O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 20 sie 2008 11:36

Artur79 pisze:kolor skóry tej babki oczywiscie nie ma znaczenia ;)

a dlaczego mialoby to miec znaczenie?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 13:42

AnkaMak pisze:
Artur79 pisze:kolor skóry tej babki oczywiscie nie ma znaczenia ;)

a dlaczego mialoby to miec znaczenie?

bo czesto wskazuje pewne sklonnosci czy postawe. mam Ci przypomniec która grupa ma najczesciej postawe "mnie sie nalezy" ?

dziubek1983: Nie mam nic naprzeciwko gdy rodzina w której przynajmniej jedna osoba pracuje pobiera zasilek, ale utrzymywanie leni którzy potrafia tylko plodzic kolejne dzieciaki, zdecydowanie przeciw, mozna im kondomy albo skrobanki co najwyzej sponsorowac :)
a co do useracostam to on zawsze cos znajdzie zeby sie przyczepic, powiesz ze polowe pensji na fundacje charytatywne oddajesz to sie spyta czemu tylko tyle :P

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 20 sie 2008 14:05

Artur79 pisze:mam Ci przypomniec która grupa ma najczesciej postawe "mnie sie nalezy" ?

Polacy? :lol:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 14:30

AnkaMak pisze:
Artur79 pisze:mam Ci przypomniec która grupa ma najczesciej postawe "mnie sie nalezy" ?

Polacy? :lol:

heh, to tez :) ale na postawie i gadaniu sie konczy i z budzetu UK malo biora a sporo daja

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 20 sie 2008 15:38

Arturku, ja nie wnikam kto z jakiego kraju i jakiego koloru - jesli wyciaga lape po benefity, a nic nie daje w zamian, to jest smieciem dla mnie.

bimbo, zaloze sie ze jak to ukladali
Nine out of ten families with children get tax credits, but you don't need to have children to qualify. You may also qualify if you are working and earning low pay...

to nie mieli na mysli ukladu: tata w UK - mama w PL, a kaska leci. Widzisz, Twoj maz sie urabia, a oni lezac do gory kolami licza pieniazek. i to mnie najbardziej...... irytuje.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 15:56

Arturku, ja nie wnikam kto z jakiego kraju i jakiego koloru - jesli wyciaga lape po benefity, a nic nie daje w zamian, to jest smieciem dla mnie.

problem w tym ze czesto czarni mimo ze te benefity dostaja i siedza na dupie, nie maja wystarczajaco czasu zeby wychowac swoje dzieci na kogos innego niz bandyci. Jakos tak dziwnie sie sklada ze wiekszosc sprawców jak i ofiar zabójstw nastolatów w Londynie to czarni wlasnie. Moze to nieporawne politycznie ale niestety prawdziwe. Powinno sie odbierac benefity rodzinom gdzie dzieci popelniaja przestepstwa, moze to ich zmusi zeby zachowywali sie jak ludzie.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 16:20

W niektorych rejonach juz tak zaczynaja robic i strasza wyrzucaniem z mieszkan. Moze to i jakeis wyjscie;) Tylko czy takie postepowanie zmieni zachowanie dzieciakow? Jesli rodzina stanie sie jeszcze bardzie uboga to dziecko bedzie bardziej zaniedbane a to wcale nie zrodzi lepszych zachowan socjalnych...
Kolo sie zamyka.

Czyli bezpieczenstwo na ulicach staje sie zakladnikiem nastoletnich bandytów, albo nam dacie na nowe playstation albo bedziemy sie strzelac na ulicach. To nie ma zmienic zachowania dzieciakow tylko rodziców, moze sie przynajmniej zastanowia jak przyjdzie zrobic nastepne.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 20 sie 2008 16:31

Artur, nie wiem czy kojarzysz okolice Bermondsey? mieszkalam tam przez rok, oszczedzajac na cos lepszego, i byl to najgorszy rok w moim zyciu. wiecznie balam sie wyjsc wieczorem z domu, nawet za rog po papierosy. i to nie czarne malolaty sprawialay problemy, tylko biale (dla zaznajomionych z z-list celebs: Jade Goody pochodzi z Bermondsey i prezentuje pokazowy model moijeo bylego sasiada.) tak wiec daj spokoj z tymi kolorami, nie ten temat.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 16:40

nie kojarze ale Ci wierze, tyle ze dla porównania dzielnic gdzie jest przewaga kolorowych i wysoka przestepczosc jest duzo wiecej. Wiadomo ze nie tylko oni, ale fakty sa takie ze jest sporo czarnych trupów zabitych przez czarnych rówiesników i nic tu poprawnosc polityczna nie zmieni. Koncze temat bo kazdy wie swoje, nie ma sensu sie klocic.
Wlasnie problem w tym ze oni nie moga ich sprawiedliwie rozdzielac, myslisz ze nie wiedza o tym ze dostaja je ludzie którzy nie zasluguja ? Wiedza doskonale, jak i to co by sie stalo gdyby im te zasilki odebrac, tlumy nierobów robiace kolejnych nierobów zostaly by bandytami albo alkocholikami czy narkomanami, dlatego chcac nie chcac musza im placic okup zasilkami. A wystarczylo by troche zaostrzyc prawo, kara smieci, wysokie kary wiezienia za bron, dragi.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 20 sie 2008 16:46

Artur79 pisze: A wystarczylo by troche zaostrzyc prawo, kara smieci, wysokie kary wiezienia za bron, dragi.

Czyli de facto zycie na benefitach tylko, ze w zamknieciu ;)
Jak dla mnie, gdy dlugosc odsiadki przewyzsza 8 lat, to powinna byc kara smierci w to miejsce.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 20 sie 2008 16:50

No na chlebie i wodzie wyszlo by troche taniej, bez luksusów typu TV czy silownia. Wysokie kary maja nie tylko dopiec przestepcom ale i przestrzec nastepnych, moze to troche okrutnie rozwiazanie, ale lepsze niz niewinne ofiary kolejnych przestepstw.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 20 sie 2008 17:38

Artur - ostatni raz, bo tez sie nie chce klocic :) - poprawnosc polityczna i statystyki to jedne z glupszych ludzkich wynalazkow, bo nijak sie maja do rzeczywisctosci. chodzi o to, ze czarni nie sa tu jedynymi 'zlymi', jak to probujesz pokazac - wszyscy naleza do tego gangu beneficiarzy: czarni, Azjaci, Polacy, no kurcze wszyscy. jesli Tobie naprawde robi roznice, kto dostaje benefity niezasluzenie - OK, ja nie segreguje na biale smieci i kolorowe smieci, dla mnie oni to sa po prostu - smieci.

no, to tyle.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 20 sie 2008 18:35

Artur pisze:Jakos tak dziwnie sie sklada ze wiekszosc sprawców jak i ofiar zabójstw nastolatów w Londynie to czarni wlasnie. Moze to nieporawne politycznie ale niestety prawdziwe

Nie "nieporawne politycznie" tylko zwyczajnie nieprawdziwe. Przejrzalem statystyki policyjne i nigdzie jakos nie znalazlem danych potwierdzajacych ta karkoloma teze.

Nie wspominam juz o fakcie iz np. ze statystyki pokazujacej ze wiekszosc przestepcow to np. szatyni moglbys rownie dobrze wysnuc teze iz sa oni genetycznie uwarunkowani do popelniania przestpstw

Socjolog by cie wysmial - bo aby analizowac ten rodzaj danych musza byc one wszechstronne, tzn uwzgledniajace np warunki wychowawcze i dziesiatki innych czynnikow.

Artur pisze:A wystarczylo by troche zaostrzyc prawo, kara smieci, wysokie kary wiezienia za bron, dragi.

I po raz kolejny mijasz sie z faktami. USA w ktorym przestepczosc karana jest DUUUUZOOO surowniej niz w UK poziom przestepczosci jest wyzszy.

Artur pisze:ale fakty sa takie ze jest sporo czarnych trupów zabitych przez czarnych rówiesników i nic tu poprawnosc polityczna nie zmieni

ale fakty sa takie ze jest sporo BIALYCH trupów zabitych przez BIALYCH rówiesników jak i polskich trupow zabitych przez Polakow - ach jak to cudownie swiadczy o wyjatkowej sklonnosci bialych (a zwlaszcza Polakow) do przestepstw, nieprawdaz? :evil: To rozumowanie tak samo logiczne jak twoje

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 21 sie 2008 09:26

Nie "nieporawne politycznie" tylko zwyczajnie nieprawdziwe. Przejrzalem statystyki policyjne i nigdzie jakos nie znalazlem danych potwierdzajacych ta karkoloma teze.

A znalazles dane ja obalajace ? Czemu jesli sa wiadomosci o kolejnym zabojstwie dzieciaka to na fotkach zarówno sprawca jak i ofiara sa prawie zawsze czarni ?

Nie wspominam juz o fakcie iz np. ze statystyki pokazujacej ze wiekszosc przestepcow to np. szatyni moglbys rownie dobrze wysnuc teze iz sa oni genetycznie uwarunkowani do popelniania przestepstw

Jesli kiedys powstanie spolecznosc szatynów to calkiem mozliwe ze sie tak stanie :) Nie mówie ze czarni sa genetycznie uwarunkowani do popelniania przestepstw, tylko mowie kto ich w Londynie najwiecej popelnia, mnie interesuja fakty a nie teorie.

Socjolog by cie wysmial - bo aby analizowac ten rodzaj danych musza byc one wszechstronne, tzn uwzgledniajace np warunki wychowawcze i dziesiatki innych czynnikow.

Tak, zeby mi serwowal pie... o tym ze maja zle warunki, nie maja co robic w wolnym czasie, bo boisk nie ma itp brednie :) . Zarówno ja jak i kazdy z moich kolegów gdy mielismy 15 lat chcielibysmy miec takie mozliwosci jak maja dzisiaj dzieciaki w UK (oczywiscie poza mozliwoscia dostania kosy w brzuch). Polska poczatek lat 90tych, pamietasz jeszcze jak to bylo ? Ja bardzo dobrze bo w chacie sie nie przelewalo, raczej nieciekawe czasy, najwyzsze bezrobocie i jakos ani ja ani moi koledzy nie wyroslismy na bandytów, nikt tez nikogo w bójce nie zabil, bo uzywalo sie piesci a nie broni. Oni tu maja naprawde wielkie mozliwosci i moga zyc normalnie przy niewielkim wysilku.

I po raz kolejny mijasz sie z faktami. USA w ktorym przestepczosc karana jest DUUUUZOOO surowniej niz w UK poziom przestepczosci jest wyzszy.

Owszem, ale tam bledem np jest zbyt latwy dostep do broni, wiec automatycznie wzrasta ilosc przestepstw w jej uzyciem, czyli najciezszych. Wiem ze zaostrzenie kar to nie najlepsze wyjscie, ale nie widze innej mozliwosci.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 21 sie 2008 10:07

a ja widze wyjscie..........DO ROBOTY !!!!
obozy pracy a nie sliczne cele z silownia i dvd. Jak poczuja lopate w reku to moze im mozg wroci...

Wróć do „Hyde Park”