O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
ODINN

Gruzja

Postautor: ODINN » 14 sie 2008 21:11

Tak sobie mysle, ze moze byc w polsce coraz smieszniej... straszniej?

Ktorys tam prezio podpisal dzis wstepna umowe dot tarczy antyrakietowej itd itp...

mam jakies mieszane uczucia chyba w tej sprawie... :P

adatoniewypada
Gastarbeiter

Postautor: adatoniewypada » 14 sie 2008 22:12

Czy ja wiem czy śmiesznie czy też strasznie... mimo wszystko uważam że w tym kraju jest większe prawdopodobieństwo oberwania nakrętką czy gwoździem z bomby wyznawcy niż w Polsce.
Poza tym w przypadku jakiegoś większego światowego konfliktu mam dziwne jakieś takie wrażenie że Londyn zostanie wcześniej odparowany niż jakiekolwiek inne miasto w Polsce... choć... z drugiej strony atakując kogoś najpierw pozbawia się obrony... tarczy :D

Morgaine

Postautor: Morgaine » 15 sie 2008 09:05

Nie straszcie, bo ludzie spanikuja i wykupia caly cukier, sol i mąke w supermarketach :))

Najgorsze mamy juz za soba odkad prezydent i premier w PL maja rozne nazwiska :P A Gruzja, no coz. My nie mamy powaznych zatargow terytorialnych, Lwowa i Grodna nam juz nie zabiora, wiec moze tak latwo wilka (niezdzwiedzia) z lasu nie wywolamy... Mam nadzieje! :P

A Londyn faktycznie niebezpieczne miasto. Bylam w odwiedziny w ten wtorek i malo co nie zabila mnie gigantyczna markiza, co sie z elewacji budynku oberwala. I jeszcze metro zamkneli w srodku dnia! To nie na moje nerwy... jak bedzie wojna, zapraszam na agielską prowincję :twisted:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 sie 2008 09:40

a ja sie nie boje i mam to w d... :twisted:

w razie niebezpieczenstwa mamy przeciez Gozna i Kordiana - oni stana w obronie ojczyzny i zwycieza :lol:

ODINN

Postautor: ODINN » 15 sie 2008 09:44

No miedzy innymi pod tym wzgledem zadupie wygrywa. dlatego tez lubie zadupie... jezeli cos sie dzieje "zlego" to pozniej tam trafia...

nie mowie juz o "benefitach" dla np terrorysty/wroga ktory ma przed soba cale miasto... (qpa miecha w qpie)

Co do rosjan...

Zauwazyliscie ze malo kto wspomina o samym putinie, tylko o "rosyjskiej armii" jako takiej? tak jakby malo mial nad tym kontroli, a jeneralowie robia sobie co chca.. albo mi sie tylko wydaje.

Morgaine

Postautor: Morgaine » 15 sie 2008 10:02

Ja tylko zauwazylam ze Kaczor gada o Rosjanach, jakby to byl szatan wcielony i jedyne zrodlo konfliktu, a Gruzja oaza spokoju. A ludzie w Poludniowej Osetii sami wybrali sobie prezydenta Kokojte, czy jak mu tam, ktory chcial zeby jego republika zostala czescia Federacji Rosyjskiej. Jak Kosowo chcialo niepodleglosc, to wszyscy bili brawo. Teraz nagle Osetia jest be, bo chce niepodleglosci, a zaslania sie Rosja... z Abchazja wydaje sie byc bardzo podobnie.

Denerwuje mnie, ze media splaszczaja takie konflikty. W rzeczywistosci nie ma zlych i dobrych, czarnych i bialych, do wojny wystarczy zabagniona sytuacja polityczna, kawalek rury albo cenne zloza i kilku idiotow z kalachami...

Szkoda mi strasznie, bo tamte okolice to fantastyczne krajobrazy i miejsca do podrozowania, zyczliwi ludzie. Gdyby nie to, ze zostal taki bajzel i bieda po ZSRR, mielibysmy dzis wiecej pieknych miejsc na swiecie do zwiedzania...

A fe! Piątek sloneczny, a ja sie smuce polityka :?

Nie bede! 8)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 15 sie 2008 10:11

Kaczynski sie zachowuje tak, jak pryszczaty nastolatek, ktory nagrywa plyty dresom z osiedla, a potem w klasie podskakuje do kolegow i straszy ich, ze ma plecy. Tym czasem dresow tak naprawde on ch...j obchodzi i sobie pojda do innego...
Wedlug mnie nasi politycy dostali po prostu w lape.

ODINN

Postautor: ODINN » 15 sie 2008 10:43

i po ptokach....

http://wiadomosci.onet.pl/1807973,12,item.html

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,47044 ... forum.html :roll:

nawet czechy odciely sie od wypowiedzi naszego kacyka...

Troche tak glupio kaczor robi, ze szuka sojusznika tak daleko - za oceanem, rownie dobrze moglby w australii.

zauwazcie, ze niemcy siedza cicho, to samo francja, i reszta... tylko polska ktora jest na 1 linii ataku dalej podskakuje O_o Ja rozumiem, gdybysmy mieli mozliwosci konkretnej obrony, przed rosja itd, ale tak...?

to jak szturchanie patykiem psa w budzie z napisem "zly pies", mysli sie ze jest na lancuchu i mozna uciec poza zasieg, problem w tym ze lancucha wlasciwie nie ma O_o bo kto niby kaze mu "warowac" itd? Hamerykanie? daleko... Walna na pismie "ostry sprzeciw" i wsio. Kaczor ucieknie z PL, i bedzie "rzadzic z zagranicy" a wy sobie chlopaki radzcie z rosyjskim okupantem... :)

takie gdybanie, ale nie wesole.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 sie 2008 11:02

chyba jednak troche inczej patrzylby swiat gdyby ruskie zaatakowaly 40 milionowy kraj "za wypowiedzi" niz jak atakuja 4 milionowy ktory "sam zaczol" - w to ze nie z nimi nie bede sie zaglebail...

Kaczor wypowiadajac te slowa + tarcza sprawia ze niebawem bedzie calkiem fajnie w polsce bo ciagle jestesmy energetycznie zalezni od rosji - ciekawe po ile bedzie prad i gaz :)

Kaczor to malutki czlowieczek ktory tylko pyskowac umie i nie zastanawia sie nad konsekwensjami slow jakie wyplywaja z jego paszczy - jak wypowiadal swoje slowa to nawet mikrofony byly wieksze od niego taki z niego kafar ...

ODINN

Postautor: ODINN » 15 sie 2008 11:08

nie no, przesadzilem, ale jest to juz jakas podstawa, zeby przestac sie do nas "usmiechac"...

http://interia360.pl/artykul/narodowe-interesy,12066

wg mnie niewesolo i tyle...

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 15 sie 2008 12:07

Polska powinna zrzec sie niepodleglosci na rzecz innego kraju. Bo to tak jak zostawic dziecko samo w domu bez rodzicow. Tragedia gwarantowana. Ludzie w Polsce nie dorosli jeszcze do wladzy i chyba nigdy sie to nie stanie.

ODINN

Postautor: ODINN » 16 sie 2008 17:39

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=16702

Zabawna rzecz... O_o

nie ma to jak byc Kuba europy.

tyle ze tym razem w druga strone... I nawet wodza mamy prawie jak Fidel... :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 16 sie 2008 19:11

I nawet wodza mamy prawie jak Fidel...

Na szczescie "prawie" - bo Castro rzadzil kilkadziesiat lat a ten tamten po jednej kadencji odejdzie w otchlan zapomnienia :lol:

A co do arktykulu: Daily Teleghraph pisze bzdury (jak zazwyczaj, nie odstaje to od ich ogolnej linii). Gdyby Rosja chciala usmiercic panstwo polskie nie potrzebowalaby do tego ani jednego naboju - wystarczyloby zakrecic kurek z ropa i tyle...

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 16 sie 2008 19:30

MarcFloyd pisze:
Gdyby Rosja chciala usmiercic panstwo polskie nie potrzebowalaby do tego ani jednego naboju - wystarczyloby zakrecic kurek z ropa i tyle...

a nie uwazasz ze przy okazji doprowadzilaby do agonii siebie? Przeciez w koncu za darmo nam tej ropy nie daje... :roll:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 16 sie 2008 20:20

Nieeee.... sprzedaje na caly swiat, myslisz ze odbiorca wielkosci Polski zachwialby jej bilans? Zapewne, straty finansowe bylyby, ale wiesz ile kosztuje wojna prowadzona srodkami militarnymi? To akurat jest najdrozsza zabawa swiata, kazda inna metoda jest tansza.
Zreszta, to czyste gdybanie. Hmmm... obiecalem sobie ze nie zaczne pisac w tym temacie i prosze :P

Wróć do „Hyde Park”