Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Michal_Londyn
Gastarbeiter

Coś dla budowlanców

Postautor: Michal_Londyn » 27 cze 2008 16:17

Witam wszystkich

Juz od 3 lat mieszkam w Londynie i wieszkosc tego czasu przepracowalem na budowie. Od okolo pol roku prowadze wlasna firme. Mimo bardzo dobrego poczatku po pierwszych 3 miesiacach zaczalem miec problemy ze znajdywaniem nowych zlecen i wpedzilo mnie to w dosc powazne problemy...

Ten post jest po to by zaoszczedzic innym podobnego losu.

Znalazlem niekonczace sie zrodlo kontraktow budowlanych na terenie Londynu i okolic !!!

Jest to firma, ktora zajmuje sie wyszukiwaniem ludzi, ktorzy potrzebuja firm budowlanych do wykonywania zlecen.

Oferty dotycza prawie kazdej branzy budowlanej i sa dostepne za darmo!!!

Wszystko czego oczekuja w zamian to niewysoki procent od kosztow robocizny, ale dopiero po podpisaniu kontraktu z klientem. Nie ma zadnych innych oplat.

Wspolpracuje z nimi od 2 miesiecy i wiem, ze ciagle poszukuja nowych kontrachentow. Zapraszam wszystkich zainteresowanych na ich strone internetowa po wiecej informacji

www.polaks.co.uk

Ta oferta bardzo mi pomogla i mam nadzieje ze wam tez sie przyda.

Pozdrawiam

Michal

jacgab173
Gastarbeiter

Postautor: jacgab173 » 14 sie 2008 22:09

Witam.

Prowadzę firmę budowlaną w Londynie. Przeglądałem stronę www.polaks.co.uk
lecz nie jestem przekonany do tej firmy. Proponują do podpisania umowę
"tasiemca", w dodatku umowa jest w języku angielskim. Dziwne cała strona w języku polskim, a umowa w języku angielskim- to śmierdzi z daleka.
Nie rozumie twojego optymizmu. Może jesteś po filologi angielskiej i wszystko
w tej umowie jest dla Ciebie proste???

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 14 sie 2008 23:24

Tak mi sie wydaje, ze tutaj jeszcze nie jest Polska i cale szczescie obowiazuje prawo angielskie - wiec nie dziwne, ze umowa jest w jezyku angielskim.
Ze umowa jest tzw. tasiemcem, to dobrze - bo wiecej rzeczy jest dopowiedzianych i na pewno wiecej wiadomo co kto moze a co nie i jakie sa stron prawa i obowiazki na ktore sie zgadzaja.
Z twojej strony wypadaloby nawet zaplacic osobie, ktora zna angielski zeby przeczytala i wytlumaczyla Tobie te umowe, zeby bylo wszystko jasne - albo po prostu dac do tlumacza.

Wróć do „Praca”