O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
agatkaa8
Gastarbeiter

kłopoty z czekiem-lloyds

Postautor: agatkaa8 » 13 sie 2008 12:05

dostałam czek na 285 funtów w zeszłą niedzielę-był to mój ostatni czek,bo skończyłam już pracę.następnego dnia,tj. w poniedziałek zaniosłam go do mojego banku tzn. Lloyds.pieniądze powinny pojawić się na koncie po ok.5 dniach.balans konta był większy o tą kwotę,więc myślałam,że wszystko jest ok,ale do piątku pieniądze się nie pojawiły.w sobotę zadzwoniłam do kolegi z pracy i dowiedziałam się,że osoba dla której pracowałam wyjechała na tydzień na urlop i najwidoczniej zapomniała dopłacić pieniędzy na konto,ponieważ on też nie dostał pieniędzy ze swojego czeku,z tym że po 4 dniach otrzymał informację,że czek jest bez pokrycia i zostaje odesłany(ma konto w halifaxie).ja byłam przekonana,że w moim przypadku będzie to samo,ale dzisiaj jak sprawdzałam stan konta okazało się,że cofnięto nie tylko mój czek,ale również pobrano z moich pozostałych pieniędzy widniejącą na nim kwotę(!!!)poszłam to wyjaśnić do banku,ale wszyscy są cicho-ciemni i nie wiedzą,dlaczego zabrano mi kasę,której nie dostałam...co powinnam teraz zrobić?za półtora tygodnia wracam do polski i chciałabym mieć wszystko załatwione...pzdr

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 13 sie 2008 12:26

Wypisywanie czekow bez pokrycia to przestepstwo.
A co do prawnej strony - co robic, to niestety wiecej nie moge pomoc, ale wierze, ze ktos sie niebawem odezwie i rozwieje twoje watpliwosci.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 13 sie 2008 12:39

Wiesz co, nie masz innego wyjscia jak isc do banku i po prostu wyjasnic sprawe do skutku.
Jak rozumiem poza tym ze cofnieto pieniadze z czeku, cofnieto rowniez drugi raz taka sama kwote? Czyli de facto, cofnieto je dwa razy?

agatkaa8
Gastarbeiter

Postautor: agatkaa8 » 13 sie 2008 13:21

cofnięto czek,ponieważ był bez pokrycia oraz pieniądze z mojego konta,chociaż nie przeszły wcześniej z tamtego czeku...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 13 sie 2008 17:31

Czyli, de facto, zaqbrano ci z konta rownowartosc czeku. Prawdopodobnie ktos sie rabnal i cofnal odpowiednia kwote dwa razy.

Pozostaje ci isc do banku i wyjasniac do skutku co sie stalo. :?

Wróć do „Hyde Park”