale przepraszam zem taki marudny ale co do metra..to mam adwersje do <podziemia> od 81 r.Jestem
bardzej zainteresowny przemieszczaniem sié autobusami lub innym transportem tak abym nie musia zagébiac sié do>podziemi>.Za wszelkie informcjé bardzo dziékuje.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 16 paź 2008 19:51

To sobie w zaawansowanej wyszukiwarce wybierz tylko autobusy...

Swoja droga trzeba miec fantazje zeby w centrum autobusem wiecej niz pare przystankow jechac. Ale rozumiem, ze liczysz na pietrowe zwiedzanko :).

user2104997
Gastarbeiter

Postautor: user2104997 » 16 paź 2008 20:57

brain pisze:Ale rozumiem, ze liczysz na pietrowe zwiedzanko :).

Hi hi, akurat na tej krotkiej skad inad trasie dla kogos, kto tylko moment byl tutaj jest kilka miejsc, ktore mozna zobaczyc a ktore napewno sa na liscie miejsc do odhaczenia w Londynie :) :) :) milych widokow Panu zycze.

A tak swoja droga, zawsze moze Pan napisac na kartce "VICTORIA STATION" i zlapac black cab (czarna taksowka) - ta trasa nie bedzie pana kosztowala wiecej niz £12 do £16, £17 jesli beda korki. Pozdrawiam.

Wróć do „Hyde Park”