O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Czy uwazasz ze moderatorzy powinni cenzurowac dowcipy

Tak
6
40%
Nie
9
60%

Liczba głosów: 15

Artur79
Rezydent

Cenzurowanie dzialu z dowcipami - ANKIETA

Postautor: Artur79 » 04 wrz 2008 10:42

Jako ze jestesmy jak zwykle [piii...] zgodni ;) Proponuje ankiete na temat cenzurowania dzialu z kawalami. Moje zdanie na ten temat nieraz podkreslalem, jak ktos chce to sobie poszuka, w skrócie powiem ze moim zdaniem to ze dowcip powiela stereotypy to nic zlego i na tym to polega, niestety niektórzy uzytkownicy forum uwazaja ze dowcipy obrazajace inne rasy powinny byc usuwane. Moim zdaniem jest to niesprawiedliwe, idac tym tropem mozna usunac 90% dowcipów bo obrazaja kobiety, gejów, polaków, zydów, kozy, katolików, policjantów itd.. A pozatym smiech to zdrowie :)
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008 13:28 przez Artur79, łącznie zmieniany 1 raz.

ODINN

Postautor: ODINN » 04 wrz 2008 10:59

dowcipy to dowcipy, czasem koloryzuja i wyolbrzymiaja cechy, lub opinie o kulturach, narodowosciach, rasie.

i co z tego...

dla przypomnienia - pamieta ktos temat z zartem o papiezu na jakiejs "pocztowce"?

i tyle...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 04 wrz 2008 11:22

Artur zapomniales o blondynkach i chorej babie :lol:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 04 wrz 2008 12:11

nieprawda, pominalem ich celowo, blondynki sie ciesza ze ktos o nich gada a baba ma wazniejsze problemy :)

blekione
Gastarbeiter

Postautor: blekione » 05 wrz 2008 18:02

Moja odpowiedź. Nie od warunkiem, że skończy się na dowcipie a nie zacznie się dyskusja na temat prawdy głoszonej w dowcipie. W sumie to jeszcze nie miałem okazji zaglądnąć do tego działu.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 05 wrz 2008 19:49

informatykow brakuje, dowcipy o nich sa okrutne :D

ODINN

Postautor: ODINN » 05 wrz 2008 20:38

wcale ze nie.

Obrazek

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 06 wrz 2008 16:50

Stare, ale dobre :D
Ja w ogóle nie pojmuję o co Wam biega. Ot dzisiaj w pracy - przerwa. Moja wesoła kompania udaje się na fajka, a ja rzucam hasełko "kawa". Oczywiście wszyscy za. I lecą zamówienia. Jaime, Jamajczyk się szczerzy i pokazując na mnie i siebie mówi : " z białą i czarną nie będzie problemu", po czym paluchem pokazuje na Akio, Japońca i mówi: "ale skąd ja mu wezmę żółtą - nie mam cholernego pojęcia" :lol:
Później w trakcie roboty, z Akio zbroimy moduły łączności, a Jaime lata z okólnikami firmowymi dotyczącymi bezpieczeństwa (takie popierdułki w stylu: tajne przez poufne, przed przeczytaniem spalić, etc), każdy okólnik w kopercie z nazwiskiem odbiorcy. Jaime lata, rozdaje te świstki, a Akio nagle pokazuje paluchem i się drze: "Blackmail!!!"...
Jakoś o rasizm nikt nas nie posądził - na razie :twisted: Szkot, Dave - szef techniczny trzyma z nami sztamę, a Angole unikają jak ognia. Podobno wpadają w panikę, gdy się drę na całą halę: "Jaime! Gdzie polazł ten cholerny czarnuch!" 8)
Od białasów, żółtków, czarnuchów aż gęsto w powietrzu i wiecie co? Nie ma lepszej zabawy niż ponabijać się ze stereotypów.
A wy tu z uporem godnym lepszej sprawy, na siłę wprowadzacie poprawność polityczną. W dziale z dowcipami? Ludzie...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 06 wrz 2008 17:18

Zartujesz z ludzmi ktorych ZNASZ i ktoryz wiedza ze to zart. Nie krzywisz np. na ich widok nosa i nie mowisz ze czarni smierdza. Nie opowiadasz kawalow porownujacych ich do bydla!

Ja tez zartuje, z roznymi ludzi. Ale wszystko ma swoj umiar; dowcipy porownujace osoby o ciemniejszym kolorze skory do malp czy stwierdzajace ze smierdza przyczyniaja sie poglebiania rasowych stereotypow i ugruntowuja tego typu naganne postawy wsrod naszych rodakow, wsrod ktorych rasizm i tak jest dosc czesty.

A autorom owych kawalow proponuje zrobic prosty test na to czy jest on rasistowski: podejsc na ulicy do wiekszego od siebie czarnego i opowiedziec mu dowcip.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 06 wrz 2008 18:54

Ja chcialem taki test zaproponowac z walkowanym stwierdzeniem niech sobie Moderatorzy je walna na jakas wieksza plansze i wyjda na ulice.
Zobaczysz Aniu oraz Marc'u jak szybko was nic nie mogacych zawina ;)

pozdrowienia
ps. zanim zaczniesz oceniac innych poparrz na swoje postepowanie wobec nich

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 06 wrz 2008 19:48

Brain,

O czym ty piszesz?
Zarowno Anka jak i ja wiemy ze rasistowskie dowcipy sa nieakceptowalne, wiec nie zamierzamy ich publicznie obnosic. Jesli osoba ktora je tak ochoczo anonimowo wkleja do watku z dowci[ami ma inne zdanie to wlsnie proponuje je opowiedziec bezposrednio zainteresowanym.

A twoje ostatnie zdanie: podpisuje sie w stu procentach: zanim ktos napisze dowcip o tym jak to czarni smierdza moze najpierw pomysli o tym czy on nie uznalby za ponizajacy dowcip jak to on smierdzi.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 06 wrz 2008 20:40

Dokladnie, albo jak to on rasistowsko poprawnie traktuje dowcipy o innych nacjach.

Zal.

Nie wazne swoje powiedzialem juz wiele razy nie dotrze jak widac.

ps. rozturlalem sale konferencyjna u klienta jak zobaczylem kilka dni temu, ze pociales swoje posty HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 06 wrz 2008 21:47

???

Sorki ze zapytam, ale czy ty cos piles??? Jest sobota wieczor, wiec...
Nic nie cialem i nie mam pojecia o czym mowisz :?

Niewazne. Milej nocki.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 06 wrz 2008 21:51

Heh, przypomniało mi się :)
Żeby nie było - tekst od Jamajczyka.
Jak wygląda afrykański tester ciążowy?
Banan - wtyka się go w [piii...], trzyma parę sekund i wyjmuje. Jak nadgryziony - dzieciak jest w drodze :lol:

Zrewanżowałem się niemiecką serią o Polakach :twisted:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 06 wrz 2008 21:58

No wlasnie, i to moze nie smieszne ale nie jest jakies nieakceptowalne czy mocno obrazliwe. Ale niektore sa po prostu przegiete, traktujace czarnych jak podludzi (np. haslo z asfaltem i ulica). Niektorzy potrafia to wywazyc niektorzy nie.
Ech, nieistotne. Milej nocki po raz kolejny i milej niedzieli.

Wróć do „Hyde Park”