O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2008 11:29

Tak, bo jak potem panstwo bedzie ratowac taki bank, to przeciez zaplaci to z naszych podatkow.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 08 paź 2008 11:32

pisalem "troche" i "ktos w potrzebie" a nie duzo i odchodzacy prezes :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2008 13:19

No ale jak juz nie splacac kredytu, to moze lepiej w Polskim banku, bo tam nie placimy podatkow :D

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 08 paź 2008 13:26

najbezpieczniej to by bylo w argentynskim, na nas sie nie odbije a oni i tak nie zauwaza roznicy :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2008 13:45

Ja poki co nie splacam w Polskim. Dostalem dzisiaj ostateczne wezwanie do zaplaty calosci kredytu w ciagu 7 dni, jak nie to sad hehe

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 08 paź 2008 14:05

ciekawe czy Cie zjada tak jak autora postu ? aaa sory zapomnialem, po Polsce to mozna jechac i polskie banki nalezy okradac :)

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 08 paź 2008 14:49

BANKS TO LEND YOU YOUR OWN MONEY

THE government is to invest £50bn of your money in British banks so they can lend it back to you with interest.

The historic move is being hailed as a lifeline for the financial system as long as nobody asks too many questions.

Julian Cook, chief economist at Corbett and Barker, said: "The government will give your money to the banks so the banks can start lending you that money, probably at around 7% APR.

"Thanks to all the interest you're paying on your own money, the banks will make billions of pounds again and normality will be restored.
"After a few years of this the government will cash in the bank shares it bought with your money and use the profits to build a huge fucking dome somewhere."

He added: "In case you hadn't already worked it out - the entire global financial system is predicated on the assumption that you're an idiot."

Chancellor Alistair Darling said the decision had been taken in tandem with the banking industry, adding: "They used a lot of dirty words I'd never heard before and one of them had an angry looking dog."

Meanwhile, Emma Bradford, a sales manager from Bath, said: "Why doesn't the government just give my money to me so I can buy stuff from businesses who will then make a profit and put it in a bank?"

But Mr Darling insisted: "Shut up."

Zrodlo
Ostatnio zmieniony 08 paź 2008 16:02 przez Brain, łącznie zmieniany 2 razy.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 08 paź 2008 15:32

dobre :) brain mozesz zapodac zródlo ?
I pasuje znowu zadac sobie pytanie, czy warto z kims kto gra nieczysto bawic sie na uczciwych zasadach ? Raz zauwazylem ze babce w Sainsburaku wypadl zwitek kasy, zwrocilem jej uwage, kiedy indziej w bankomacie kolo mnie posklejaly sie banknoty, bo byly nowiuskie i dostalem £40 wiecej, oczywiscie jako porzadny obywatel zaraz dalem znac ... znajomemu który ma tez tam konto bo ja juz tego dnia nie moglem wybierac :)
Ostatnio zmieniony 08 paź 2008 15:35 przez Artur79, łącznie zmieniany 1 raz.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 08 paź 2008 15:33

Artur79 pisze:ciekawe czy Cie zjada tak jak autora postu ? aaa sory zapomnialem, po Polsce to mozna jechac i polskie banki nalezy okradac :)

Nie no splace to za miesiac, teraz nie moge hehe Musze wylozyc na to ok £1000. Nie mam teraz tyle, ale za miesiac bede miec wiec sie nie przejmuje.
Mialem raty jakies 80 pln miesiecznie bo mi wcisneli kredyt na 6 lat a chcialem tylko na 2 hehe oszusci - tak tak, kredyt jest na 2 lata. W autobusie przejrzalem umowy dokladniej i sie okazalo ze na 6, wrocilem sie i zaczeli zgrywac ze przeciez chcialem na 6...
No wiec, lipa przesylac co miesiac 80pln bo wiecej wyjdzie oplat za przelew niz to warte, wiec placilem co kilka miesiecy jak sie uzbieralo wiecej z odsetkami za nie placenie. Pisalem nawet do banku czy nie moglbym tego splacac karta tak jak to jest na paypalu, to powiedzieli ze im sie nie oplaca.
A teraz sie wkurzyli i chca calosci od razu. I dobrze, bede miec z glowy.

kordian
Gastarbeiter

Re: wydzielony z "niesplaconego kredytu"

Postautor: kordian » 08 paź 2008 20:43

user2082033 pisze:[color=red]
Temat wydzielony stad:
http://forums.londynek.net/viewtopic.ph ... d2dab309a6
MarcFloyd
Oczywiscie ze cie znajda, nalezymy teraz do Uni Europejskiej.

I tu sie Marc mylisz...
Jedyną karą za niespłacenie np. rachunku z karty kredytowej (którą każdy bank da każdemu bez zbędnych ceregieli), jest wpis do rejestru dłóżników i nic pozatym...
Mieszkałem jakiś czas u polskich Cyganów na Peckham. Pewnego razu - ku mojemu wielkiemu zdziwieniu - dostałem od mojego Barclaysa kredytówke (srebrną Master) z limitem 3500 funtów...
Oczywiście nie skorzystałem z niej ani razu, ponieważ dobrze wiedziałem, jak sie kończy "chwilowe zapomnienie spłaty na czas".
Cyganie śmiali ze mnie mówiąc:
"Jak Ci dali kredytówke to wyciągaj kase i nie przejmuj sie listami z firm rewindykacyjnych, ponieważ NIC ci nie będą w stanie zrobić poza "groźnymi ponagleniami!. Ty ich osobiście nie prosiłeś o kredyt, to ONI ci go wcisneli na siłe, na własne ryzyko, czekając tylko, aż podwinie Ci sie kiedyś noga i zaczniesz spłacać lichwiarskie odsetki..."

I mogłem tak właśnie zrobić, ale nie zrobiłem..
Pozdrawiam

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 08 paź 2008 21:04

I tu sie Marc mylisz...

Kordian,
Zwracam twoja uwage na fakt ze ja sie w ogole nie wypowiadalem w tym temacie a moj nick w pierwszym poscie wzial sie z wydzielenia tematow :lol:
Ostatnio zmieniony 09 paź 2008 07:36 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

endek
Gastarbeiter

nie zawracaj sobie glowy tymi bankami

Postautor: endek » 09 paź 2008 02:47

od 2 lat misze barclaysowi duzo kasy-bo mnie kiedys wkurzyki[nie bede pisal dlaczego] przysylali upomnienia-pisma straszace windykatorami-w koncu sam zadzwonilem i powiedzialem aby wiecej nie dzwonili a sprwe zapomnieli bo nie mam im zamiaru splacic dlugu,otworzylem konto w nat west i 2 w lloyds,mam od nich karty kredytowe,ostatnio barclays poinformowal mnnie pismem ze umorza dlug jak dalej bede korzystal z ich banku--a niech ich wszystkich zlodzei,rasistow[bo takie sa banki w uk w stosunku do nas szlag trafi-rab ich ile mozesz--jedyne co moga to wytoczyc ci sprawe prywatna w sadzie-ale to skonczy sie na splatach na raty dlugu-i to tyle ile ty jestes w stanie splacac.Zapomnij o tym i spij spokojnie

banita
Rezydent

Postautor: banita » 09 paź 2008 08:44

niektorzy to powinni bajki zaczac pisac dla dzieci a nie na forum ...

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 09 paź 2008 08:50

banita mógłbyś sprecyzować?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 09 paź 2008 08:58

niektorzy = np. "kolega" KP i karty kredytowe bez aplikacji z limitem jego rocznej pensji lub/i "kolega" endek na ktorego nie ma mocnych ...

Wróć do „Hyde Park”