O wszystkim na tematy prawne
user795200
Gastarbeiter

Paczki PL-UK - odszkodowanie za uszkodzenie zawartości?

Postautor: user795200 » 26 wrz 2008 14:49

W ubieglym miesiacu wyslalam paczke z Pl do Londynu, zawartosc zostala uszkodzona a na dodatek kierowca kazal zaplacic wiecej niz ich ceny podane na stronie internetowej + jeszcze dodatkowo za wieksza ilosc kg niz aktualna waga. Po skontaktowaniu sie z firma ( co bylo prawie niemozliwe), Pan zaoferowal polowe zwrotu kosztow wartosci uszkodzenia w tym z tej polowy to tylko znowu polowe w gotowce a polowe w przesylce na nastepny raz. Podalam dane konta i zadne pieniadze nie zostaly wyslane a tak naprawede to nie chce juz wysylac ta firma bo to oszusci i kretacze a kierowca ustala swoje ceny i nie ma nigdy reszty ( czeka na napiwki jakby pracowal za darmo). jak moge odzyskac pieniadze od firmy w calosci - nie polowe? Czy to prawda, ze nawet Polska firma podlega prawu angielskiemu ze wzgledu na to, ze swiadczy uslugi w Pl i UK. Nie podaje nazwy firmy bo jeszcze mam nadzieje, ze wyplaca.Jezeli ktos ma ten sam problem to prosze o kontakt albo dobra rade. Dziekuje.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 26 wrz 2008 14:59

a kierowca ustala swoje ceny i nie ma nigdy reszty

Nauczyli sie od tutejszych kierowców cabów :) Raz jechalem na Victorie a tam na autobus przesiadka, gosc cos szuka ospale reszty i mówi "o to chyba wasz autobus tam stoi", ja mówie "spoko, za 20 minut jest nastepny" i reszta odrazu sie znalazla :)

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 26 wrz 2008 15:02

A to cab czy mini? bo ja z czarnymi nie mialem problemu.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 26 wrz 2008 16:41

Koloru samochodu nie pamietam ale kierowca to taki sniady byl ;)
Chodzilo mi o te takie na telefon, wiec chyba mini.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 26 wrz 2008 16:51

brain pisze:A to cab czy mini? bo ja z czarnymi nie mialem problemu.

i kto tu sie lansuje :D

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 26 wrz 2008 16:55

Se przypomnial :D przeciez ostatnio nikt Ci tego nie zarzucal, nieladnie sie mscic na przypadkowych uzytkownikach :P
Pozatym te co ciapaci nimi jedza (mini, tak ?) to maja wogole wjazd do centrum czy oni sie jakos podzielili strefami wplywow ? Ze mini na telefon a czarne lapiesz z ulicy ?

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 26 wrz 2008 17:22

Czarnych zawsze z ulicy ale mozna tez na telefon. Mini glownie operuja poza centrum poniewaz czarni glownie operuja w centrum... taki psikus. Ale nie spotkalem sie z problemem dojazdu do centrum minicabem, choc zawsze bylo to w takich godzinach ze C nie obowiazywalo ;). A co do C jeszcze, to taksowki tez je placa, tylko jakas roczna stawke... cos kole 15 setek nie pamietam dokladnie.

Dobrze, ze nie napisalem, iz z komorki zamawiam bo to by byl dopiero lans...

Wróć do „Prawo”