O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 01 sie 2008 22:39

Stronę wcześniej masz odpowiedź, Mervin.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 sie 2008 22:48

To zupelnie inna sytuacja; getto i jego ieszkancy byli tak czy inaczej skazani na zaglade, wynikajaca z nazistowskich uprzedzen rasowych.
Mieli de facto wybor: walczyc lub isc do gazu. Zupelnie inaczej wygladala sytuacja w przypadku mieszkancow Warszawy w '44 roku - oni mogli po prostu poczekac.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 01 sie 2008 22:54

Poczekać na co?Na niby "wyzwolicieli"-sowietów i NKWD,które by ich wymordowało?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 sie 2008 22:56

Cale dwiescie tysiecy czy pozwoliliby niektorym wyjsc? :lol: :lol: :lol:

Rany, a ja chcialem dyskutowac z trollem :lol:

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 01 sie 2008 22:58

dobra MarcFloyd - jak juz tak rozmawiamy powaznie - jest roznica miedzy szukaniem "spisku" na sile, a odnoszeniem sie do faktow, ktore mowia za siebie. czemu np. unikasz wypowiedzenia sie o Allende? niewygodna prawda, czy co? czy ja sobie uroilem, ze byl agentem KGB?
czy ja sobie uroilem, ze masowa aborcja doprowadzila do kryzysu demografii w skali calego kontynentu? ze nie ma rak do pracy i trzeba sprowadzac ludzi tak kulturowo odmiennych od nas, ze nie mozemy sie z nimi dogadac w kwestiach fundamentalnych?
a czytales ostatnio Guardiana - co "naukowcy" opetani ideologia ekologii wymyslili? ze ludzie powinni - "w trosce o planete" - zrezygnowac z posiadania dzieci, bo te wyprodukuja za duzo co2.
na a ci ge*e - jaka oni sa przyszloscia dla spoleczenstwa, skoro nie moga miec dzieci?
Tresci obrazajace odmienna orientacje seksualna zostaja usuniete, autor posta otrzymuje ostrzezenie
MarcFloyd

jaki jest prawdziwy cel masowej deprawacji, uczenia 10-latkow, co ja mowie? - 5-latkow uzywania prezerwatyw? po co dziecku ta wiedza?
jacy ludzie wyrastaja po takim praniu mozgu? czy sa to odpowiedzialni dorosli, czy wieczne dzieci widzace nie dalej niz czubek wlasnego nosa?
odnies sie do tych spraw zanim po raz n-ty zaczniesz mi polecac wizyte u psychiatry

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 01 sie 2008 22:59

Twoje głupkowate uśmieszki są nie na miejscu Marc w tym temacie.
Po co ja gadam z podcieraczem angielskich tyłków,który nie rozumie tego co te 200 tyś.poległych

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 01 sie 2008 23:11

Marc - odniosl bys sie do argumentu zamiast ciagle dawac te ostrzezenia, z reszta zapomniales mi dodac, powinieniem miec juz 3

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 sie 2008 23:11

np. unikasz wypowiedzenia sie o Allende? niewygodna prawda, czy co? czy ja sobie uroilem, ze byl agentem KGB?

Nie ma mam pojecia czy Allende byl agentem (szczerze watpie, jakikolwiek prezydent bedac prezydentem nie musi byc agentem, nawet jesli byl kiedys w przeszlosci) ale nie o tym mowie: ty piszesz o milionowym spisku pacyfistow, komunistow (ucieszyliby sie ze jest ich tyle), Unii itp.
czy ja sobie uroilem, ze masowa aborcja doprowadzila do kryzysu demografii w skali calego kontynentu?

Tak. Uroiles sobie.

trzeba sprowadzac ludzi tak kulturowo odmiennych od nas, ze nie mozemy sie z nimi dogadac w kwestiach fundamentalnych?

Tak, znowu sobie uroiles. Ludzie mieszali sie kulturowo od wiekow.

na a ci ge*e - jaka oni sa przyszloscia dla spoleczenstwa, skoro nie moga miec dzieci?

A ci bezplodni? Jaka oni sa przyszloscia spoleczenstwa misiu? A ludzie ktorzy nie chca miec dzieci? Jaka to przyszlosc spoleczenstwa?

A nie przyszlo ci do glowy, misiu, ze zycie ludzkie jest dla czlowieka darem samym w sobie i, o ile nie krzywdzi nikogo, ma prawo przezyc go jak chce?

jaki jest prawdziwy cel masowej deprawacji, uczenia 10-latkow, co ja mowie? - 5-latkow uzywania prezerwatyw

Prawdziwy cel misiu?... Powiedz nam., bo chyba to nie po to zeby przekazac wiedze o biologii i wlasnej seksualnosci, co? To pewnie spisek Ukladu, musi byc jakis PRAWDZIWY, UKRYTY CEL :lol: :lol: :lol:

jacy ludzie wyrastaja po takim praniu mozgu?

Misiu, prosze cie: idz do lekarza. Prosze o to.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2008 23:14 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 01 sie 2008 23:11

o jest trzecie, dzieki :(

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 01 sie 2008 23:17

MarcFloyd pisze:
np. unikasz wypowiedzenia sie o Allende? niewygodna prawda, czy co? czy ja sobie uroilem, ze byl agentem KGB?

Nie ma mam pojecia czy Allende byl agentem (szczerze watpie, jakikowleik prezydent bedac prezydentem nie musi byc agentem, nawet jesli byl w przeszlosci) ale nie o tym mowie: ty piszesz o milionowym spisku pacyfistow, komunistow (ucieszyliby sie ze jest ich tyle), Unii itp.
pisze o manipulacji milionami ludzi, ktorzy w dobrej wierze ulegaja durnej ideologii. umiesz to rozroznic? o Allende - nic dziwnego, ze "nie slyszales" ;)
MarcFloyd pisze:
czy ja sobie uroilem, ze masowa aborcja doprowadzila do kryzysu demografii w skali calego kontynentu?

Tak. Uroiles sobie.
to skad te kilkadziesiat milionow imigrantow w Europie w ostatnich latach?

MarcFloyd pisze:
trzeba sprowadzac ludzi tak kulturowo odmiennych od nas, ze nie mozemy sie z nimi dogadac w kwestiach fundamentalnych?

Tak, znowu sobie uroiles. Ludzie mieszali sie kulturowo od wiekow.
ale nie na taka skale, nie widzisz roznicy miedzy tym co dzieje sie na styku kultur a rozsadzaniem cywilizacji od srodka?

MarcFloyd pisze:

A ci bezplodni? Jaka oni sa przyszloscia spoleczenstwa misiu? A ludzie ktorzy nie chca miec dzieci? Jaka tro przyszlosc spoleczenstwa?

A nie przyszlo ci do glowy, misiu, ze zycie ludzkie jest dla czlowieka darem samym w sobie i, o ile nie krzywdzi nikogo ma prawo przezyc go jak chce?
i znow nie chcesz zrozumiec - nic nie mam do ludzi, tylko do PROMOCJI tych zachowan! po co to jest?

MarcFloyd pisze:
jaki jest prawdziwy cel masowej deprawacji, uczenia 10-latkow, co ja mowie? - 5-latkow uzywania prezerwatyw

Prawdziwy cel misiu?... Powiedz nam., bo chyba to nie po to zeby przekazac wiedze o biologii i wlasnej seksualnosci, co? To pewnie spisek Ukladu, musi byc jakis PRAWDZIWY, UKRYTY CEL :lol: :lol: :lol:
taaa, pieciolatekowi "wiedza biologiczna" sie straaaasznie przyda, jak prezerwatywe zalozyc, haha, chyba na glowe ;)

MarcFloyd pisze:
Misiu, prosze cie: idz do lekarza.
nie ma potrzeby, moze sam idz, zawadz jeszcze o szkole zeby sie nauczyc czytac

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 sie 2008 23:19

Marc - odniosl bys sie do argumentu zamiast ciagle dawac te ostrzezenia, z reszta zapomniales mi dodac, powinieniem miec juz 3

o jest trzecie, dzieki

Ostrzezenie trzecie otrzymales za to samo co pierwsze, czyli za "hate speech" w stosunku do homoseksualistow. Nie za duzo ma to do czynienia z tematem ktory wlasnie dyskutujemy. Tak czy tak - jest to ostatnie ostrzezenie dotyczace tego punktu regulaminu - nastepnym razem dostaniesz zakaz pisania.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 01 sie 2008 23:21

Musisz wiedzieć userze940736,że to forum nie służy do wypisywania swoich zdań i poglądów.Tu jest jak za Komuny.Wszystko co nie jest moralne i piękne idzie pod nóż moderatorów.Mówi się,że prawo nie działa wstecz ale n atym forum działa wstecz.Mogą w każdej chwili zmienić regulamin a wtedy Twoje wypowiedzi staną się "be"i dostaniesz ostrzeżenie.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 01 sie 2008 23:30

pisze o manipulacji milionami ludzi, ktorzy w dobrej wierze ulegaja durnej ideologii.

user940736 pisze:
ale tylko dziecko moze uwierzyc, ze te sukinsyny mialy kiedykolwiek czyjes dobro na wzgledzie poza wlasnym.

Uhm.
Paranoid personality disorder is listed in the DSM-IV-TR as 301.00 Paranoid Personality Disorder.
(...) this disorder is characterized by a pervasive distrust and suspicion of others such that their motives are interpreted as malevolent,

to skad te kilkadziesiat milionow imigrantow w Europie w ostatnich latach?

Rozumiem ze wg. ciebie sa to chodzace zygoty??? :lol:

ale nie na taka skale, nie widzisz roznicy miedzy tym co dzieje sie na styku kultur a rozsadzaniem cywilizacji od srodka

Widze, po raz kolejny zreszta (to juz staje sie nudne) razace braki w wiedzy historycznej u ciebie, misiu :lol: :lol: :lol:
i znow nie chcesz zrozumiec - nic nie mam do ludzi, tylko do PROMOCJI tych zachowan! po co to jest?

??? jesli za PROMOCJE uwazasz to zegej nie ukrywa tego iz jest gejem to moze po prostu nie rozumiesz znaczenia slowa promocja?
taaa, pieciolatekowi "wiedza biologiczna" sie straaaasznie przyda, jak prezerwatywe zalozyc, haha, chyba na glowe

Mysle ze zadna wiedza nie tylko pieciolatkowi ale nawet dwudziestolatkowi nie jest potrzebna - ksiadz mu powie gdzie wlozyc banknot, niczego innego juz nie musi wiedziec :lol:

No dobrze, misiu, sproboje z toba cierpliwie:
- nie, pieciolatkow nikt nie uczy jak zalozyc prezerwatywe. Uczy sie ich skad wzial sie czlowiek i jak wyglada jego rozwoj biologiczny.
- tak, trzynastolatkom wiedz jak zalozyc prezerwatywe jest potrzebna, bo zdarza sie ze jej uzywaja a proscvie zapobiegac niz leczyc, nieprawdaz? Zdaje sie ze nie chwciales wiekszej liczby aborcji?

nie ma potrzeby,

Moze umowmy sie tak: idz do psychologa. Jesli on ci powie ze wszystko jest ok, to nam to napiszesz a ja odetchne z ulga.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2008 23:34 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 01 sie 2008 23:34

Ostrzezenie trzecie otrzymales za to samo co pierwsze, czyli za "hate speech" w stosunku do homoseksualistow. Nie za duzo ma to do czynienia z tematem ktory wlasnie dyskutujemy. Tak czy tak - jest to ostatnie ostrzezenie dotyczace tego punktu regulaminu - nastepnym razem dostaniesz zakaz pisania.
dobrze, od teraz bede uprawial juz tylko "love speech".

moj znajomy ma ciekawe podejscie - uwielbia ge*ow, mowi, ze jak dla niego to na swiecie mogliby byc sami ge*e, bo wtedy wszystkie kobiety bylyby jego. szkoda, ze jestem wierny jednej i nie mam rozpusty w glowie, moglbym myslec tak samo :(

no ale coz - na wladze nie poradze. uczysz mnie pokory Marc.

Wróć do „Hyde Park”