O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
potrezbujacy
Gastarbeiter

NATIONAL INS NUMBER? o co oni pytaja\?

Postautor: potrezbujacy » 17 paź 2007 09:33

czy ktos wie co na rozmowie w sprawie nationl insurance number pytaja? jak sie zachowac jezeli prace zaczelo sie 2 miesiace temu i jeszcze sie nie ma tego numeru? lepiej im powiedziec ze dopiero sie zaczelo? czy oni musza zobaczyc oryginalna umowe i zrobic kopie? prosze mi podac jak najwiecej szczegolow, oraz co zrobic zeby tam sie w koncu dodzwonic? :roll: :roll: :roll: :roll:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 17 paź 2007 10:48

umowa moze byc, albo list od pracodawcy ze pracujesz od tego i tego dnia. jesli szukasz pracy tez musisz przedstawic jakies tego dowody, jakie nie wiem, ja bylem na rozmowie jak juz mialem prace.
nie masz zupelnie czym sie stresowac, tego NIE DA SIE zawalic :)
ja dowalilem bo babka sie pyta czy pracowalem wczesniej w UK, klamie ze nie, bo pracowalem ale pare lat temu nielegalnie. a to co to za pieczatki ma pan tu w paszporcie ? upsss! eeee, nooo, to jechalem do kolegi w Irlandii w odwiedziny a za 3 miesiace wracalem :wink: . I lyknela to z usmiechem (bez skojrzaen :P ) oni naprawde chca Ci dac ten numer bo wola miec legalnego co wczesniej cos kombinowal a teraz chce placic podatki niz nielegalnego caly czas. wiem ze my z mentalnoscia skazona komuna mamy zawsze obawy przed urzedami (calkiem sluszne). widac doszli do slusznego wniosku ze nie warto gnebic ludzi za pare funtow jesli teraz chca pracowac legalnie, wczesniej zreszta nie mogli.

Wróć do „Hyde Park”